Американські слайдер-бургери - мініатюрні сендвічі діаметром всього близько 5 см - відмінна ідея для закуски на вечірці або на святі. Виглядають вони як бургери у вигляді канапе. Дуже оригінально і смачно! Але якщо в ваших краях знайти крихітні булочки проблематично, виручить цей рецепт домашніх дріжджових булочок зі слайдером. Ці малятка виходять неймовірно м'якими, повітряними й апетитними. Для більш хрусткої й блискучої скоринки, перед запіканням змастіть булочки яйцем. Для подачі розріжте їх горизонтально і начиняйте будь-яким м'ясом і овочами за бажанням. Ваші гості будуть у захваті від такої милої, але ситної закуски. Час: 40 хвилин Складність: легко Порцій: 18 Інгредієнти: Активних сухих дріжджів 2,25 чайної ложки Теплої води (45 ° С) 0,5 стакана Молока (кімнатної температури) 2/3 стакана 1 велике яйце Вершкового масла (розтопленого і злегка охолодженого) 3 столові ложки Цукру 2 столові ложки плюс 1,5 чайної ложки Солі 1,25 чайної ложки Борошна вищого сорту 3 стакани (450 грамів) Білок 1 великого яйця Води 1 столова ложка Насіння кунжуту (або маку) 1/4 стакана Приготування: У великій мисці або чаші стаціонарного міксера розведіть дріжджі в теплій воді і залиште на 10 хвилин, поки суміш не спіниться. Віночком змішайте молоко, яйце і розтоплене вершкове масло. Перелийте цю суміш до дріжджів, додайте цукор, сіль і борошно. Замісити тісто руками або в стаціонарному міксері з насадками гаками. Місіть протягом 8 - 10 хвилин, при необхідності потроху додаючи борошна, щоб тісто не липло до рук, столу або чаші міксера. Воно повинно вийти гладким і еластичним. Щедро змастіть рослинною олією або вершковим маслом внутрішню поверхню великої миски. Скачайте з тіста кулю і покладіть його в миску. Покатайте по колу, щоб поверхня тіста теж змазалась маслом. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 1 - 1 година 30 хвилин, або поки тісто не підніметься вдвічі. Застеліть деко папером для запікання або злегка змастіть маслом. Тісту надайте прямокутну форму і розріжте його на 18 шматків по 45 - 50 грамів (чи менше). З кожного шматка тіста скачайте щільну кульку і злегка приплюсніть долонею. Розкладіть заготівлі на деку на відстані 5 - 7 см один від одного. Накрийте булочки легким кухонним рушником і поставте підніматися протягом 30 хвилин далеко від протягів. Розігрійте духовку до 190 ° С. Приготуйте яєчну обмазку, збивши яєчний білок з 1 столовою ложкою води. Перед тим як ставити тісто в духовку, змастіть кожну булочку яйцем і посипте насінням кунжуту або маку. Якщо Ви пропускаєте цей крок, змастіть вже готові гарячі булочки розтопленим вершковим маслом. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Філо (витяжне тісто)