Десерт з лимонного курда

Лимонний курд – це англійський заварний крем з додаванням лимонного соку і цедри. Ніжна текстура вершкового крему вкупі з іскристим цитрусовим ароматом давно зробила лимонний курд однією з найулюбленіших начинок у мільйонів людей. Ним можна начиняти пироги й кекси, мазати на булочки й тости, додавати в морозиво і в будь-які інші десерти. Найпростіший спосіб приготувати відмінний десерт з лимонним курдом – це змішати його зі збитими вершками, сильно не перемішуючи, щоб відчувалися прошарки крему, і подати в келихах зі свіжими ягодами. Ідеальний літній повітряний десерт з освіжаючим смаком!
Час: 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
Лимонний курд:
- Вершкового масла 1 стакан
- Цукру 1 і 2/3 стакана
- Дрібно натертої лимонної цедри 3 столові ложки
- 4 великих яйця
- Лимонного соку (приблизно 4 великих лимонів) 1 стакан
- Кукурудзяного крохмалю 1 чайна ложка
Десерт:
- Охолодженого лимонного курда 1 стакан
- Жирних вершків 3/4 стакана, збитих до м’яких піків
- Асорті зі свіжих ягід 1,5 стакана
Приготування:
- Лимонний курд. У каструлі на помірному вогні розтопіть вершкове масло, цукор і лимонну цедру, поки масло повністю не розтане (цукор в цей час ще не має розтанути).
- Окремо збийте яйця, лимонний сік і кукурудзяний крохмаль і перелийте в каструлю з маслом. Продовжуйте збивати віночком курд на помірному вогні, поки він не загусне і не почне кипіти, приблизно 8 хвилин.
- Процідіть курд через сито в миску і накрийте його поверхню харчовою плівкою. Остудіть до кімнатної температури, потім поставте в холодильник. Лимонний курд можна зберігати в холодильнику протягом 3 тижнів. Вихід: приблизно 3 стакани.
- Десерт. Вмішайте 1 стакан лимонного курда в збиті вершки й шарами, чергуючи з ягодами, викладіть в келихи. Десерт можна подавати відразу або поставити в холодильник на 6 годин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тарт з вершковою начинкою та полуницею