Випічка і ДесертиКухні світуТістечкаФранцузька

Еклери з сирною начинкою

Ці французькі повітряні тістечка були улюбленими ласощами королів і ось уже понад два століття вони не втрачають своєї популярності. Порадуйте близьких домашніми еклерами, які вийдуть такими ж смачними й красивими, як в кращих кондитерських. Для їх приготування необхідно заварне тісто. Його не так вже й складно замісити, як це може здатися. Саме завдяки заварному тісту, оболонка еклерів виходить пишною і повітряною, але досить міцною для наповнення кремом. В якості альтернативи заварному крему, який так популярний в еклерах, приготуйте не менше смачний, легкий крем з вершкового сиру. Готові тістечка покрийте шоколадною і помадною глазур’ю і подавайте до чаю або кави. До речі, еклери (фр. Éclair – блискавка) так були названі за їх властивість блискавично зникати з тарілки. Так що не пропустити свою порцію!

Час: 1 година 50 хвилин
Складність: легко
Кількість: 15 еклерів

Інгредієнти:

Еклери:

  • Вершкового масла 80 грамів
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • Води 1 стакан
  • Хлібопекарського борошна з високим вмістом клейковини 12-14% 1 стакан
  • 4 великих яйця
  • Спеціальне оснащення: кондитерський мішок з великою насадкою зірка і невеликою насадкою для
  • заповнення начинкою

Крем:

  • Вершкового крем-сиру, розм’якшеного 150 грамів
  • Цукру – піску 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
  • Насіння 1 стручка ванілі
  • Жирних вершків 33% 1,5 стакана

Шоколадна глазур:

  • Шоколаду 250 грамів, нарубаного або в гранулах
  • Вершкового масла 5 столових ложок
  • Кукурудзяного сиропу 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
  • Какао порошку 2 столові ложки

Помадна глазур:

  • Цукрової пудри 3 стакани
  • Кукурудзяного сиропу 1 столова ложка
  • Води 1/4 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 ° С.
  2. Заварне тісто: у великому сотейнику на помірно сильному вогні доведіть до кипіння вершкове масло, сіль і воду. Швидко помішуючи дерев’яною ложкою, в три заходи насипте борошно. Розбийте всі грудочки об стінки сотейника.
  3. Варіть суміш приблизно 2 хвилини, поки не вийде куля з тіста, яка буде відставати від стінок сотейника. Перекладіть тісто в чашу стаціонарного міксера і залиште на 5 хвилин. Потім збийте його на низькій швидкості, щоб вийшов пар. Додайте яйця по 1 штуці, щоб тісто вийшло гладким і податливим, але тримало форму.
  4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з великою насадкою. Витисніть 4 крихітних мазки тіста по кутах листа і зверху застеліть папером для запікання. Видавіть з мішка еклери довжиною 12 см на відстані 5 см один від одного.
  5. Випікайте 20 – 25 хвилин, один раз повернувши деко іншою стороною, поки еклери не стануть яскравого золотисто-коричневого кольору і сухими всередині. Остудіть.
  6. Крем: в чаші стаціонарного міксера з насадками лопатками збийте до однорідної консистенції вершковий крем-сир, цукор і насіння ванілі. Додайте жирні вершки й продовжуйте збивати до середніх піків. Перекладіть крем в кондитерський мішок з середньою круглою насадкою.
  7. Шоколадна глазур: тим часом на водяній бані розтопіть шоколад. Зніміть з плити й вмішайте вершкове масло, щоб воно повністю розтануло. У невеликій мисці віночком змішайте кукурудзяний сироп і какао порошок і перелийте, помішуючи в шоколадну суміш. Відкладіть на час, але не ставте в холодильник.
  8. Помадна глазур: в мисці на водяній бані змішайте цукрову пудру, кукурудзяний сироп і воду. Нагрійте і, помішуючи, доведіть до однорідної консистенції. Потім вимкніть плиту та залиште помадку на водяній бані. Перед використанням добре її перемішайте віночком.
  9. Заповніть еклери кремом, вставивши насадку кондитерського мішка в їх кінець або нижню частину. Покрийте еклери шоколадною та помадною глазур’ю, і покладіть їх на решітку застигати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тістечка Брауні з маскарпоне

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close