Чайний персиковий пиріг з цукровою скоринкою

Проста випічка на швидку руку без масла, яєць і молока – чайний персиковий пиріг. Хрустка цукрова скоринка і м’яке тісто з ароматом зеленого чаю і соковитою начинкою з персиків – відмінне поєднання. Пиріг виходить ароматним і ніжним. А головне, що найскладніше і витратне за часом в цьому рецепті – це дочекатися поки спечеться пиріг, адже тісто для нього замішується гранично швидко і просто. Прекрасний варіант простих ласощів до чаю!
Інгредієнти:
- Персики 350 грамів
- Борошно пшеничне 150 грамів
- Чай зелений 3-5 грамів
- Олія рослинна 50 мілілітрів
- Цукор 100 грамів
- Розпушувач 5 грамів
- Ванілін 1 щіпка
Для скоринки:
- Цукор 1 столова ложка
- Олія рослинна 100 мілілітрів
Приготування:
- Підготуйте продукти за списком.
- Персики найкраще вибирати стиглі, з щільною м’якоттю. Я використовувала пакетований чай, але підійде і листовий. Чим смачніше й ароматніший чай – тим смачніше такий чайний пиріг.
- Відразу включіть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
- Будь-яким зручним способом доведіть до кипіння 150 мл води.
- Чай покладіть в кухоль, залийте окропом і залиште приблизно на 3-4 хвилини.
- Коли чай завариться – видаліть пакетик. Якщо використовували листовий чай – процідіть його через дрібне сито, щоб видалити розпарені листочки.
- Влийте в чай рослинну олію. Перемішайте.
- Охолодження чаю чекати зовсім необов’язково – пиріг вийде незалежно від того, гарячий чай ви використовували або остиглий.
- В окрему миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте ванілін. Перемішайте.
- Частинами, кожен раз перемішуючи, влийте в миску чайно-олійну суміш.
- Ретельно перемішайте до однорідності. Тісто на чаї повинно вийти досить рідким і стікати з ложки “стрічкою” – так і повинно бути.
- Борошно може відрізнятися, тому якщо тісто вийшло дуже густим – нічого страшного, можна довести його до потрібної консистенції, потроху додаючи воду або чай.
- Персики вимити, обсушити й наріжте часточками товщиною приблизно пів сантиметра.
- Додайте персикові часточки в тісто. Акуратно перемішайте, щоб не роздавити персики.
- Форму для випікання (моя діаметром 18-21 см) застеліть пергаментом. Влийте тісто в форму і розрівняйте лопаткою. Надішліть в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів, приблизно на 30-40 хвилин. Точний час випікання залежить від потужності вашої духовки.
- Поки печеться персиковий пиріг – можна приготувати суміш для цукрової скоринки.
- В окремій місткості з’єднайте цукор і рослинну олію. Перемішайте.
- Вийміть з духовки форму з готовим пирогом. Духовку не вимикайте.
- Полийте чайний пиріг цукрово-олійною сумішшю. Надішліть пиріг назад в духовку і випікайте ще приблизно 15-20 хвилин.
- Чайний персиковий пиріг готовий. Злегка остудіть його, вийміть з форми й перекладіть на тарілку.
- Подавайте чайний пиріг з персиками до столу, за бажанням прикрасивши м’ятою.
- Хрустка цукрова скоринка і волога серединка з соковитими персиками – ідеальне поєднання.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з листкового тіста, з яблуками й корицею