Випічка і ДесертиДесертиСтаттіЩо приготувати?

Десерти з чорницею, 6 оригінальних рецептів

Всі ми знаємо з дитинства, що чорниця корисна для зору. Але це лише одна причина, по якій варто полюбити цю ягоду. Ще вона знижує рівень цукру в крові, зміцнює серцево-судинну систему, запобігає передчасному старінню, допомагає протидіяти інфекційним захворюванням і позбутися від зайвих кілограмів… Продовжувати можна ще довго, так що сміливо додавайте цю ягоду в свій раціон.

Рецептів з чорницею чимало, ми ж вибрали для вас найцікавіші десерти, які, до речі, нескладно приготувати.

Чорничний пиріг з грушею

Цей рецепт – визнання любові до найкориснішої ягоди в світі. На думку автора рецепта, ця чудо-ягода має лише один недолік – плями від чорниці погано відпираються. Так що будьте обережні під час приготування.

Інгредієнти:

  • Борошно 300 грамів
  • Цукор 125 грамів
  • Вершкове масло 185 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Чорниця 400 грамів
  • Груша 4 штуки
  • Ванільний цукор 12 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 1 столова ложка

Приготування:

  1. Просіяти борошно в миску. Додати цукор і розм’якшене вершкове масло, перемішати, додати яйце і замісити тісто.
  2. Скачати тісто в кулю і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  3. Груші нарізати тонкими скибочками, обрізавши серцевини.
  4. Чорницю і грушу помістити в маленьку каструлю, додати трохи води, ванільний цукор і крохмаль.
  5. Ретельно перемішати, а потім нагрівати протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів.
  7. Форму для випічки змастити вершковим маслом.
  8. Розкачати 2/3 тіста на столі, присипаному борошном. Перекласти розкачану основу пирога в форму, розрівняти, викласти зверху остигнулу начинку.
  9. Розкачати решту тіста і накрити ним начинку. За допомогою вилки притиснути тісто з боків.
  10. Випікати в духовці близько 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Шоколадні тістечка з чорницею і вишнею

Ці шоколадні тістечка зведуть з розуму кого завгодно. Тільки уявіть, як на вашу кухню збігається вся сім’я, що почули аромат вишні упереміш з шоколадом. Будьте обережні: тістечка розлітаються з блискавичною швидкістю.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 штуки
  • Темний шоколад 200 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Борошно 140 грамів
  • Чорниця 50 грамів
  • Вишня 30 грамів
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Сметана 1 чайна ложка
  • Розпушувач 1/2 чайної ложки
  • Какао 2 чайні ложки
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° C.
  2. Видалити кісточки з вишні.
  3. Розтопити шоколад і масло в каструлі, дати трохи охолонути.
  4. Збити яйця з цукром до густої піни за допомогою міксера. Додати сметану, ретельно перемішати.
  5. Повільно додаючи розплавлений шоколад, збивати суміш за допомогою міксера.
  6. Просіяти борошно, розпушувач і какао-порошок. Змішати до однорідного тіста.
  7. Акуратно змішати з тістом чорницю і вишню.
  8. Форму викласти папером для випічки. Викласти в форму тісто і рівномірно розподілити.
  9. Помістити майбутні тістечка в розігріту духовку і випікати 25-30 хвилин.
  10. Дістати з духовки, дати охолонути, потім нарізати на квадрати.

Шоколадно-чорничний пиріг без випічки

Мрія для всіх любителів шоколаду: вершково-шоколадний ганаш на хрусткому печиві, прикрашений чорницею. Цей невеликий твір мистецтва не потребує духовки й зажадає тільки трохи місця в холодильнику.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Печиво Оrео 30 штук
  • Вершкове масло 6 столових ложок
  • Темний шоколад 30 грамів

Для начинки:

  • Темний шоколад 250 грамів
  • Вершки 250 грамів
  • Ванілін 1/2 чайної ложки
  • Чорниця 100 грамів

Приготування:

  1. Очистити печиво Oreo від кремової начинки й подрібнити за допомогою блендера.
  2. Розтопити вершкове масло і 30 грамів темного шоколаду на водяній бані й змішати з крихтою з печива.
  3. Викласти суміш у форму, утрамбувати за допомогою ложки й прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  4. Приготувати начинку.
  5. У невеликій каструлі нагріти вершки й розплавити в них шоколад. Необхідно часто помішувати шоколадно-вершкову суміш і не допустити закипання. Коли шоколад повністю розплавиться, зняти каструлю з плити й додати ванілін.
  6. Начинку остудити і рівномірно розподілити у формі. Повернути в холодильник на 20 хвилин.
  7. Через 20 хвилин дістати торт і рівномірно розподілити чорницю по поверхні. Прибрати десерт в холодильник мінімум на 1 годину.

Мигдальні кекси з чорницею

Ці прості в приготуванні кекси з чорницею відмінно поєднуються як з ароматним чаєм, так і з кавою. Хочете їсти їх вприкуску з теплим молоком? Теж непогана ідея!

Інгредієнти:

  • Несолоне вершкове масло 160 грамів
  • Борошно 100 грамів
  • Цукрова пудра 250 грамів
  • Мелений мигдаль 125 грамів
  • Яєчні білки 6 штук
  • Екстракт ванілі 1 чайна ложка
  • Чорниця 30 грамів

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° C.
  2. Змастити форму для кексів вершковим маслом.
  3. Розтопити вершкове масло в маленькій каструлі, зняти з вогню і злегка остудити.
  4. Просіяти борошно і цукрову пудру в миску і перемішати з меленим мигдалем.
  5. Помістити яєчні білки в іншу миску і збити за допомогою міксера в густу піну.
  6. Акуратно змішати яєчні білки з борошняною сумішшю, потім додати розтоплене масло і ванільний екстракт. Ретельно перемішати.
  7. Заповнити форму для кексів тістом на 2/3. Покласти зверху кожного кексу трохи чорниці.
  8. Випікати кекси в духовці близько 20 хвилин, поки вони не стануть злегка золотавими.
  9. Дістати кекси з духовки, дати їм охолонути й посипати цукровою пудрою.

Йогуртовий торт з чорницею

Цей розкішний йогуртовий торт стане прикрасою будь-якого столу. Причому він не вимагає випічки. Все, що вам потрібно – це два види йогурту, чорниця і будь печиво.

Інгредієнти:

  • Печиво 200 грамів
  • Мигдальне борошно 100 грамів
  • Грецький йогурт 350 грамів
  • Чорничний йогурт 250 грамів
  • Желатин 25 грамів
  • Цукор 120 грамів
  • Ванілін 6 грамів
  • Чорниця 250 грамів

Приготування:

  1. Викласти форму папером для випічки.
  2. Желатин замочити водою.
  3. Печиво подрібнити за допомогою блендера, змішати з мигдальним борошном і викласти в форму для випічки, утрамбувавши ложкою.
  4. Желатин нагріти в невеликій каструлі до повного розчинення. Не допускати закипання! Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
  5. Змішати грецький йогурт з 75 грамами цукру, потім додати туди 2/3 желатину, ретельно перемішати.
  6. Викласти суміш на основу та прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  7. Змішати чорничний йогурт з 45 грамами цукру, додати желатин, ретельно перемішати. Викласти суміш на основу та прибрати в холодильник мінімум на 2 години.
  8. Дістати торт з холодильника і викласти зверху вимиту і висушену чорницю.
  9. Подавати охолодженим.

Пиріг «Чорниця та манго»

Цей чорничний пиріг з манго виходить дуже ніжним і здорово освіжає влітку. Готується він досить швидко, і нехай це стане ще однією вагомою причиною віддати йому перевагу.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 45 грамів
  • Цукор 120 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Ванільний йогурт 150 грамів
  • Борошно 180 грамів
  • Розпушувач 2 чайні ложки
  • Манго 1 штука
  • Чорниця 100 грамів

Приготування:

  1. Попередньо розігріти духовку до 180 ° C.
  2. Збити масло, цукор і яйця протягом 3 хвилин за допомогою блендера.
  3. Додати йогурт і перемішувати ще 2 хвилини.
  4. Змішати борошно з розпушувачем і поступово додавати до суміші, ретельно перемішуючи. Має вийти гладке тісто.
  5. Викласти форму папером для випічки й заповнити її тістом.
  6. Очистити манго і нарізати на невеликі шматочки.
  7. Викласти шматочки манго і чорницю на тісто і прибрати в духовку.
  8. Випікати 45-50 хвилин, потім дістати з духовки, дати охолонути й посипати цукровою пудрою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close