ІспанськаВипічка і ДесертиКухні світуПечиво

Чурос

Чурос або Чуррос – печиво на основі заварного тіста, дуже добре поєднується з різними соусами. Воно не дуже солодке, кориця надає цьому печиву пікантний смак. Батьківщиною цієї випічки вважається Іспанія. Зазвичай чуррос подають на сніданок з гарячим шоколадом або до кави з молоком. Спочатку цю випічку робили круглу в перетині, але пізніше з’явилося спеціальне обладнання, яке дозволило змінити це. Тепер найпоширеніший перетин для чуррос – зірка.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче 3 штуки
  • Вода 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 150 грамів
  • Масло вершкове 110 грамів
  • Цукор 60 грамів
  • Кориця на смак

Приготування:

  1. Розтопити масло в воді на невеликому вогні постійно помішуючи для однорідності.
  2. Поступово, не перестаючи помішувати, підсипати муку, тісто має бути гладким.
  3. Прибрати тісто з вогню і злегка охолодити, протягом декількох хвилин, воно не повинно бути гарячим.
  4. Ввести в тісто яйця по одному, помішуйте дуже інтенсивно, все спочатку буде розшаровуватися, мішайте далі, додаючи по одному.
  5. Додати в тісто цукор, вимісити й потім перекласти його в кондитерський мішок.
  6. Застелити деко пергаментом, видавіть смужки довгі з тіста, можна загинати їх у вигляді підкови.
  7. Розігріти духовку до 200 градусів і випікати смужки десять – п’ятнадцять хвилин до золотистого кольору.
  8. Поки випікається чуррос, підготуйте суміш цукру і кориці або будь-яких інших спецій.
    Готове печиво обваляти в суміші з кориці або спеціях.
  9. Подавати з соусами, джемами, варенням.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close