ІталійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Фокачча з цибулею і розмарином

Фокачча – це плоский італійський хліб, що випікається в печі, з вигляду і текстурі нагадує тісто для піци. Фокаччу робили ще в Стародавньому Римі, але сьогодні її поява асоціюється перш за все з Лігурією, областю Італії, розташованою на північному узбережжі Лігурійського моря. Традиційно фокаччу приправляють оливковою олією і сіллю, іноді до неї додають трави, овочі й сир. Focaccia al rosmarino (фокачча з розмарином) – найпоширеніший вид фокаччі в італійській кухні, її можна подати як антипасто, закуску, столовий хліб або ж просто невеликий перекус. А ще вона чудово пахне і зігріє вас своїм ароматом в прохолодний день.

Час: 4 години
Складність: легко
Порцій: 12 – 16

Інгредієнти:

Фокачча:

  • Теплої води, трохи вище температури тіла 2,5 стакана
  • Швидкої дії сухих дріжджів 2,25 столової ложки
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Борошна семолина 1/2 стакана
  • Борошна без дріжджових добавок 5,5 стакана
  • Крупної морської солі 1 столова ложка

Топпінг:

  • Червоної цибулі середнього розміру 1/2 головки, нарізати скибочками
  • Нарубаного свіжого розмарину 2 столові ложки
  • Оливкової олії 3-4 столові ложки
  • Грубозерниста морська сіль

Приготування:

  1. Змішайте воду, дріжджі, олію та семолину у великій мисці. Додавайте борошно по одній склянці, кожен раз добре промішуючи масу дерев’яною ложкою. Коли тісто стане важко промішувати руками, викладіть його на злегка присипану борошном поверхню і додайте сіль.
  2. Продовжуйте вимішувати, поки не витратите всю муку (можливо вам не будуть потрібні останні пів склянки), а тісто стане гладким і еластичним, близько 10 хвилин. Покладіть тісто у велику, змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому піднятися вдвічі, близько 1 години 30 хвилин.
  3. Знову викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розділіть навпіл. Розкачайте кожен шматок тіста в прямокутник розмірами 25 х 38 см. Вистеліть два листи для випічки пергаментним папером і посипте кожен невеликою кількістю семолини.
  4. Перемістіть розкатані пласти тіста на листи, накрийте їх кухонним рушником і дайте тісту розійтися протягом 45 хвилин вдруге.
  5. Зніміть рушник і кінчиками пальців злегка притисніть тісто, потім знову накрийте і залиште ще на 45 хвилин.
  6. Нагрійте духовку до 200 ° С.
  7. Змішайте червону цибулю, розмарин і оливкову олію. Приберіть рушники з тіста і рівномірно розподіліть на ньому суміш, намагаючись повністю покрити його оливковою олією. Посипте морською сіллю.
  8. Випікайте фокаччу протягом 25 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
  9. Обережно приберіть фокаччу з листів, щоб остудити (щоб низ хліба не став м’яким) і перш, ніж нарізати, дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Фокачча зберігається один день, також її можна зберігати в морозильній камері до двох місяців.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні булочки-слайдери

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close