Випічка і ДесертиТорти

Домашній торт з шоколадною глазур’ю «Чародійка»

Рецепт популярного торта «Чародійка» складається трьох частин – бісквітна основа, заварний крем і шоколадна глазур. Цікаво те, що ви можете вибрати всі ці три частини за різними рецептами! Наприклад, в бісквіт додати товчені горіхи, крем зробити зі згущеним молоком, а глазур з білим шоколадом. Оригінально, чи не так? Такого рецепта ви більше ніде не зустрінете! Спробуйте знайти інші поєднання! Створювати рецепти цікаво!

Варто зауважити, що приготування складових частин торта справа легка, але тривала і вимагає багато вашого часу. Особливо, коли готуєте такий торт вперше. Але, подивившись рецепт і набравшись трохи досвіду, зрозумієте, де можна прискоритися і процес піде швидше. А якщо, ви хочете дізнатися ледачий варіант рецепта – зробіть бісквіт в мультиварці. Такий крок заощадить час, адже не потрібно стежити за ходом випічки!

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Пшеничне борошно вищого ґатунку 180 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Ванільний цукор 1 грам
  • Курячі яйця добірні 3 штуки
  • Розпушувач для тіста 10 грамів
  • Соняшникова олія ​​10 мілілітрів
  • Манна крупа 15 грамів

Для крему:

  • Молоко 3,2% жирності 200 мілілітрів
  • Куряче яйце 1 штука
  • Цукор 100 грамів
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 60 грамів

Для глазурі:

  • Цукор 80 грамів
  • Вершкове масло 80 грамів
  • Сметана (від 20% жирності) 150 мілілітрів
  • Какао-порошок не солодкий 60 грамів

Приготування:

  1. Готувати торт «Чародійка» в домашніх умовах починайте завжди з тіста. Тобто з бісквітної основи, тому що вона повинна добре охолонути й вистоятися. Можете приготувати основу заздалегідь (за день або за ніч) до готування домашнього торта. Це класична підготовка бісквіта до прослоювання кремом або сиропом. Опустивши охолодження основи, ви ризикуєте зіпсувати весь випечений торт.
  2. Отже, в будь-якій зручній чашці змішайте і трохи збийте звичайний і ванільний цукор з яйцями. Далі просійте борошно і розпушувач через сито. Цей процес не дасть потрапити в тісто домішкам. Додавайте сипучу суміш до рідкої в кілька прийомів. При цьому кожен раз перемішуйте тісто до однорідності.
  3. Візьміть круглу форму для випікання тіста. У форму щільно викладіть харчову фольгу. Пригладьте її руками або силіконовою лопаткою. Цією ж лопаткою промажте фольгу соняшниковою олією.
    А зараз невелика хитрість! Посипте масляну форму сухою манною крупою, намагаючись робити тонкий рівномірний шар. За допомогою такої простої речі ви точно будете знати, що бісквіт не прилипне! Після випічки він легко і швидко зійде з форми завдяки звичайній манці.
  4. Увімкніть духовку на температуру 200° С. Дочекайтеся нагрівання і поставте форму з тістом випікатися. Слідкуйте, щоб температурний режим був фіксований на всьому протязі випічки.
  5. Коли тісто помітно підніметься і зарум’яниться, подивіться, чи не готове воно? Зробити це легко. Дістаньте форму і візьміть суху зубочистку. Акуратно проткніть нею пиріг і вийміть. На дерев’яній паличці не повинно бути сирого тіста. Якщо воно є, поставте пиріг назад ще на кілька хвилин.
  6. Випечений до готовності бісквіт дістаньте з духовки, а через кілька хвилин і з форми. Виконати це більш, ніж просто! Накрийте пиріг зверху тарілкою (або спеціальною решіткою) і переверніть. Зніміть форму. А тепер потихеньку, взявши за краєчок, потягніть фольгу в сторону. Вона легко відійде й у вас залишиться тільки бісквіт. Його потрібно залишити на пару годин, а краще на 4-5, прикривши після охолодження полотняною серветкою.
  7. Робимо крем. У невеликій каструльці або емальованому ковші змішайте всі інгредієнти для крему. Поставте на дуже повільний вогонь або водяну баню. Постійно активно помішуючи віночком, нагрівайте суміш до загустіння. Зніміть з вогню і залиште остигати. Домашній торт «Чародійка», як і його магазинний побратим, буде покритий шоколадною глазур’ю. В іншому ковші перемішайте продукти за списком для приготування глазурі. І знову вдамося до водяної бані або дуже повільного нагрівання.
  8. Знову озбройтеся віночком і мішайте шоколадну суміш до появи пухирців закипання. Але кип’ятити не потрібно! Тепер знімайте глазур з плити й поставте охолоджуватися.
  9. Починайте збирати торт! Відстояний бісквіт довгим гострим ножем розріжте на два коржі. Нижній корж покрийте товстим шаром заварного вершкового крему і накрийте другим коржем. Тепер щедро змастіть верх і бічні поверхні торта глазур’ю.
  10. Поставте своє творіння в холодильник, а після застигання верхнього шару шоколаду, нарізайте і приємного вам апетиту!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close