Домашній хліб

Це один з найпростіших рецептів домашнього хліба. Для його приготування не потрібна хлібопічка, адже він легко готується в духовці.
Інгредієнти:
- Борошно 360 грамів
- Сіль 1,5 чайної ложки
- Дріжджі сухі 1/2 чайної ложки
- Вода (тепла) 360 мілілітрів
Приготування:
- Змішати в мисці борошно з сіллю і дріжджами. Додати теплу воду і вимісити однорідне тісто.
- Скачати тісто в кулю, накрити чистим рушником і залишити на ніч при кімнатній температурі.
- Вранці в попередньо розігріту до 230° С духовку помістити відповідну каструлю з кришкою і прогріти її протягом 10-15 хвилин.
- В цей час дістати тісто з миски, що піднялося за ніч, злегка його відбити й знову сформувати з нього кулю. Якщо тісто трохи прилипає до рук, то це нормально.
- Дістати каструлю з духовки, застелити дно пергаментом і викласти в неї тісто. Присипати борошном тісто.
- Закрити каструлю кришкою і поставити в духовку на 30 хвилин. Далі зняти кришку і випікати хліб ще 10-15 хвилин, щоб він підрум’яниться.
- Викласти хліб на решітку і дати йому повністю охолонути.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Класичні булочки «Паркер Хаус»