Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Домашні булочки для сендвічів

Погодьтеся, якісний хліб так само, як і м’ясо, впливає на смак всього сендвіча. І часом, якою б смачною не опинилася котлета, «гумова» булка здатна вбити все враження про бургер. Щоб бути впевненими в якості й смаку своїх сендвічів, спечіть прості повітряні булочки з дріжджового тіста, які ідеально підходять для приготування сендвічів і бургерів. Адже домашні булочки завжди виходять набагато духмяніші й смачніші магазинних. Перед запіканням злегка змастіть їх збитим яйцем і посипте насінням кунжуту, тоді ці дивовижні булочки порадують вас ще й хрусткою скоринкою.

Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12

Інгредієнти:

Булочки:

  • Швидкої дії дріжджів 3 чайні ложки
  • Води кімнатної температури 1 стакан
  • Молока кімнатної температури 1 стакан
  • Борошна вищого сорту 5 стаканів (650 грамів)
  • Солі 1,25 чайної ложки
  • Цукру-піску 1,5 столової ложки
  • Розтопленого вершкового масла 2 столові ложки

Яєчна обмазка:

  • 1 велике яйце
  • Води 1 столова ложка

Приготування:

  1. У мисці або чаші стаціонарного міксера змішайте дріжджі й 1 стакан води. Залиште суміш на 5 хвилин. Додайте молоко, борошно, сіль, цукор і розтоплене вершкове масло. Замісити тісто. Перекладіть його на злегка присипану борошном робочу поверхню і продовжуйте місити руками, або в чаші міксера з насадками гаками, приблизно 10 хвилин. При необхідності додавайте потроху борошно, щоб тісто не липло до рук, чаші або столу.
  2. Змастіть велику миску вершковим маслом або рослинною олією. Перекладіть в неї тісто і покатайте по стінках миски, щоб його поверхня добре промастилась. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину, або поки тісто не підніметься вдвічі.
  3. Застеліть 1 великий або 2 маленьких дека пекарським папером. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і поверніть його кілька разів, потім залиште на 5 хвилин.
  4. Розріжте тісто на порції по 100 грамів (Всього у вас буде 1,1 – 1,3 кг тіста) так, щоб у вас вийшло мінімум 12 порцій. Сформуйте з тіста міцні кульки й злегка приплюсніть їх долонею. Розкладіть заготівлі на деко. Якщо у вас є штамп для булочок кайзер, скористайтеся ним. Міцно натисніть на верхівки булочок, але будьте обережні, щоб не розрізати їх повністю. Переверніть булочки візерунком вниз. Накрийте заготівлі легким кухонним рушником і поставте підніматися на 45 хвилин в місце без протягів.
  5. Розігрійте духовку до 200 ° С. Злегка посипте булочки кукурудзяним борошном. Акуратно переверніть їх візерунком вгору. Збийте яйце з 1 столовою ложкою води. Змастіть їм кожну булочку. За бажанням посипте сирими або підсмаженими насінням кунжуту. Випікайте 16 – 20 хвилин до золотистої скоринки. Внутрішня температура готових булочок повинна бути 90 ° С.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Спанакопіта з грибами та козячим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close