Еклери з шоколадною начинкою

Еклери (від фр. Éclair «блискавка, спалах») – класичне французьке тістечко довгастої форми, відоме ще з часів Наполеона. Існує безліч варіантів приготування еклерів, і всі вони досить прості. Це ідеальний десерт до чаю, який просто тане в роті, до нього не залишиться байдужим жоден любитель солодкого.
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- Води 1 стакан
- Маргарину або вершкового масла 110 грамів
- Просіяного борошна вищого гатунку 1 стакан
- 4 яйця
Заварний крем:
- Борошна 6 стаканів
- Какао-порошку 1/4 стакана
- Цукру 3/4 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
- Молока 3 стакани
- 3 збитих яйця
- Ванілі 2 чайні ложки
Глазур:
- Гіркого шоколаду 60 грамів
- Цукру 2 стакани
- Жирних вершків 1 стакан
Приготування:
- Прогрійте духовку до 200 ° C.
- Доведіть до кипіння воду і маргарин або масло. Додайте борошно і постійно помішуйте, поки суміш не стане однорідною і не утвориться куля. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Влийте по одному 4 яйця, і коли все змішається, помістіть в кондитерський мішок.
- Видавіть тісто товстими лініями в формі еклерів на змащене маслом деко. Випікайте приблизно 30 хвилин або до світло-коричневого кольору. Відкладіть і дайте охолонути.
- У середній каструлі приготуйте начинку, змішавши борошно, какао-порошок, цукор і сіль. Додайте 1 стакан молока, перемішайте і варіть на слабкому вогні, часто помішуючи, поки суміш не загусне або не стане в’язкою, як майонез.
- Додайте решту молока, потім поступово введіть 3 збитих яйця, постійно помішуючи і варіть, поки суміш не стане ще густішою. Зніміть з вогню, остудіть і додайте ваніль.
- Візьміть зазубрений ніж і розріжте випічку уздовж, але не до кінця. Видавіть заварний крем в середину.
- Щоб приготувати глазур, розтопіть шоколад, додайте цукор і вершки. Розігрійте на повільному вогні до 118 ° C. Щоб визначити, чи досягла суміш потрібного стану, зачерпніть її ложкою і влийте в холодну воду. Якщо сформувався м’який клубочок, то суміш готова. Дайте охолонути і збийте до однорідної маси. Покрийте еклери глазур’ю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тістечка з пісочного тіста з полуницею