ІталійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Фокачча з розмарином

Історики вважають, що італійський хліб фокачча отримав своє народження в Північній Італії та є одним з найдавніших видів хліба, який їдять і в наші дні. Рецепт, спочатку придуманий з метою економії продуктів, тепер можна зустріти в вишуканих ресторанах італійської кухні. Вважається що саме цей ароматний коржик став прабатьком піци. Завдяки заглибленням, в яких накопичується олія і спеції, хліб довго не пересихає і залишається ароматним.

Інгредієнти:

  • Активних сухих дріжджів 1,5 чайної ложки
  • Теплої води (добре теплої) 1,5 стакани
  • Борошна вищого сорту 4 стакани й додатково для посипання
  • Кухонної солі 1 чайна ложка і додатково для посипання
  • Оливкової олії 1/3 стакана і додатково для збризкування
  • Свіжого розмарину 1 гілочка, порізати

Приготування:

  1. Засипте дріжджі в теплу воду. Залиште на кілька хвилин.
  2. У міксері змішайте борошно і сіль. Збивайте міксером на низькій швидкості (з насадкою-лопаткою), збризкуючи оливковою олією поки воно не з’єднається з борошном. Потім, влийте воду з дріжджами й змішайте до однорідної консистенції, інгредієнти повинні перетворитися в дуже липке тісто.
  3. Надайте тісту форму кулі, збризніть оливковою олією чашу і помістіть тісто в неї, обмажте олією. Щільно оберніть чашу харчовою плівкою і залиште на 1-2 години, або поставте в холодильник до того моменту поки вам не знадобиться тісто.
  4. Для приготування фокаччі, відокремте половину тіста з чаші й викладіть на злегка посипану борошном поверхню. Поверх тіста викладіть рубаний розмарин і дуже акуратно вмішайте його в тісто. Скачайте великий тонкий овал. Викладіть його на деко, политий оливковою олією.
  5. Збризніть тісто додатково оливковою олією і накрийте харчовою плівкою. Поставте на 1 годину в тепле місце без протягів.
  6. Розігрійте духовку до 200 ° С.
  7. Приберіть харчову плівку і натискаючи пальцями зробіть поглиблення по всій поверхні тіста. Додатково збризніть його поверхню оливковою олією і посипте кухонною сіллю. Випікайте 30-40 хвилин, фокачча повинна вийти золотисто-коричневою.
  8. Розріжте гострим ножем або ножем для піци на шматочки. Подавайте відразу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Медовий білий хліб

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close