Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Домашні булочки-слайдери

Американські слайдер-бургери – мініатюрні сендвічі діаметром всього близько 5 см – відмінна ідея для закуски на вечірці або на святі. Виглядають вони як бургери у вигляді канапе. Дуже оригінально і смачно! Але якщо в ваших краях знайти крихітні булочки проблематично, виручить цей рецепт домашніх дріжджових булочок зі слайдером. Ці малятка виходять неймовірно м’якими, повітряними й апетитними. Для більш хрусткої й блискучої скоринки, перед запіканням змастіть булочки яйцем. Для подачі розріжте їх горизонтально і начиняйте будь-яким м’ясом і овочами за бажанням. Ваші гості будуть у захваті від такої милої, але ситної закуски.

Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 18

Інгредієнти:

  • Активних сухих дріжджів 2,25 чайної ложки
  • Теплої води (45 ° С) 0,5 стакана
  • Молока (кімнатної температури) 2/3 стакана
  • 1 велике яйце
  • Вершкового масла (розтопленого і злегка охолодженого) 3 столові ложки
  • Цукру 2 столові ложки плюс 1,5 чайної ложки
  • Солі 1,25 чайної ложки
  • Борошна вищого сорту 3 стакани (450 грамів)
  • Білок 1 великого яйця
  • Води 1 столова ложка
  • Насіння кунжуту (або маку) 1/4 стакана

Приготування:

  1. У великій мисці або чаші стаціонарного міксера розведіть дріжджі в теплій воді і залиште на 10 хвилин, поки суміш не спіниться. Віночком змішайте молоко, яйце і розтоплене вершкове масло. Перелийте цю суміш до дріжджів, додайте цукор, сіль і борошно. Замісити тісто руками або в стаціонарному міксері з насадками гаками. Місіть протягом 8 – 10 хвилин, при необхідності потроху додаючи борошна, щоб тісто не липло до рук, столу або чаші міксера. Воно повинно вийти гладким і еластичним.
  2. Щедро змастіть рослинною олією або вершковим маслом внутрішню поверхню великої миски. Скачайте з тіста кулю і покладіть його в миску. Покатайте по колу, щоб поверхня тіста теж змазалась маслом. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 1 – 1 година 30 хвилин, або поки тісто не підніметься вдвічі.
  3. Застеліть деко папером для запікання або злегка змастіть маслом. Тісту надайте прямокутну форму і розріжте його на 18 шматків по 45 – 50 грамів (чи менше). З кожного шматка тіста скачайте щільну кульку і злегка приплюсніть долонею.
  4. Розкладіть заготівлі на деку на відстані 5 – 7 см один від одного. Накрийте булочки легким кухонним рушником і поставте підніматися протягом 30 хвилин далеко від протягів.
  5. Розігрійте духовку до 190 ° С. Приготуйте яєчну обмазку, збивши яєчний білок з 1 столовою ложкою води. Перед тим як ставити тісто в духовку, змастіть кожну булочку яйцем і посипте насінням кунжуту або маку. Якщо Ви пропускаєте цей крок, змастіть вже готові гарячі булочки розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Філо (витяжне тісто)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close