Випічка і ДесертиЧізкейки

Чізкейк з маскарпоне і сиром

Готуємо чізкейк з маскарпоне і сиром. Якщо жирний сир з’єднати з таким ніжним сиром, як маскарпоне в одному чізкейку, вийде ідеальний, шовковистий десерт. Якщо дотримуватися простих порад, то ніхто не здогадається, що в цьому чізкейку є домашній сир.

Який сир вибрати для чізкейку

Для чізкейку найкраще брати жирний сир, який є. І потрібно, щоб сир був максимально свіжим і без кислинки. Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, то в готовому чізкейку навіть не буде присутній смак сиру. Хоча доведеться витратити час на пошуки гарного сиру.

Чізкейк за цим рецептом виходить ніжним, з легким ванільним ароматом, з кремовою шовковистою текстурою і щільний по консистенції.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 200 грамів
  • Розпушувач тіста 0,5 чайної ложки
  • Вершкове масло 100 грамів
  • Цедра лимона 1 столова ложка
  • Цукрова пудра 1 столова ложка

Для начинки:

  • Маскарпоне 250 грамів
  • Сир 250 грамів
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Вершки 33-36% 100 мілілітрів
  • Цукрова пудра 3 столові ложки
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього борошно, холодне вершкове масло, цукрову пудру, розпушувач і цедру лимона з’єднати в мисці й замісити тісто щільне.
  2. Таке тісто не варто місити занадто довго, достатньо лише довести до однорідності, гладкості й зібрати в кулю.
  3. Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник хоча б на 30 хвилин.
    Для того щоб тісто швидше остигало, можна надати йому більш плоску форму.
  4. Потім з тіста треба розкачати тонкий пласт і вирізати коло таким же діаметром як і ваша форма. Найпростіше зняти дно від рознімної форми й використовувати його як шаблон.
    Тут діаметр форми 20 сантиметрів.
  5. За допомогою качалки перенести коло з тіста на дно від рознімної форми.
  6. Із залишків тіста потрібно сформувати бортики для чізкейку. Можна розкачати кілька тонких смуг, підрівняти їх, загорнути в рулет і перенести в форму.
  7. Рівномірно розподілити тісто за формою. Наколоти виделкою по всій поверхні.
  8. На тісто постелити пергаментний папір і висипати вантаж, наприклад, монети, квасолю або горох. Так потрібно випікати тісто близько 15 хвилин при температурі 180 °C.
  9. Потім вантаж і пергамент потрібно прибрати й пропекти тісто ще хвилин 10-15 до легкого коричневого кольору.
  10. Поки випікається корж, приготувати сирне наповнення. Для цього потрібно з’єднати сир, цукрову пудру, яйця, вершки й ванільний екстракт в мисці. Це все потрібно пробити до однорідності міксером або блендером.
  11. Потім додати сир маскарпоне і збити ще раз до гладкості.
  12. Коли тісто пропечеться, вилити в форму сирне наповнення.
  13. Випікати чізкейк близько години при температурі 160 °C – 170 °C.
  14. Готовий чізкейк остудити, дістати з форми й відправити в холодильник мінімум на 4 години.
    Чізкейк з маскарпоне і сиром найсмачніше подавати на наступний день після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смачний чізкейк

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close