Випічка і ДесертиТістечка

Еклери з шоколадною глазур’ю

Тістечко еклер всім відомо з дитинства. Ці повітряні трубочки, наповнені заварним кремом, давно стали нам звичні й навряд чи багато хто замислювався, що колись вони вважалися вишуканим десертом і подавалися при королівському дворі. Широке поширення еклери отримали в 19-му столітті та не втрачають своєї популярності й до цього дня.

Час 3 години 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8 – 10

Інгредієнти:

Еклери:

  • Води 1 стакан
  • Вершкового масла 110 грамів
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • Цукру 1,5 чайної ложки
  • Борошна вищого сорту 1 стакан
  • 3 яйця й 1 додаткове, якщо буде потрібно

Заварний крем:

  • Цільного молока жирністю 1-2% 2 стакани
  • 0,5 стручка ванілі, розрізати уздовж
  • 6 яєчних жовтків
  • Цукру 2/3 стакана
  • Кукурудзяного крохмалю 1/4 стакана
  • Холодного вершкового масла 1 столова ложка

Яєчна обмазка:

  • 1 яйце
  • Води 1,5 чайної ложки

Шоколадний ганаш:

  • Жирних вершків 33% 0,5 стакана
  • Напівсолодкого шоколаду 110 грамів, крупно порізати

Приготування:

  1. Заварний крем для начинки: в каструлі середніх розмірів розігрійте молоко і ваніль, дайте закипіти на середньому вогні. Відразу ж вимкніть вогонь і відставте в сторону щоб настоявся. У мисці збийте яєчні жовтки з цукром поки вони не стануть світлими й повітряними. Додайте кукурудзяний крохмаль і енергійно збивайте, поки не зникнуть всі грудочки. Вмішайте 1/4 стакана гарячої молочної суміші до однорідності маси.
  2. Вмішайте решту гарячої молочної суміші, зарезервуйте ще одну каструлю. Процідіть отриману суміш через сито назад в каструлю. Варіть на помірно-сильному вогні постійно помішуючи віночком поки вона не загусне і не почне повільно кипіти. Приберіть з вогню і вмішайте туди вершкове масло. Дайте злегка охолонути.
  3. Накрийте харчовою плівкою злегка придавлюючи її до поверхні, щоб запобігти утворенню плівки. Охолоджувати як мінімум протягом 2 годин або до самої подачі. Заварний крем можна приготувати за добу заздалегідь. Зберігайте в холодильнику поки до подачі не залишиться 1 година.
  4. Розігрійте духовку до 220 ° С. Застеліть деко пергаментом для випічки.
  5. Заварне тісто для еклерів: у великій каструлі на помірно-високому вогні доведіть воду, вершкове масло, сіль і цукор до бурхливого кип’ятіння. Коли закипить, відразу ж прибирайте каструлю з вогню. Помішуючи дерев’яною ложкою всипте всю муку за раз і сильно мішайте близько 30-60 секунд, поки борошно не вмішається.
  6. Поверніть на плиту і варіть, помішуючи, протягом 30 секунд. Відскребіть суміш в чашку міксера з встановленою насадкою-лопаткою (або використовуйте ручний міксер). Змішуйте на середній швидкості. Не вимикаючи міксер додайте 3 яйця, по 1 яйцю за раз. Зупиняйте змішування після кожного додавання для того, щоб очистити стінки чаші.
  7. Змішуйте поки тісто не стане гладким і глянсовим, а яйця повністю не вмішаються. Тісто має бути густим, але повільно і постійно стікати з міксера, коли ви піднімаєте його над чашею. Якщо тісто пристає до насадок, додайте ще 1 яйце, що залишилось і змішайте до однорідної консистенції.
  8. За допомогою кондитерського мішка з гладким наконечником, видавіть на заготовлений лист товсті довгі трубочки з тіста (приблизно розміром з величезний хот-дог), залишаючи між ними по 5 см порожнього простору. Має вийти 8-10 смужок.
  9. Яєчна обмазка: в чашці збийте яйце з водою. Змастіть поверхню кожного еклера яєчним мастилом. Пальцями розгладьте будь-які нерівності, що залишилися на поверхні тіста. Випікайте протягом 15 хвилин, потім зменште нагрів до 190 ° С і випікайте поки вони не піднімуться і не придбають світло золотисто-коричневий відтінок, ще приблизно 25 хвилин. Постарайтеся не відкривати дверцята духовки дуже часто під час випікання. Дайте охолонути на деку.
  10. Одягніть на вказівний палець середню насадку для випічки й використовуйте її для того щоб зробити отвір на кінці кожного еклера (або просто скористайтеся пальцем). За допомогою кондитерського мішка зі звичайною середньою насадкою, обережно заповніть еклери заварним кремом, використовуйте кількість достатню для того щоб наповнити тільки нутрощі (не забиває їх повністю).
  11. Шоколадна глазур: в маленькій каструлі на середньому вогні доведіть до кипіння вершки. Негайно вимкніть вогонь. Покладіть шоколад у чашку середніх розмірів. Вилийте гарячі вершки на шоколад і віночком мішайте поки шоколад не розтане, і маса не стане однорідною. Відставте в сторону і підтримуйте теплим. Глазур можна зробити заздалегідь за 48 годин. Накрийте і зберігайте в холодильнику до використання і розігрійте в мікрохвильовій печі або над гарячою водою перед застосуванням.
  12. Занурте верхівку кожного еклера в теплу шоколадну глазур: і викладіть на деко. Залиште, не накриваючи, як мінімум на 1 годину, щоб застигла глазур. Подавайте охолодженими.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close