Випічка і ДесертиЧізкейки

Чізкейк “Два шоколади”

Чізкейк “Два шоколади” – це не просто якийсь рядовий рецепт чізкейку, це десерт підриває смакові рецептори й рай для шоколадоголіків. Він складається з піщаної основи з ароматним какао-порошком. Сирний шар ділиться на дві частини. Нижня частина чізкейка готується з додаванням темного шоколаду, верхня — з молочним. І це ще не все! Фінальним акордом в цій смаковій симфонії є ніжна глазур на молочному шоколаді.

Складно утриматися, щоб не приготувати цей шедевр. Ще складніше втриматися, щоб не з’їсти весь десерт поодинці.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пісочне печиво 300 грамів
  • Какао-порошок 2 столові ложки
  • Вершкове масло 100 грамів

Для начинки:

  • Сирний сир 800 грамів
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Сметана 150 грамів
  • Цукрова пудра 6 столових ложок
  • Шоколад темний 100 грамів
  • Шоколад молочний 100 грамів

Для глазурі:

  • Шоколад молочний 80 грамів
  • Масло кокосове 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Почнемо з приготування пісочної основи для чізкейка. Найпростіше зробити це за допомогою кухонного комбайна. Потрібно просто скласти печиво в чашу кухонного комбайна, додати какао і подрібнити.
  2. Виходить дуже дрібна шоколадна крихта.
  3. До пісочної крихти додати розтоплене вершкове масло і все перемішати до отримання однорідної маслянистої маси.
  4. Крихту висипати в форму для випічки, розподілити, сформувати дно і бортики, щільно утрамбувати руками або склянкою з плоским дном.
  5. Випікати основу потрібно близько 10-15 хвилин при температурі 200 °C. Діаметр форми 20 см.
  6. Приготуємо сирну масу. Для цього потрібно всі інгредієнти, крім шоколаду, з’єднати в мисці й змішати до отримання гладкої консистенції. Сирну начинку можна готувати й за допомогою кухонного комбайна.
  7. Сирну масу розділити на дві рівні частини.
  8. В окремих мисках розтопити темний і молочний шоколад. Дати шоколаду трохи охолонути.
  9. Невелику кількість сирної маси додати в чашку з темним шоколадом, ретельно перемішати й повернути цю частину в загальну миску. Перемішати. Це буде шар з темним шоколадом. Точно також вчинити з другою частиною сирної маси й молочним шоколадом.
  10. В результаті у нас виходить дві шоколадно-сирні частини для чізкейка.
  11. Коли пісочна основа пропечеться, вилити в неї сирну частину з темним шоколадом. Розрівняти.
  12. Зверху вилити сирну частину з молочним шоколадом.
  13. Випікати чізкейк близько години або трохи довше при температурі 150-160 °C.
  14. Потім остудити чізкейк і дістати з форми.
  15. Дати постояти чізкейку в холодильнику близько 4-х годин, а краще 6-8.
  16. Для глазурі потрібно розтопити разом шоколад і кокосове масло.
  17. Замість кокосового масла можна використовувати вершкове.
  18. Полити глазур’ю верх чізкейку і дати їй застигнути в холодильнику.
  19. У розрізі чізкейк виходить дуже красивим, а смак у нього просто дивовижний.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дієтичний чізкейк з лаймом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close