Випічка і ДесертиТістечка

Еклери з кремом Шарлотт

Тістечка еклери з кремом Шарлотт мають досить простий рецепт приготування і разом з цим мають дуже ніжний смак. Завдяки заварному тісту, еклери виходять легкими й повітряними, і просто тануть у роті!

В якості начинки використовується масляний крем Шарлотт з додаванням шоколаду.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 325 грамів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 1 стакан
  • Яйця 4 штуки
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Чорний шоколад 100 грамів

Приготування:

  1. Починаємо готувати заварне тісто. У невеликій каструльці, об’ємом 1,5 – 2 літри, з’єднуємо воду і масло. Вміст каструльки доводимо до кипіння. Коли масло і вода закиплять, вимикаємо газ і додаємо склянку борошна. Швидко вимішуємо тісто до повного зникнення грудочок. Відставляємо тісто, даємо йому охолонути до температури 60-70 градусів.
  2. Злегка остигле тісто перекладаємо в міксер. По одному вводимо яйця і повністю розмішуємо вміст. Перекладаємо тісто в кулінарний пакет зі зручною для Вас насадкою і видавлюємо його на деко, заздалегідь застелене пергаментним папером. Заварне тістечко можна зробити будь-якої форми на свій розсуд. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Дістаємо з духовки й даємо еклерам охолонути.
  3. Готуємо крем Шарлотт. У каструлі об’ємом 1,5-2 літри з’єднуємо молоко і цукор. Відправляємо каструльку на вогонь. Окремо, злегка збиваємо або добре перемішуємо жовтки. Доводимо молоко до кипіння. У кипляче молоко вводимо жовтки, інтенсивно розмішуючи вміст каструлі за допомогою лопатки. Знижуємо вогонь і уварюємо заварну частину крему до консистенції густої сметани. Даємо суміші, повністю охолонути.
  4. Розм’якшене вершкове масло збиваємо в міксері на максимальній швидкості, до білизни. Потім потроху вводимо заварний крем у збите масло. Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вводимо в крем і добре розмішуємо до однорідної консистенції. Крем готовий. Перекладаємо його в кулінарний пакет зі зручною для Вас насадкою.
  5. Начиняємо еклери. Зі зворотного боку тістечка робимо невеликий надріз ножем. В отриманий отвір вставляємо кулінарний пакет з кремом і плавно придавлюючи пакет акуратно наповнюємо еклер. Декоруємо еклери за допомогою шоколадного ганаша або розтопленого чорного і білого шоколаду. Ось так красиво, як на фото буде виглядати наше тістечко еклер після декору.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close