Десерти, які можна приготувати менше ніж за 20 хвилин

Бажання побалувати себе солодким приходить, як правило, зовсім раптово. Розповідаємо, які смачні десерти можна приготувати за лічені хвилини.
Теплий фруктовий десерт
Інгредієнти:
- Персик 4 штуки
- Полуниця 250 грамів
- М’ята свіжа 2-3 гілочки
- Ваніль 1 стручок
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Сироп агави або мед 1 чайна ложка
- Морозиво на ваш смак 4 кульки
Приготування:
- Персики розріжте на четвертинки, а полуницю — навпіл.
- У сковороді трохи нагрійте оливкову олію і сироп агави (мед), викладіть персики й насіння ванілі. Для цього стручок ванілі розрізати вздовж і витягніть насіння гострим кінчиком ножа.
- Смажте 2-3 хвилини, регулярно помішуючи. Зніміть з плити й додайте полуницю. Дайте фруктам трохи настоятися.
- Викладіть десерт в тарілки, додавши морозиво і прикрасивши листям м’яти.

Десерт з черешнею
Інгредієнти:
- Маскарпоне 100 грамів
- Яєчний жовток 1 штука
- Цукор 25 грамів
- Печиво бісквітне 2 штуки
- Черешня жменю
Приготування:
- Черешню розріжте навпіл і видаліть кісточки.
- Збийте яєчний жовток з цукром, потім додайте маскарпоне і перемішайте.
- Печиво подрібніть в крихту і викладіть на дно склянки. Зверху розподіліть кілька розрізаних черешень, а потім шар крему з маскарпоне.
- За бажанням прикрасите черешнею.

Кокосово-банановий десерт
Інгредієнти:
- Кокосовий йогурт 175 грамів
- Вершки для збивання 175 грамів
- Банан 1 штука
- Цукрова пудра за смаком
- Лікер “Малібу”, за бажанням 1 столова ложка
Приготування:
- Збийте міксером йогурт, вершки й цукрову пудру (покладіть на свій смак, багато що залежить і від солодкості йогурту) до ущільнення.
- Наріжте банан кружечками й розподіліть по 4 склянках так, щоб шматочки встеляли дно.
- Розподіліть йогуртово-вершкову суміш по склянках.
- Накрийте склянки плівкою і поставте в холодильник на ніч або на день.

Шоколадно-кавовий десерт
Інгредієнти:
- Печиво (бісквітне) 125 грамів
- Темний шоколад (можете взяти молочний) 150 грамів + 50 грамів (для подачі)
- Вершкове масло 80 грамів
- Маскарпоне (або вершковий сир) 50 грамів (3 столові ложки)
- Еспресо 1 чашка
Приготування:
- Подрібніть бісквітне печиво в крихту (якщо там будуть зустрічатися невеликі шматочки, нічого страшного).
- Наріжте вершкове масло кубиками.
- Розламати шоколад і розтопіть його з вершковим маслом в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Коли шоколад майже повністю розтане, додайте маскарпоне і добре розмішайте.
- У склянку для подачі викладіть печиво, збризніть його кавою, потім викладіть шоколадний крем. Повторіть шар печива з кавою, потім — шоколад, а потім знову печиво. Ви можете зробити стільки шарів, скільки захочете, але закінчити слід шаром печива з кавою.
- Надішліть десерт в холодильник на три години перед подачею.
- Прикрасите тертим шоколадом.

Десерт з малиною й ожиною
Інгредієнти:
- Банан заморожений 3 штуки
- Малина заморожена 2 жмені
- Ожина заморожена 1 жменя
- Кокос тертий за смаком
- Насіння Чіа за смаком
Приготування:
- Збийте в блендері 2 банани з малиною до однорідної консистенції й викладіть у високу склянку або баночку, заповнивши на 2/3.
- Збийте в блендері банан, що залишився з ожиною і викладіть поверх малинового шару.
- Перед подачею посипте насінням Чіа і кокосовою стружкою. Прикрасите ягодами.

Сирний десерт з бананом і мигдалем
Інгредієнти:
- Сир 1 і 1/2 чашки
- Мед (рідкий) 1 столова ложка
- Кокосова стружка (несолодка) 2 столові ложки
- Шоколадна стружка 1 столова ложка
- Банан (середній) 1 штука
- Мигдаль (або інші горіхи) кілька штук
Приготування:
- Наріжте банан.
- Крупно порубайте мигдаль.
- Змішайте банан з сиром до однорідної повітряної маси в блендері.
- Додайте мед, шоколадну стружку і добре перемішайте.
- Викладіть в келих. Прикрасите кокосовою стружкою і горіхами.
- Охолодіть в холодильнику хвилин 10 і можете подавати.

Морквяні кульки
Інгредієнти:
- Морква середня 1 штука
- Вівсяні пластівці 2/3 стакана
- Арахісова паста 1/2 стакана
- Ізюм 3 столові ложки
- Ванільний екстракт 1/4 чайної ложки
- Кориця мелена щіпка
- Імбир мелений щіпка
- Мускатний горіх мелений щіпка
- Тертий кокосовий горіх 3 столові ложки
Приготування:
- Моркву очистьте і натріть на тертці.
- У мисці змішайте моркву з родзинками, вівсяними пластівцями й арахісовою пастою, додайте всі спеції й ретельно перемішайте.
- Скачайте отриману суміш руками в невеликі кульки й обваляйте в тертому кокосі. Зберігайте готові кульки в холодильнику.

Десерт з кокосовим молоком і полуницею
Інгредієнти:
- Кокосове молоко 400 мілілітрів
- Насіння Чіа 3 столові ложки
- Ванілін 1/2 чайної ложки
- Лимонний сік 1 столова ложка
- Полуниця 2 чашки
- Фініки 2 штуки
- Морська сіль щіпка
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в блендері.
- Перекладіть в баночки й відправте в холодильник мінімум на одну годину і максимум на ніч.
- Подавайте з горішками й зернами граната.

Запечені персики з рікоттою
Інгредієнти:
- Персики 4 штуки
- Рікотта 200 грамів
- Мелена кориця на смак
- Мед 1 столова ложка
- Рослинна олія за смаком
Приготування:
- Розігрійте гриль на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю олії.
- Рікотту викладіть в миску і змішайте з корицею.
- Персики розріжте на половинки, вийміть кісточку.
- Заповніть персики сумішшю з рікотти.
- Обсмажуйте на грилі 3-5 хвилин.
- Подавайте до столу, поливши медом.

Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Десерти з чорницею, 6 оригінальних рецептів