Випічка і ДесертиКухні світуТістечкаФранцузька

Еклери з шоколадною начинкою

Еклери (від фр. Éclair «блискавка, спалах») – класичне французьке тістечко довгастої форми, відоме ще з часів Наполеона. Існує безліч варіантів приготування еклерів, і всі вони досить прості. Це ідеальний десерт до чаю, який просто тане в роті, до нього не залишиться байдужим жоден любитель солодкого.

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • Води 1 стакан
  • Маргарину або вершкового масла 110 грамів
  • Просіяного борошна вищого гатунку 1 стакан
  • 4 яйця

Заварний крем:

  • Борошна 6 стаканів
  • Какао-порошку 1/4 стакана
  • Цукру 3/4 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Молока 3 стакани
  • 3 збитих яйця
  • Ванілі 2 чайні ложки

Глазур:

  • Гіркого шоколаду 60 грамів
  • Цукру 2 стакани
  • Жирних вершків 1 стакан

Приготування:

  1. Прогрійте духовку до 200 ° C.
  2. Доведіть до кипіння воду і маргарин або масло. Додайте борошно і постійно помішуйте, поки суміш не стане однорідною і не утвориться куля. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Влийте по одному 4 яйця, і коли все змішається, помістіть в кондитерський мішок.
  3. Видавіть тісто товстими лініями в формі еклерів на змащене маслом деко. Випікайте приблизно 30 хвилин або до світло-коричневого кольору. Відкладіть і дайте охолонути.
  4. У середній каструлі приготуйте начинку, змішавши борошно, какао-порошок, цукор і сіль. Додайте 1 стакан молока, перемішайте і варіть на слабкому вогні, часто помішуючи, поки суміш не загусне або не стане в’язкою, як майонез.
  5. Додайте решту молока, потім поступово введіть 3 збитих яйця, постійно помішуючи і варіть, поки суміш не стане ще густішою. Зніміть з вогню, остудіть і додайте ваніль.
  6. Візьміть зазубрений ніж і розріжте випічку уздовж, але не до кінця. Видавіть заварний крем в середину.
  7. Щоб приготувати глазур, розтопіть шоколад, додайте цукор і вершки. Розігрійте на повільному вогні до 118 ° C. Щоб визначити, чи досягла суміш потрібного стану, зачерпніть її ложкою і влийте в холодну воду. Якщо сформувався м’який клубочок, то суміш готова. Дайте охолонути і збийте до однорідної маси. Покрийте еклери глазур’ю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тістечка з пісочного тіста з полуницею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close