Домашнє печиво з меренгою і горіхами

Домашнє печиво, за зовнішнім виглядом нагадує пишні подушечки, готується зовсім нескладно, а виходять незрівнянним. Тісто на сметані й жовтках дуже еластичне, вироби з нього формуються легко. Всім раджу це печиво, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- Борошно 200 грамів
- Сметана 90 грамів
- Масло вершкове 60 грамів
- Яйця 2 штуки
- Горіхи волоські 40 грамів
- Ванілін 2 щіпки
- Цукрова пудра 60 грамів + 0,5 столової ложки для посипання
Приготування:
- Борошно просійте і пересипте в миску.
- У борошно додайте два яєчних жовтки (білки теж скоро знадобляться).
- Вершкове масло розтопіть і влийте в миску з борошном і жовтками.
- Сюди ж додайте ванілін (або ванільний цукор) і сметану.
- Перемішайте інгредієнти спочатку ложкою.
- Потім рукою вимішайте тісто, яке буде легко тримати форму кулі.
- Загорніть тісто в плівку або помістіть в пакет і на 1 годину залиште в холодильнику.
- Для начинки печива ядра волоських горіхів подрібніть до отримання дрібної крихти.
- Приготуйте меренгу: яєчні білки збийте з цукровою пудрою до стійких піків.
- Додайте крихту волоського горіха в меренгу.
- Акуратно перемішайте меренгу, щоб горіхи розподілилися в ній рівномірно.
- Через годину тісто дістаньте з холодильника і розділіть на дві частини, а їх скачайте в ковбаски (без додавання борошна).
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Ковбаски тіста розділіть на порції, а з них сформуйте кульки однакового розміру, 18-20 штук.
- Кульки тіста розкачайте в максимально тонкий прямокутник.
- На один кут цього прямокутника, відступивши трохи від краю, викладіть 1,5-2 чайні ложки меренги з горіхами.
- Накрийте начинку однією стороною тіста, зігнувши його навпіл.
- Потім накрийте начинку вільною стороною, знову сягнувши тісто навпіл, щоб вийшов трикутник з начинкою всередині.
- Скріпіть краї печива виделкою.
- Таким чином сформуйте інше печиво, використавши всю начинку.
- Деко застеліть пергаментом для випічки.
- Викладіть печиво на деко.
- Випікайте печиво з меренгою 20-25 хвилин.
- Гаряче печиво прямо на деку посипте цукровою пудрою.
- Перекладіть на тарілку і дайте йому охолонути.
- Дуже смачне домашнє печиво з меренгою і горіхами готове до подачі.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Повітряне бананове печиво на сковороді