Випічка і ДесертиЧізкейки

Чізкейк з абрикосами (без випічки)

Чізкейк з абрикосами – яскравий і дуже смачний смаколик, який подарує вам чудовий настрій. Чізкейк за цим рецептом готується без випічки, виходить в міру солодким. Кисло-солодкий шар з желе відмінно гармонує з найніжнішим суфле й ароматним розсипчастим шаром з печива.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Печиво 200 грамів
  • Масло вершкове 100 грамів

Для мусу:

  • Вершки жирністю 33% (холодні) 400 грамів
  • Абрикоси 300 грамів
  • Сир маскарпоне 250 грамів
  • Згущене молоко 200 грамів
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Цукрова пудра 50 грамів
  • Желатин 25 грамів

Для желе:

  • Абрикоси 200-250 грамів
  • Цукор 2 столові ложки
  • Желатин 10 грамів
  • Вода 50 мілілітрів

Приготування:

  1. Готуємо продукти. Маскарпоне і згущене молоко повинні бути кімнатної температури, а вершки – холодними.
  2. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на повільному вогні.
  3. У блендері в крихту подрібнюємо печиво.
  4. До печива додаємо розтоплене масло і ще раз подрібнюємо.
  5. На блюдо встановлюємо кільце і викладаємо шар з печива, добре приминаємо. Я використовую кільце від рознімної форми діаметром 18 см.
  6. Абрикоси звільняємо від кісточок і нарізаємо невеликими шматочками.
  7. Желатин висипаємо в молоко і перемішуємо.
  8. Міксером злегка збиваємо маскарпоне.
  9. Додаємо згущене молоко і збиваємо 1 хвилину.
  10. До холодних вершків додаємо цукрову пудру.
  11. Збиваємо до м’яких піків.
  12. У вершкову масу відправляємо масу з маскарпоне і згущеного молока. Збиваємо на невеликих оборотах до однорідності.
  13. На водяній бані прогріваємо желатин з молоком. До кипіння не доводити.
  14. Тонкою цівкою вводимо молочний розчин желатину в вершкову масу.
  15. Додаємо абрикоси. Перемішуємо.
  16. Рівномірно викладаємо мусову масу з абрикосами на шар з печива. Відправляємо в холодильник на 2 години.
  17. За 20 хвилин до закінчення цього часу приступимо до приготування желе.
  18. Абрикоси очищаємо від кісточок, викладаємо в сотейник. Всипаємо цукор.
  19. Перемішуємо і проварюємо, помішуючи, 2 хвилини.
  20. Заливаємо желатин 50 мл води, перемішуємо.
  21. З’єднуємо абрикосову масу і желатин.
  22. Масу перебиваємо в пюре за допомогою занурювального блендера. Даємо трохи охолонути.
  23. Виливаємо желейний шар у форму. Відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.
  24. Тонким ножем проходимося між тортом і стінками форми. Акуратно звільняємо чізкейк з форми.
  25. Чізкейк з абрикосами готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ванільний чізкейк з полуницею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close