Домашній хліб з шавлією

Мелена шавлія й апельсинові нотки надають хлібу витончений смак, перед яким мало хто встоїть. Навіть новачкам в кулінарії під силу впоратися з таким рецептом. В результаті виходить ароматний буханець з повітряним м’якушем. Тости з цього хліба з апельсиновим мармеладом стануть відмінним сніданком, а скибочки з сиром і свіжими фруктами добре доповнять пікнік на природі.
Час 3 години 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12
Інгредієнти:
- Хлібопекарського борошна 3 стакани
- Апельсинового соку 1/2 стакана
- Води 1/2 стакана
- Рослинної олії 1/2 столової ложки
- Тертої апельсинової цедри 2 чайні ложки
- Цукру 2 чайні ложки
- Активних сухих дріжджів 2 – 1/2 чайної ложки
- Шавлії (дрібного помелу) 1 чайна ложка
- Солі 1 чайна ложка
Приготування:
- Помістіть у велику миску апельсиновий сік, воду, рослинну олію, цедру, цукор, дріжджі, шавлію і сіль. Змішуйте, поки не розчиняться дріжджі й цукор. Вмішайте борошно (по 1/2 стакана за раз) в такій кількості, щоб сформувати м’яке тісто.
- Виверніть тісто на присипану борошном дошку. Вимішуйте його приблизно 5 хвилин. При необхідності додавайте більше борошна (по 1 столовій ложці за раз). Помістіть тісто в змащену маслом миску. Проверніть його так, щоб верх теж став злегка жирним. Накрийте тісто і дайте йому піднятися, залишивши в теплому місці на 1 годину або до тих пір, поки воно не подвоїться в об’ємі.
- Втисніть тісто. Після того, як ви розімнули тісто, виверніть його на злегка присипану борошном дошку. Швидко вимісити тісто протягом приблизно 2 хвилин, щоб вийшли бульбашки повітря.
- Сформуйте з тіста буханець і покладіть його в змащену маслом форму розміром 23 см х 13 см х 6 см. Накрийте тісто і залиште на розстройці близько 30 хвилин або до того моменту, коли воно збільшиться в 2 рази. Випікайте при 190 ° С протягом 45 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з цибулею і яйцем в духовці