Чізкейки з лимонною меренгою

Цей десерт у вигляді капкейків поєднує в собі два традиційних американських десерти: чізкейк і лимонний пиріг з меренгою, що робить його удвічі смачніше. Як і будь-який десерт такого типу ці чізкейки з меренгою готуються в три етапи. Спочатку випікаєте корж з подрібненого печива. Потім випікаєте сирну начинку на коржі. І в кінці покриваєте начинку меренгою і ставите на декілька хвилин в духовку. Чізкейки, приготовані в порційних формах, мають величезну перевагу перед великим чізкейком: вам не доведеться їх довго випікати й ніч чекати, поки вони застигнуть в холодильнику. Всього пара годин і ви будете насолоджуватися вишуканим десертом.
Інгредієнти:
Корж:
- Подрібненого пишного печива 1,5 стакана
- Цукру 1,5 столової ложки
- Вершкового масла 1/4 стакана
Чізкейк:
- 2 x 225 грамів упаковки вершкового крем-сиру кімнатної температури
- Цукру 2/3 стакана
- Кукурудзяного крохмалю 2 столові ложки
- Дрібно натертої цедри лимона 1 столова ложка
- Свіжовичавленого лимонного соку 2 столові ложки
- Ванільного екстракту 2 чайні ложки
- 2 великих яйця кімнатної температури
Лимонна меренга:
- Білок 2 великих яєць
- Лимонного соку 1/4 чайної ложки
- Цукру 3 столові ложки
- Кукурудзяного крохмалю 1,5 чайної ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° C і викладіть паперові формочки в металеві форми на 48 міні-маффінів.
- Щоб приготувати корж, змішайте всі інгредієнти до однорідної розсипчастої маси. Викладіть на дно формочок і притисніть. Випікайте 8 хвилин, потім остудіть.
- Зменште температуру духовки до 160 ° C.
- Збийте вершковий крем-сир до однорідної маси, потім поступово додайте цукор, зіскрібаючи масу зі стінок миски. Вмішайте кукурудзяний крохмаль, лимонну цедру, лимонний сік і ваніль. Додайте по одному яйцю, добре перемішуючи й зіскрібаючи зі стінок миски після кожного додавання.
- Викладіть ложкою або видавити з кондитерського мішка сирну начинку на остиглі коржі й випікайте приблизно 18 хвилин, щоб чізкейк все ще трохи тремтів при легкому струшуванні форми. Остудіть чізкейки до кімнатної температури.
- Шар меренги можна викладати тільки після того, як чизкейки охолонуть. Або поставте їх на ніч в холодильник, а потім завершіть складання десерту.
- Розігрійте духовку до 180 ° C.
- Лимонна меренга: збийте міксером яєчні білки з лимонним соком до появи піни. Збиваючи, поступово всипте цукор і продовжуйте збивати на швидкості на рівень нижче максимальної до появи міцних піків (пік меренги стоїть вертикально на піднятому віночку). Вмішайте кукурудзяний крохмаль.
- Викладіть меренгу в кондитерський мішок з великою простою або зірчастою насадкою і відсадити поверх кожного чізкейку. Випікайте приблизно 6 хвилин, щоб меренга злегка підрум’янилась. Перед подачею поставте чізкейки в холодильник мінімум на 1 годину або подавайте на наступний день.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Німецький шоколадний чізкейк