Десерт Тірамісу – класичний

Італійський кавовий десерт Тірамісу був придуманий відносно недавно – в 60-х роках XX століття. З того часу його ніжний і вишуканий смак завоював мільйони прихильників по всьому світу. Класичний рецепт тірамісу, як правило, складається з сиру маскарпоне, бісквітного печива савоярді (дамські пальчики), кави, яєчних жовтків, вершків і какао. Однак іноді можуть додаватися й інші інгредієнти: горіхи, лікери, шоколад. Головною родзинкою десерту просочене кавою печиво, яке тане в роті. Тірамісу можна готувати як у великій формі та потім його нарізати, так і в порційних креманках. Щоб крем краще збивати, вершки варто попередньо охолодити.
Автор рецепта – Guy Fieri – телеведучий, ресторатор, кулінарний письменник, співвласник ресторанів
Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12
Інгредієнти:
- Міцної кави 2 стакани
- Лікеру Амарето 90 мілілітрів
- 3 яєчних жовтки
- 1 і 3/4 стакана жирних вершків для збивання, розділіть
- Цукру 0,5 стакана
- Сиру маскарпоне 2 стакани
- Пісочного печива савоярді 36 – 42 штуки
- Какао порошку 2 столові ложки, розділіть
- Тертого гіркого шоколаду 1/4 стакана
Приготування:
- У мисці або неглибокій формі змішайте міцну каву й Амарето.
- Кава у френч-пресі. Якщо у вас немає кавової машини, міцну каву можна приготувати, заваривши каву темної обжарки у френч-пресі.
- У невелику каструльку налийте води на 5 сантиметрів, і доведіть до кипіння на сильному вогні. У невеликій жароміцній мисці, яку можна поставити зверху на каструлю з водою, змішайте жовтки й 0,5 стакана жирних вершків. Поставте миску на водяну баню і, постійно помішуючи, нагрійте суміш до температури 71 ° С, щоб вона загусла, приблизно 5 – 6 хвилин. Зніміть миску і продовжуйте мішати протягом 3 – 4 хвилин. Відставте повністю остигати на 10 – 15 хвилин.
- У чашу стаціонарного міксера налийте вершки, крем з жовтком і насипте цукор. Збивайте протягом 3 – 5 хвилин до утворення м’яких піків. Додайте в суміш сир маскарпоне і добре перемішайте.
- У форму розміром 22х32 сантиметра викладіть в один шар печиво. У формі такого розміру повинно вийти приблизно по 3 печива в 6 рядів. Потім занурте кожну паличку в кавово-лікерну суміш і покладіть назад у форму. Зверху викладіть половину всього крему і посипте половиною підготовленого какао порошку. Повторіть наступний шар.
- Щільно накрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник на 6 – 12 годин. Готовий десерт Тірамісу посипте тертим шоколадом, гострим ножем наріжте на квадратні тістечка і відразу подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Незвичайні фруктові суші