Дріжджові пиріжки з сиром, часником і зеленню

Рум’яні повітряні дріжджові пиріжки-човники вміщають велику кількість ароматного розплавленого сиру з часником і зеленню. Встояти неможливо! Пиріжки можна подавати до несолодких страв замість хліба, а можна їх їсти як вони є!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Молоко 200 мілілітрів
- Олія 3 столові ложки
- Цукор 1 столова ложка
- Борошно 300 грамів (2 склянки місткістю 250 мілілітрів) + для роботи з тістом
- Дріжджі пресовані 10 грамів або дріжджі сухі 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
Для начинки:
- Сир (у мене моцарела) 200 грамів
- Часник 2 зубчики
- Петрушка свіжа 3 гілочки
- Сіль за потребою
Для змазування і посипання човників:
- Жовток 1 штука
- Молоко (або вода) 1 столова ложка
- Кунжут (за бажанням) 1 столова ложка
Приготування:
- Сир для начинки беріть який добре плавиться.
- Молоко підігрійте до температури не вище 40 °C.
- Замісити тісто: в мисці з’єднайте тепле молоко, цукор і дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.
- Влийте рослинну олію і знову перемішайте.
- Додайте просіяне борошно і сіль.
- Замісити м’яке тісто, округляйте в кулю.
- Миску з тістом накрийте вологим рушником і залиште в теплі на 1 годину, щоб тісто підійшло.
- Приготуйте начинку: сир натріть на крупній тертці й викладіть в окрему місткість.
- Свіжу петрушку промийте і подрібніть ножем.
- Зубчики часнику очистьте і подрібніть так само або пропустіть через прес.
- Додайте зелень і часник до сиру.
- Перемішайте. Якщо сир недостатньо солоний, посоліть начинку на смак.
- Тісто, що підійшло викладіть на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на частини, рівні бажаного розміру “човників” (у мене вийшло 8 штук). Скачайте частини тіста в кульки, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 5-10, щоб тісто трохи відпочило.
- Сформуйте “човники”: кожну кульку тіста руками розпластайте в товстенький коржик.
- Коржик скачайте в рулет. Рулет з обох кінців загострити, підкочуючи й злегка витягаючи.
- Викладіть рулетики на деко, застелене пергаментом або килимком для випічки.
- За допомогою гострого ножа або леза по всій довжині зверху кожного рулету зробіть глибокий поздовжній надріз, трохи не доходячи до країв.
- Прикрийте деко рушником і залиште “човники” в теплі хвилин на 15, щоб тісто підійшло.
- Тим часом включіть її для розігрівання до 180 °C.
- Жовток з’єднайте з ложкою молока або води й перемішайте. Отриманою сумішшю змастіть “човники” за допомогою кулінарної кисті.
- Заповніть дріжджові човники сирною начинкою, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Дріжджові пиріжки – “човники” з сиром, часником і зеленню готові! Дайте їм трохи охолонути на деку.
- Перекладіть випічку на блюдо і подавайте до столу. Ніжні пиріжки смачні й прямо з печі, і в охолодженому вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рулети з листкового тіста з грибами, оливками й помідорами