Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Дріжджові пиріжки з сиром, часником і зеленню

Рум’яні повітряні дріжджові пиріжки-човники вміщають велику кількість ароматного розплавленого сиру з часником і зеленню. Встояти неможливо! Пиріжки можна подавати до несолодких страв замість хліба, а можна їх їсти як вони є!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко 200 мілілітрів
  • Олія ​​3 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Борошно 300 грамів (2 склянки місткістю 250 мілілітрів) + для роботи з тістом
  • Дріжджі пресовані 10 грамів або дріжджі сухі 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Сир (у мене моцарела) 200 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка свіжа 3 гілочки
  • Сіль за потребою

Для змазування і посипання човників:

  • Жовток 1 штука
  • Молоко (або вода) 1 столова ложка
  • Кунжут (за бажанням) 1 столова ложка

Приготування:

  1. Сир для начинки беріть який добре плавиться.
  2. Молоко підігрійте до температури не вище 40 °C.
  3. Замісити тісто: в мисці з’єднайте тепле молоко, цукор і дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.
  4. Влийте рослинну олію і знову перемішайте.
  5. Додайте просіяне борошно і сіль.
  6. Замісити м’яке тісто, округляйте в кулю.
  7. Миску з тістом накрийте вологим рушником і залиште в теплі на 1 годину, щоб тісто підійшло.
  8. Приготуйте начинку: сир натріть на крупній тертці й викладіть в окрему місткість.
  9. Свіжу петрушку промийте і подрібніть ножем.
  10. Зубчики часнику очистьте і подрібніть так само або пропустіть через прес.
  11. Додайте зелень і часник до сиру.
  12. Перемішайте. Якщо сир недостатньо солоний, посоліть начинку на смак.
  13. Тісто, що підійшло викладіть на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на частини, рівні бажаного розміру “човників” (у мене вийшло 8 штук). Скачайте частини тіста в кульки, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 5-10, щоб тісто трохи відпочило.
  14. Сформуйте “човники”: кожну кульку тіста руками розпластайте в товстенький коржик.
  15. Коржик скачайте в рулет. Рулет з обох кінців загострити, підкочуючи й злегка витягаючи.
  16. Викладіть рулетики на деко, застелене пергаментом або килимком для випічки.
  17. За допомогою гострого ножа або леза по всій довжині зверху кожного рулету зробіть глибокий поздовжній надріз, трохи не доходячи до країв.
  18. Прикрийте деко рушником і залиште “човники” в теплі хвилин на 15, щоб тісто підійшло.
  19. Тим часом включіть її для розігрівання до 180 °C.
  20. Жовток з’єднайте з ложкою молока або води й перемішайте. Отриманою сумішшю змастіть “човники” за допомогою кулінарної кисті.
  21. Заповніть дріжджові човники сирною начинкою, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  22. Дріжджові пиріжки – “човники” з сиром, часником і зеленню готові! Дайте їм трохи охолонути на деку.
  23. Перекладіть випічку на блюдо і подавайте до столу. Ніжні пиріжки смачні й прямо з печі, і в охолодженому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулети з листкового тіста з грибами, оливками й помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close