
Чурос або Чуррос – печиво на основі заварного тіста, дуже добре поєднується з різними соусами. Воно не дуже солодке, кориця надає цьому печиву пікантний смак. Батьківщиною цієї випічки вважається Іспанія. Зазвичай чуррос подають на сніданок з гарячим шоколадом або до кави з молоком. Спочатку цю випічку робили круглу в перетині, але пізніше з’явилося спеціальне обладнання, яке дозволило змінити це. Тепер найпоширеніший перетин для чуррос – зірка.
Інгредієнти:
- Яйце куряче 3 штуки
- Вода 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне 150 грамів
- Масло вершкове 110 грамів
- Цукор 60 грамів
- Кориця на смак
Приготування:
- Розтопити масло в воді на невеликому вогні постійно помішуючи для однорідності.
- Поступово, не перестаючи помішувати, підсипати муку, тісто має бути гладким.
- Прибрати тісто з вогню і злегка охолодити, протягом декількох хвилин, воно не повинно бути гарячим.
- Ввести в тісто яйця по одному, помішуйте дуже інтенсивно, все спочатку буде розшаровуватися, мішайте далі, додаючи по одному.
- Додати в тісто цукор, вимісити й потім перекласти його в кондитерський мішок.
- Застелити деко пергаментом, видавіть смужки довгі з тіста, можна загинати їх у вигляді підкови.
- Розігріти духовку до 200 градусів і випікати смужки десять – п’ятнадцять хвилин до золотистого кольору.
- Поки випікається чуррос, підготуйте суміш цукру і кориці або будь-яких інших спецій.
Готове печиво обваляти в суміші з кориці або спеціях. - Подавати з соусами, джемами, варенням.
Смачного!