Чорничний фул

Цей старовинний англійський десерт люблять за легкість в приготуванні, коли можна включити свіжі садові ягоди й фрукти. У сучасному варіанті можна знайти чудове поєднання ніжних збитих вершків і насиченого ягідного соусу. Уварите чорницю з цукром і цедрою лимона і вмішайте її в збиті вершки, але краще не перемішувати повністю, а залишити у вигляді мармурового візерунка, щоб надати десерту текстуру. Розкладіть фул по келихах і подавайте з таючим печивом.
Час: 1 година
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- Чорниці 2 стакани
- Цукру 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
- Щіпка солі
- Тертої цедри лимона 0,5 чайної ложки
- Свіжовичавленого лимонного соку 1,5 чайної ложки
- Жирних вершків 1 і 1/3 стакана
- Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
- Пісочне або вафельне печиво для подачі
Приготування:
- Приготуйте чорничний соус: в каструлі на помірному вогні доведіть до кипіння 1,5 стакана чорниці, 1/4 стакана цукру і сіль. Зменште вогонь і варіть 5 хвилин, періодично помішуючи, поки чорниця не стане м’якою. Вмішайте цедру і сік лимона. Зніміть каструлю з плити. Вмішайте ягоди, що залишилися та остудіть соус до кімнатної температури.
- Жирні вершки збийте міксером або вручну до появи м’яких піків. Додайте ваніль і 1 столову ложку цукру, що залишилася. Відлийте 1/3 стакана чорничного соусу, а решту акуратно вмішайте в вершки, сильно не перемішуючи. Розкладіть десерт по келихах, полийте 1/3 стакана відкладеного чорничного соусу і подавайте з печивом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Струганий лід зі смаком чаю