Випічка і ДесертиСолодка випічка

Чайний персиковий пиріг з цукровою скоринкою

Проста випічка на швидку руку без масла, яєць і молока – чайний персиковий пиріг. Хрустка цукрова скоринка і м’яке тісто з ароматом зеленого чаю і соковитою начинкою з персиків – відмінне поєднання. Пиріг виходить ароматним і ніжним. А головне, що найскладніше і витратне за часом в цьому рецепті – це дочекатися поки спечеться пиріг, адже тісто для нього замішується гранично швидко і просто. Прекрасний варіант простих ласощів до чаю!

Інгредієнти:

  • Персики 350 грамів
  • Борошно пшеничне 150 грамів
  • Чай зелений 3-5 грамів
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Цукор 100 грамів
  • Розпушувач 5 грамів
  • Ванілін 1 щіпка

Для скоринки:

  • Цукор 1 столова ложка
  • Олія рослинна 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготуйте продукти за списком.
  2. Персики найкраще вибирати стиглі, з щільною м’якоттю. Я використовувала пакетований чай, але підійде і листовий. Чим смачніше й ароматніший чай – тим смачніше такий чайний пиріг.
  3. Відразу включіть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
  4. Будь-яким зручним способом доведіть до кипіння 150 мл води.
  5. Чай покладіть в кухоль, залийте окропом і залиште приблизно на 3-4 хвилини.
  6. Коли чай завариться – видаліть пакетик. Якщо використовували листовий чай – процідіть його через дрібне сито, щоб видалити розпарені листочки.
  7. Влийте в чай ​​рослинну олію. Перемішайте.
  8. Охолодження чаю чекати зовсім необов’язково – пиріг вийде незалежно від того, гарячий чай ви використовували або остиглий.
  9. В окрему миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте ванілін. Перемішайте.
  10. Частинами, кожен раз перемішуючи, влийте в миску чайно-олійну суміш.
  11. Ретельно перемішайте до однорідності. Тісто на чаї повинно вийти досить рідким і стікати з ложки “стрічкою” – так і повинно бути.
  12. Борошно може відрізнятися, тому якщо тісто вийшло дуже густим – нічого страшного, можна довести його до потрібної консистенції, потроху додаючи воду або чай.
  13. Персики вимити, обсушити й наріжте часточками товщиною приблизно пів сантиметра.
  14. Додайте персикові часточки в тісто. Акуратно перемішайте, щоб не роздавити персики.
  15. Форму для випікання (моя діаметром 18-21 см) застеліть пергаментом. Влийте тісто в форму і розрівняйте лопаткою. Надішліть в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів, приблизно на 30-40 хвилин. Точний час випікання залежить від потужності вашої духовки.
  16. Поки печеться персиковий пиріг – можна приготувати суміш для цукрової скоринки.
  17. В окремій місткості з’єднайте цукор і рослинну олію. Перемішайте.
  18. Вийміть з духовки форму з готовим пирогом. Духовку не вимикайте.
  19. Полийте чайний пиріг цукрово-олійною сумішшю. Надішліть пиріг назад в духовку і випікайте ще приблизно 15-20 хвилин.
  20. Чайний персиковий пиріг готовий. Злегка остудіть його, вийміть з форми й перекладіть на тарілку.
  21. Подавайте чайний пиріг з персиками до столу, за бажанням прикрасивши м’ятою.
  22. Хрустка цукрова скоринка і волога серединка з соковитими персиками – ідеальне поєднання. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з листкового тіста, з яблуками й корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close