Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Дріжджовий пиріг з малосольними огірками і яйцем

Цей закусковий пиріг зроблений з найпростіших продуктів. Малосольні огірки в начинці роблять його трохи незвичним і надають йому деяку пікантність. Такий пиріг підійде до будь-якої трапези.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко 250 мілілітрів
  • Олія соняшникова 25 грамів + для змащування форми
  • Борошно в/г 400 грамів (3 склянки місткістю 200 мілілітрів)
  • Дріжджі сухі 1,5 чайної ложки
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Сіль 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Огірки малосольні 300 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Цибуля зелена 65 грамів
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кунжут (насіння) 0,5 столової ложки
  • Жовток (для змащування пирога) 1 штука

Приготування:

  1. Яйця відварюємо на круто (варимо протягом 8-10 хвилин) і охолоджуємо в холодній воді.
  2. Готуємо тісто: молоко підігріваємо до 30 градусів. Додаємо в молоко 2 чайні ложки цукру, 1,5 чайної ложки сухих дріжджів, перемішуємо і накриваємо плівкою.
  3. Ставимо опару в тепле місце на 5-10 хвилин для активації дріжджів.
  4. До опари додаємо сіль і соняшникову олію. Перемішуємо.
  5. Борошно просіваємо і частинами додаємо в опару.
  6. Замішуємо м’яке тісто, що не липне до рук.
  7. Вкриваємо тісто рушником і ставимо в тепло приблизно на 50-60 хвилин.
  8. Готуємо начинку для пирога: очищаємо остиглі варені яйця і нарізаємо великими кубиками.
  9. Зелену цибулю вимити, струшуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  10. Малосольні огірки нарізаємо невеликими кубиками й даємо зайвій рідині стекти.
  11. З’єднуємо яйця, зелену цибулю і малосольні огірки.
  12. Додаємо сіль і мелений чорний перець.
  13. Перемішуємо разом всі інгредієнти — і начинка для пирога готова.
  14. Тісто підійшло і подвоїлася в обсязі.
  15. Злегка обминаємо тісто і ділимо на два різних за розміром шматочка.
  16. Шматочок, який більше, розгортаємо в пласт по діаметру форми. У мене форма діаметром 25 см.
  17. Змащуємо форму маслом і викладаємо в неї пласт тіста. Розподіляємо тісто по дну форми, пальцями робимо невеликі бортики.
  18. Викладаємо зверху начинку і розрівнюємо.
  19. Другий (менший) шматочок тіста розгортаємо в пласт, відрізавши від нього попередньо невелику частину тіста для прикраси.
  20. Розкачаним тістом накриваємо зверху начинку, з’єднуємо його по краях з нижнім шаром.
  21. Шматочок тіста, що залишився розгортаємо і вирізаємо з нього прикраси, використовуючи вирізки для печива.
  22. Викладаємо прикраси зверху на пиріг.
  23. Накриваємо пиріг рушником і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
  24. До кінця цього часу розігріваємо духовку до 180 градусів.
  25. Після закінчення часу змащуємо пиріг збитим жовтком і посипаємо кунжутом.
  26. Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо приблизно 50-60 хвилин. Спостерігаємо за пирогом.
  27. Якщо під час випікання пиріг зверху занадто засмажується, то його можна прикрити пергаментним папером.
  28. Дріжджовий пиріг з малосольними огірками і яйцем готовий. Викладаємо його на решітку остигати.
  29. З даної кількості продуктів вийшов пиріг вагою 1 кг.
  30. Пиріг нарізаємо порційними шматочками й подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Коржі на кефірі, з картоплею, морквою і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close