Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Чебуреки домашні

Мабуть, найвдаліший рецепт домашніх чебуреків, який ми зустрічали. Чебуреки – це м’яка і водночас хрустка золотава скоринка, соковита м’ясна начинка всередині, карколомний аромат, так і вабить з’їсти це м’ясне задоволення в тісті! Однак далеко не всі спокійно ставляться до купівлі цієї страви в торгових точках, побоюючись за своє здоров’я і якість продуктів – всі знають, що зазвичай м’ясо там не саме якісне. Приготуйте чебуреки дома своїми руками й порадуйте себе і своїх близьких! А ми розповімо, як це зробити, щоб було ну дуже смачно. Зверніть увагу, ми радимо додавати зелень у фарш, але не всім це може прийти до смаку, так що це на ваш розсуд.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Олія рослинна 8 столових ложок
  • Сіль 2 щіпки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Вода 250 мілілітрів

Для начинки:

  • Свинина 300 грамів
  • Яловичина 300 грамів
  • Молоко 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Петрушка рубана за смаком
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. У воді розчинити цукор і сіль. Борошно просіяти гіркою на стіл, зробити поглиблення. У поглиблення влити воду з сіллю і цукром, додати рослинну олію і замісити тісто.
  2. Тісто трохи помісити, накрити серветкою і дати полежати. Через деякий час тісто знову помісити й знову дати йому полежати. Таким чином місити тісто 3-4 рази. Готове тісто розкачати в пласт, товщиною 2-3 мм і вирізати за допомогою блюдця кола, діаметром 15 см. На середину кожного кола покласти столову ложку фаршу, з’єднати краї та добре защипати.
  3. По краях чебурека за допомогою виделки зробити облямівку, притискаючи вилку до тіста.
    Чебуреки смажити у фритюрі або на сковороді у великій кількості рослинної олії, на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.
  4. Для фаршу. Свинину з яловичиною пропустити через м’ясорубку, додати в фарш дрібно нарізану цибулину, рубану зелень і добре перемішати. Фарш посолити, поперчити та розвести м’ясним бульйоном або молоком до отримання напіврідкої консистенції (я додавала в фарш молоко, тому він вийшов світлого кольору). Добре перемішати.

Зараз чебуреки готують з овочами, сиром, різними видами м’яса, грибами, капустою, картоплею, яйцями з цибулею і рисом – варіантів багато! Освоївши базові рецепти приготування чебуреків, пробуйте й експериментуйте – винаходьте свої фірмові чебуреки та діліться своїми рецептами з нами, удачі в кулінарних пробах пера!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close