
Почніть ранок по-французьки з чашечки кави й теплої здобної бріош. Знамениті французькі булочки, увічнені в натюрмортах Мане, вже кілька століть на їх батьківщині вважають класикою недільного сніданку. Їх люблять за їх повітряну текстуру з легкою хрусткою скоринкою. Процес випічки бріош нескладний, але тривалий. Так що запасіться терпінням, і у вас вийде чудова випічка, навіть якщо ви новачок в цій справі. Для ідеального смаку розріжте бріош навпіл і намажте вершковим маслом. Або спробуйте більш вишуканий варіант подачі з кулькою ягідного сорбета.
Час 3 години 40 хвилин
Складність: легко
Кількість: 12 булочок
Інгредієнти:
- Активних сухих дріжджів 1 пакетик (7 грамів)
- Теплого молока (40 ° – 45 ° С) 1,5 стакана
- Цукру 0,5 стакана плюс 1 столова ложка
- Оливкової олії 2 столові ложки
- 2 яєчних жовтки
- Борошна вищого сорту 4,5 – 5 стакана
- Солі 0,5 чайної ложки
- 1 яєчний білок
- Сорбет, джем або мед для подачі
Приготування:
- У великій мисці в теплому молоці розведіть дріжджі. Вмішайте 1 столову ложку цукру й оливкову олію. Залиште на 10 хвилин, щоб суміш спінилася. Додайте в суміш жовтки та добре перемішайте. Вмішайте 1 стакан борошна, цукор, що залишився і сіль. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину.
- Віночком вмішайте борошно, що залишилося по 0,5 стакана за раз, при необхідності почніть мішати дерев’яною ложкою. Коли тісто стане більш тугим викладіть його на присипану борошном поверхню і місіть протягом 5 хвилин до однорідної консистенції, додаючи при необхідності по 1 столовій ложці борошна, щоб тісто не було занадто липким.
- Покладіть тісто в змащену олією миску і покатайте по мисці, щоб його поверхня теж помазалась олією. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину, поки тісто не збільшиться в об’ємі в два рази.
- Розділіть тісто на 12 однакових шматків, вкачавши з кожного по кульці. Покладіть кульки в форми для мафінів і знову поставте в тепле місце на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвічі. Розігрійте духовку до 190 ° С. У невеликій мисці віночком збивайте яєчний білок і 1 столову ложку цукру, поки цукор повністю не розчиниться.
- Запікайте булочки 18 – 20 хвилин до золотистого кольору. Потім дістаньте їх з духовки й змастіть збитим білком. Остудіть булочки, не виймаючи з форм. Перед подачею розріжте бріош навпіл і наповніть кулькою сорбета.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясний торт з сирним кремом