Булочки з дріжджового тіста з плавленим сиром

Смачні дріжджові булочки з плавленим сиром сподобаються і дорослим, і дітям. Робляться просто і чудово підійдуть на сніданок або для перекусу. Пригощайтеся!
Інгредієнти:
- Сир плавлений 8 пластинок
- Борошно 300 грамів
- Молоко 200 мілілітрів (+ 2 столові ложки)
- Дріжджі сухі 5 грамів (1 чайна ложка)
- Цукор 1 чайна ложка
- Олія рослинна 2 столові ложки (+ для змащування листа)
- Сіль за смаком
- Жовток 1 штука
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування булочок з дріжджового тіста з плавленим сиром.
- В тепле молоко додайте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі “ожили”.
- Додайте в молоко з дріжджами рослинну олію і сіль, перемішайте до розчинення солі.
- Борошно просійте і всипте в молочну суміш.
- Замісити м’яке і не липке тісто.
- Накрийте посуд з тістом рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 30-40 хвилин, для підйому тіста.
- Вийміть тісто з посуду і розділіть на 8 однакових частин. Скачайте з них кульки.
- Кількість кульок залежить від числа пластинок сиру в вашій упаковці. Зазвичай їх від 8 до 10 штук.
- Трохи посипте стіл борошном і розкачайте кульку тіста в прямокутник.
- Викладіть сир на один край тіста.
- Край, що залишився розріжте на смужки, не прорізаючи до кінця. Це найкраще зробити за допомогою різака для піци.
- Підверніть краї, починаючи з боку сиру.
- Поверніть рулетиком і защіпніть край.
- Так зробіть з усім тістом.
- Деко змастіть олією і покладіть туди рулетики швом вниз на відстані один від одного. Накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин, для вистоювання.
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
- Додайте до жовтка 2 столові ложки молока і перемішайте.
- Змастіть сумішшю жовтка верх булочок з плавленим сиром.
- Випікайте булочки в гарячій духовці протягом 25 хвилин.
- Готові булочки вийміть з духовки й накрийте на 5 хвилин рушником.
- Подавайте такі булочки з дріжджового тіста з плавленим сиром гарячими або теплими.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з яловичиною та яйцем в духовці