Випічка і ДесертиСолодка випічка

Дріжджові булочки “Трояндочки” з яблуками

Фігурні дріжджові булочки “Трояндочки” з яблуками — дуже смачна випічка з неймовірно захопливим ароматом. Булочки виходять дуже ошатними й смачними, пухнасте тісто ідеально доповнено соковитістю яблук. Варто приготувати ці прості булочки-трояндочки для чаювання!

Інгредієнти:

  • Борошно 350 грамів (2⅔ склянки об’ємом 200 мл)
  • Молоко 135 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі 10 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Масло вершкове 45 грамів
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Цукор ванільний 1-2 чайні ложки
  • Яблука 3 штуки (400-500 грамів)
  • Масло рослинне для змазування формочок
  • Жовток (для змащування булочок) 1 штука
  • Цукрова пудра (для посипання булочок, за бажанням) за смаком

Приготування:

  1. У процесі приготування нам знадобляться формочки для кексів (10-12 шт.).
  2. Вершкове масло повинно бути розм’якшеним.
  3. Прогріваємо молоко до 36-38 градусів і вливаємо його в глибоку миску.
  4. Додаємо в молоко дріжджі, попередньо розкришивши їх. Всипаємо 1 столову ложку цукру. Перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.
  5. Яйце збиваємо з 2 столовими ложками цукру.
  6. Дріжджі активувалися. Вливаємо в молочно-дріжджову масу 2 столові ложки яєчної суміші, в миску просіваємо 3-4 столові ложки борошна.
  7. Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 20-30 хвилин в теплому місці, без протягів.
  8. Яблука очищаємо від серцевини й нарізаємо напівкруглими тонкими пластинами.
  9. У сотейник наливаємо 1 стакан води й всипаємо цукор, що залишився. Доводимо до кипіння.
  10. У киплячому сиропі варимо яблучні пластини 1 хвилину.
  11. Викладаємо яблука в тарілку.
  12. У опару, що підійшла додаємо 2 рослинну олію і вершкове масло і збите яйце, що залишилось. Перемішуємо.
  13. Просіваємо решту борошна. Частинами вводимо борошно в опару.
  14. Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо 10-15 хвилин. Тісто виходить дуже м’яким і липким.
  15. Кладемо тісто в миску. Накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце.
  16. Тісто збільшилось в обсязі. Обминаємо і даємо йому ще раз підійти.
  17. Обминаємо тісто і ділимо на 10-12 частин. Кожну частину тіста розкочуємо в “ковбаску”.
  18. Формуємо з неї смужку заввишки 2-3 мм: витягуємо руками або розгортаємо за допомогою качалки.
  19. Викладаємо на тісто часточки яблук (6-7 штук).
  20. Звертаємо тісто з яблуками рулетиком.
  21. Форми для кексів змащуємо олією. Викладаємо рулетик з яблуком у формочку. Так проробляємо з усім тістом і яблуками.
  22. Даємо всім заготівлям постояти 10 хвилин.
  23. Включаємо духовку для розігріву до 180 градусів.
  24. Збовтуємо яєчний жовток. Змащуємо булочки жовтком.
  25. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.
  26. Готовим булочкам даємо трохи охолонути й дістаємо з формочок. За бажанням посипаємо булочки цукровою пудрою.
  27. Дріжджові булочки “Трояндочки” з яблуками готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пончики з шоколадною глазур’ю (з дріжджового тіста)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close