Випічка і ДесертиСолодка випічка

Булочки з сиром та родзинками

Сьогодні готуємо здобні булочки з сиром та родзинками. Ця випічка з дитинства, яку люблять і дорослі, і діти.

Повітряні й пишні булочки зі смачною начинкою легко приготувати вдома. Ніжне пухке тісто, ароматний сир і вкраплення родзинок змусять навіть тих, хто дотримується дієти, спробувати хоча б маленький шматочок.

Апетитна булочка з сиром і стакан молока стане прекрасним сніданком або перекусом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 300 грамів
  • Вода тепла 120 мілілітрів
  • Яйце куряче 1 штука
  • Масло вершкове 35 грамів
  • Цукор 45 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Дріжджі сухі 5 грамів

Для начинки:

  • Сир 350 грамів
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Цукор 50 грамів
  • Ізюм 80 грамів

Для змазування:

  • Яєчний жовток 1 штука
  • Молоко 1 столова ложка

Приготування:

  1. Приступаємо до приготування тіста. Спочатку необхідно активувати дріжджі. Нагріваємо воду приблизно до 38 °C, додаємо в неї чайну ложку цукру від загальної кількості на тісто, дріжджі. Перемішуємо і залишаємо дріжджі прокинутися приблизно на 5-10 хвилин.
  2. Просіваємо в окрему глибоку миску борошно. Додаємо цукор, ванільний цукор і сіль.
  3. Перемішуємо всі сипучі інгредієнти.
  4. Далі робимо в борошні поглиблення. Розбиваємо одне яйце.
  5. В цей час перевіряємо дріжджі. Утворилася просто чудова шапочка. Тепер з дріжджами можна працювати далі.
  6. Відправляємо опару в миску до борошна.
  7. Починаємо замішувати тісто. Спочатку це можна робити за допомогою ложки.
  8. Коли всі інгредієнти трохи зберуться разом, додаємо попередньо розтоплене вершкове масло.
  9. Продовжуємо заміс тіста. Збираємо все в один клубок. Далі перекладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо заміс.
  10. На цьому етапі необхідно набратися терпіння. Тісто буде липнути до рук. Місити потрібно не менше 10 хвилин. Тісто перестане липнути й до рук, і до робочої поверхні. Можна злегка змастити руки соняшниковою олією. Тісто стає м’яким, повітряним.
  11. Змащуємо миску і тісто рослинною олією, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину.
  12. Перед тим, як продовжити роботу з тістом, приготуємо начинку.
  13. Перетираємо через сито сир.
  14. Додаємо в нього жовток, цукор, родзинки.
  15. Добре все перемішуємо. Начинка готова.
  16. Якщо начинка вийшла дуже густа, можна додати ще білок. Якщо ж начинка дуже рідка, додайте столову ложку манної крупи. Консистенція начинки залежить від сиру, який ви використовуєте.
  17. Тісто підійшло. Воно збільшилось більше, ніж у два рази.
  18. Ділимо тісто на 10 рівних частин. Це можна зробити приблизно на око, а можна скористатися і вагами.
  19. Кожну частину скачуємо в колобок. Підвертаємо тісто всередину.
  20. Сформовані кульки тіста вкриваємо харчовою плівкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
  21. Через 10 хвилин приступаємо до формування булочок.
  22. Підсипаємо робочу поверхню борошном. Беремо частину тіста, присипаємо його теж злегка борошном.
  23. Розкачуємо колобок в подовгастий корж.
  24. Робимо два бічних надрізи, відступаючи від краю приблизно по 1 см.
  25. У центр коржа викладаємо начинку, розподіляючи по всій довжині.
  26. Бічними розрізами закриваємо булочку хрест на хрест.
  27. Викладаємо заготівлі на деко, застелене пекарським папером і змащений олією.
  28. Один жовток розмішуємо зі столовою ложкою молока і змащуємо тісто булочок. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180 °C духовку буквально хвилин на 15.
  29. Поки печеться перша партія, викладаємо заготівлі на другий лист.
  30. Булочки з сиром та родзинками готові!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний чізкейк з випічкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close