Випічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічкаФранцузька

Булочки бріош

Почніть ранок по-французьки з чашечки кави й теплої здобної бріош. Знамениті французькі булочки, увічнені в натюрмортах Мане, вже кілька століть на їх батьківщині вважають класикою недільного сніданку. Їх люблять за їх повітряну текстуру з легкою хрусткою скоринкою. Процес випічки бріош нескладний, але тривалий. Так що запасіться терпінням, і у вас вийде чудова випічка, навіть якщо ви новачок в цій справі. Для ідеального смаку розріжте бріош ​​навпіл і намажте вершковим маслом. Або спробуйте більш вишуканий варіант подачі з кулькою ягідного сорбета.

Час 3 години 40 хвилин
Складність: легко
Кількість: 12 булочок

Інгредієнти:

  • Активних сухих дріжджів 1 пакетик (7 грамів)
  • Теплого молока (40 ° – 45 ° С) 1,5 стакана
  • Цукру 0,5 стакана плюс 1 столова ложка
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • 2 яєчних жовтки
  • Борошна вищого сорту 4,5 – 5 стакана
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • 1 яєчний білок
  • Сорбет, джем або мед для подачі

Приготування:

  1. У великій мисці в теплому молоці розведіть дріжджі. Вмішайте 1 столову ложку цукру й оливкову олію. Залиште на 10 хвилин, щоб суміш спінилася. Додайте в суміш жовтки та добре перемішайте. Вмішайте 1 стакан борошна, цукор, що залишився і сіль. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину.
  2. Віночком вмішайте борошно, що залишилося по 0,5 стакана за раз, при необхідності почніть мішати дерев’яною ложкою. Коли тісто стане більш тугим викладіть його на присипану борошном поверхню і місіть протягом 5 хвилин до однорідної консистенції, додаючи при необхідності по 1 столовій ложці борошна, щоб тісто не було занадто липким.
  3. Покладіть тісто в змащену олією миску і покатайте по мисці, щоб його поверхня теж помазалась олією. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину, поки тісто не збільшиться в об’ємі в два рази.
  4. Розділіть тісто на 12 однакових шматків, вкачавши з кожного по кульці. Покладіть кульки в форми для мафінів і знову поставте в тепле місце на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвічі. Розігрійте духовку до 190 ° С. У невеликій мисці віночком збивайте яєчний білок і 1 столову ложку цукру, поки цукор повністю не розчиниться.
  5. Запікайте булочки 18 – 20 хвилин до золотистого кольору. Потім дістаньте їх з духовки й змастіть збитим білком. Остудіть булочки, не виймаючи з форм. Перед подачею розріжте бріош навпіл і наповніть кулькою сорбета.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясний торт з сирним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close