АнглійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Домашні булочки скони

Спробуйте зробити повітряну випічку на соді, і до магазинного варіанту ви вже не повернетесь.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Сухих активних дріжджів 2 чайні ложки
  • Теплої води 2/3 стакана
  • Борошна вищого ґатунку 1,5 стакана, більше при необхідності
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Соди 1/2 чайної ложки
  • Розтопленого вершкового масла 2 столові ложки, плюс для змащування посуду

Добавки:

  • Кунжуту 4 чайні ложки + цибулевих гранул 4 чайні ложки
  • Сушеної петрушки 4 чайні ложки + Рубаної шніт-цибулі 4 чайні ложки + Сушеного кропу 1/2 чайної ложки
  • Макового насіння (залити окропом і дати набрякнути) 2 столові ложки
  • Вмішайте приправу в тісто

Приготування:

  1. У маленькій мисці посипте дріжджами теплу воду, розмішайте, щоб дріжджі розчинилися, і дайте постояти 5 хвилин. У великій місткості змішайте борошно, сіль і соду. Додайте дріжджі й ретельно перемішайте дерев’яною ложкою.
  2. Якщо тісто липке, додайте по щіпці борошна до формування м’якого тіста. Місіть його близько 5 хвилин, поки воно не стане м’яким з еластичною текстурою. Регулюйте липкість, додаючи трохи борошна.
    При використанні міксера або комбайна тісто сформується в м’яку кулю навколо гака для замішування, а стінки чаші будуть чистими. При необхідності додайте борошно, ущільнюючи тісто.
  3. Помістіть тісто в змащену маслом миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину, або всю ніч (чим довше воно стоїть, тим краще). По закінченню часу додайте в тісто приправу.
  4. Розігрійте духовку до 220 ° С., Встановивши решітку посередині. Застеліть деко пергаментним папером. За допомогою важкої качалки розкачайте тісто в прямокутник розміром близько 45 х 15 см і не товще ніж 0,3 см.
  5. Складіть тісто з коротких кінців, прибираючи надлишки борошна, щоб вийшли булочки в 3 слої. Знову розкачайте качалкою. Проколіть тісто дерев’яною шпажкою. Виріжте кола різаком для піци. Розкладіть тісто на підготовлене деко. Злегка посипте сіллю зверху з висоти 30 см, щоб вийшло рівномірно.
  6. Випікайте до злегка рум’яної й хрусткої скоринки 15-20 хвилин. Під час готування перевіряйте булочки кілька разів, щоб крайні не надто підрум’янились. Якщо булочки випікаються не рівномірно, поміняйте їх місцями. Вийміть з духовки й змастіть розтопленим маслом. Дайте охолонути на металевій решітці.

Примітка. Випічку з дріжджового тіста можна зробити повітряною, якщо додати соду, яка в жирній фазі добре змішує борошно і воду.

Смачного!

Приготуйте булочки з сиром пармезан. Дуже смачно і ситно!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close