Булочки з сиром та родзинками

Сьогодні готуємо здобні булочки з сиром та родзинками. Ця випічка з дитинства, яку люблять і дорослі, і діти.
Повітряні й пишні булочки зі смачною начинкою легко приготувати вдома. Ніжне пухке тісто, ароматний сир і вкраплення родзинок змусять навіть тих, хто дотримується дієти, спробувати хоча б маленький шматочок.
Апетитна булочка з сиром і стакан молока стане прекрасним сніданком або перекусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне 300 грамів
- Вода тепла 120 мілілітрів
- Яйце куряче 1 штука
- Масло вершкове 35 грамів
- Цукор 45 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Цукор ванільний 1 чайна ложка
- Дріжджі сухі 5 грамів
Для начинки:
- Сир 350 грамів
- Яєчний жовток 1 штука
- Цукор 50 грамів
- Ізюм 80 грамів
Для змазування:
- Яєчний жовток 1 штука
- Молоко 1 столова ложка
Приготування:
- Приступаємо до приготування тіста. Спочатку необхідно активувати дріжджі. Нагріваємо воду приблизно до 38 °C, додаємо в неї чайну ложку цукру від загальної кількості на тісто, дріжджі. Перемішуємо і залишаємо дріжджі прокинутися приблизно на 5-10 хвилин.
- Просіваємо в окрему глибоку миску борошно. Додаємо цукор, ванільний цукор і сіль.
- Перемішуємо всі сипучі інгредієнти.
- Далі робимо в борошні поглиблення. Розбиваємо одне яйце.
- В цей час перевіряємо дріжджі. Утворилася просто чудова шапочка. Тепер з дріжджами можна працювати далі.
- Відправляємо опару в миску до борошна.
- Починаємо замішувати тісто. Спочатку це можна робити за допомогою ложки.
- Коли всі інгредієнти трохи зберуться разом, додаємо попередньо розтоплене вершкове масло.
- Продовжуємо заміс тіста. Збираємо все в один клубок. Далі перекладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо заміс.
- На цьому етапі необхідно набратися терпіння. Тісто буде липнути до рук. Місити потрібно не менше 10 хвилин. Тісто перестане липнути й до рук, і до робочої поверхні. Можна злегка змастити руки соняшниковою олією. Тісто стає м’яким, повітряним.
- Змащуємо миску і тісто рослинною олією, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто підходити приблизно на 1 годину.
- Перед тим, як продовжити роботу з тістом, приготуємо начинку.
- Перетираємо через сито сир.
- Додаємо в нього жовток, цукор, родзинки.
- Добре все перемішуємо. Начинка готова.
- Якщо начинка вийшла дуже густа, можна додати ще білок. Якщо ж начинка дуже рідка, додайте столову ложку манної крупи. Консистенція начинки залежить від сиру, який ви використовуєте.
- Тісто підійшло. Воно збільшилось більше, ніж у два рази.
- Ділимо тісто на 10 рівних частин. Це можна зробити приблизно на око, а можна скористатися і вагами.
- Кожну частину скачуємо в колобок. Підвертаємо тісто всередину.
- Сформовані кульки тіста вкриваємо харчовою плівкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
- Через 10 хвилин приступаємо до формування булочок.
- Підсипаємо робочу поверхню борошном. Беремо частину тіста, присипаємо його теж злегка борошном.
- Розкачуємо колобок в подовгастий корж.
- Робимо два бічних надрізи, відступаючи від краю приблизно по 1 см.
- У центр коржа викладаємо начинку, розподіляючи по всій довжині.
- Бічними розрізами закриваємо булочку хрест на хрест.
- Викладаємо заготівлі на деко, застелене пекарським папером і змащений олією.
- Один жовток розмішуємо зі столовою ложкою молока і змащуємо тісто булочок. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180 °C духовку буквально хвилин на 15.
- Поки печеться перша партія, викладаємо заготівлі на другий лист.
- Булочки з сиром та родзинками готові!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний чізкейк з випічкою