ІталійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Фокачча з оливками

Італійський знаменитий коржик – фоккача поширився по всьому світу. Колись його придумали сільські жителі для економії продуктів, але завдяки своїй ароматичності й здатності довго залишатися м’яким цей хліб здобув любов повсюдно і тепер його можна зустріти не тільки в італійських кафе, а й у вишуканих ресторанах. Готується вона просто і не вимагає довгого списку продуктів.

Інгредієнти:

Фокачча:

  • Швидкої дії сухих дріжджів 2 чайні ложки
  • Теплої води 1 стакан
  • Цукру 2 столові ложки
  • Борошна вищого сорту 3,5 – 4 стакани
  • Крупної солі 1 столова ложка
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Кукурудзяного борошна, для посипання

Топінг:

  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • 1 цибулина, порізати кубиками
  • Часнику 2 зубчики, дрібно порубати
  • 10 оливок без кісточок порізати на 4 частини
  • Подрібненого пармезану 1/4 стакана
  • Крупної солі 1 столова ложка
  • Свіжого розмарину 2 столові ложки

Приготування:

  1. У чаші стаціонарного міксера з встановленою насадкою-гачком, розведіть дріжджі з’єднавши їх з теплою водою і цукром. Акуратно перемішайте до розчинення. Залиште на 3 хвилини поки не з’явиться піна. Увімкніть міксер на низьких оборотах і повільно всипте в чашку борошно. Розчиніть сіль в 2 столових ложках води й додайте її в суміш.
  2. Влийте туди ж 1/4 стакана оливкової олії. Коли тісто почне з’єднуватися збільште швидкість до середньої. Періодично зупиняйте міксер, для того щоб очистити гачок. Перемішуйте поки тісто не стане гладким і еластичним, близько 10 хвилин, при необхідності додаючи борошно.
  3. Викладіть тісто на робочу поверхню і складаючи, кілька разів промісіть його. Скачайте тісто в кулю і покладіть у змащену олією чашку, перейдіть щоб олія покрила тісто з усіх боків, завдяки цьому не буде утворюватися кірка. Накрийте харчовою плівкою або вологим рушником і залиште підніматися на плиті або в іншому теплому місці поки тісто не збільшиться в розмірах у два рази, приблизно на 45 хвилин.
  4. Покрийте форму для випічки невеликою кількістю оливкової олії й кукурудзяної муки. Як тільки тісто збільшиться в два рази й стане в формі купола викладіть його на стіл. Розкачайте і витягніть тісто надаючи йому довгасту форму приблизно 1,2 см товщиною. Викладіть розплющене тісто в форму і накрийте харчовою плівкою. Залиште на 15 хв.
  5. Тим часом, змастіть невелику сковороду оливковою олією, засипте в неї цибулю й обсмажуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин, поки цибуля не карамелізується.
  6. Розігрійте духовку до 200 ° С. Розкрийте тісто і кінчиками пальців зробіть в ньому невеликі поглиблення. Змастіть поверхню додатковою оливковою олією, і потім додайте карамелізовану цибулю, часник, оливки, сир, сіль, перець і розмарин. Випікайте на нижній решітці 15-20 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні булочки для сендвічів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close