Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Домашній хліб з шавлією

Мелена шавлія й апельсинові нотки надають хлібу витончений смак, перед яким мало хто встоїть. Навіть новачкам в кулінарії під силу впоратися з таким рецептом. В результаті виходить ароматний буханець з повітряним м’якушем. Тости з цього хліба з апельсиновим мармеладом стануть відмінним сніданком, а скибочки з сиром і свіжими фруктами добре доповнять пікнік на природі.

Час 3 години 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12

Інгредієнти:

  • Хлібопекарського борошна 3 стакани
  • Апельсинового соку 1/2 стакана
  • Води 1/2 стакана
  • Рослинної олії 1/2 столової ложки
  • Тертої апельсинової цедри 2 чайні ложки
  • Цукру 2 чайні ложки
  • Активних сухих дріжджів 2 – 1/2 чайної ложки
  • Шавлії (дрібного помелу) 1 чайна ложка
  • Солі 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Помістіть у велику миску апельсиновий сік, воду, рослинну олію, цедру, цукор, дріжджі, шавлію і сіль. Змішуйте, поки не розчиняться дріжджі й цукор. Вмішайте борошно (по 1/2 стакана за раз) в такій кількості, щоб сформувати м’яке тісто.
  2. Виверніть тісто на присипану борошном дошку. Вимішуйте його приблизно 5 хвилин. При необхідності додавайте більше борошна (по 1 столовій ложці за раз). Помістіть тісто в змащену маслом миску. Проверніть його так, щоб верх теж став злегка жирним. Накрийте тісто і дайте йому піднятися, залишивши в теплому місці на 1 годину або до тих пір, поки воно не подвоїться в об’ємі.
  3. Втисніть тісто. Після того, як ви розімнули тісто, виверніть його на злегка присипану борошном дошку. Швидко вимісити тісто протягом приблизно 2 хвилин, щоб вийшли бульбашки повітря.
  4. Сформуйте з тіста буханець і покладіть його в змащену маслом форму розміром 23 см х 13 см х 6 см. Накрийте тісто і залиште на розстройці близько 30 хвилин або до того моменту, коли воно збільшиться в 2 рази. Випікайте при 190 ° С протягом 45 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з цибулею і яйцем в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close