Чорнично-ванільна пана-кота

Пропоную рецепт смачного італійського десерту — чорнично-ванільна пана-кота. Десерт дійсно дуже смачний, ароматний і досить легко готується. Побалуйте себе і своїх коханих дуже смачним і одночасно легким десертом!
Для приготування десерту я використовувала чорницю, але підійдуть абсолютно будь-які ягоди, які зараз у вас є, наприклад: полуниця, малина, ожина і навіть вишня. Якщо у вас ягоди заморожені, як у мене, то їх потрібно попередньо розморозити.
Інгредієнти:
Для чорничного шару:
- Чорниця (заморожена або свіжа) 300 грамів
- Вершки 20-35% 250 мілілітрів
- Молоко 2,5% 310 мілілітрів
- Желатин 10 грамів
- Цукор 75 грамів
Для ванільного шару:
- Вершки 33-35% 250 мілілітрів
- Молоко 2,5% 410 мілілітрів
- Желатин 10 грамів
- Цукор 75 грамів
- Ванільний екстракт 2 чайні ложки
Для прикраси:
- Чорниця або лохина (свіжа) за смаком
- Розмарин (гілочки) за смаком
Приготування:
- Для початку готуємо шість склянок або келихів об’ємом 300 мілілітрів. Ставимо склянки під нахилом, наприклад, у форму для кексів, підклавши під низ склянок паперовий рушник.
- Желатин заливаємо 60 мл холодного молока, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.
- У сотейник наливаємо молоко, що залишилося, додаємо вершки й цукор.
- Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи віночком, доводимо молочну суміш до кипіння, але не кип’ятимо!
- Знімаємо сотейник з вогню і трохи охолодити, приблизно до 60 °C. У трохи остиглу молочну суміш додаємо набряклий желатин і добре перемішуємо до повного його розчинення.
- Чорницю пробиваємо блендером до стану однорідного пюре.
- Додаємо чорничне пюре до молочної маси й добре перемішуємо вінчиком до однорідності.
- Отриману чорничну масу переливаємо в відповідну чашу з носиком для того, щоб акуратно розлити десерт. Розливаємо чорничну масу по склянках практично до самих країв.
- У такому вигляді залишаємо чорничну Пана коту остуджуватись до кімнатної температури. Потім остиглий десерт прибираємо в холодильник на 2 години або до повного застигання.
- Готуємо ванільну Пана-кота. Желатин заливаємо 60 мл холодного молока, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.
- У сотейник наливаємо молоко, що залишилося, додаємо вершки й цукор.
- Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо вершково-молочну суміш до кипіння, але не кип’ятимо!
- Знімаємо сотейник з вогню і трохи охолоджуємо молочну суміш, приблизно до 60 °C.
- У трохи остиглу молочну суміш додаємо ванільний екстракт, набряклий желатин і гарненько перемішуємо до повного розчинення желатину.
- Потім залишаємо молочну суміш на столі й охолоджуємо до кімнатної температури.
- Переливаємо ванільну масу в відповідну чашу з носиком, щоб можна було акуратно її розлити. Дістаємо застиглу чорничну пана коту з холодильника. Ставимо склянки вертикально на рівну поверхню.
- Потім розливаємо по склянках остиглу ванільну масу.
- Прибираємо десерт в холодильник на 2-3 години або до повного застигання.
- Перед подачею на стіл застиглу чорнично-ванільну Пана коту прикрашаємо свіжими ягодами чорниці або лохини й гілочками свіжого розмарину.
- Десерт виходить красивим і дуже ніжним! Пана коту буквально тане в роті, поступово розкриваючи яскраво виражений чорничний і ванільний смаки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний десерт з манкою