Бразильські трюфелі

Неймовірно смачні бразильські трюфелі, їх ще називають цукерки «Брігадейро» – один з класичних різновидів трюфелів, які з’явились завдяки бразильському політику, бригадиру повітряних військ, Едуарду Гомесу. Як і у будь-якої популярної страви, існує безліч варіацій, але основними інгредієнтами цих цукерок є згущене молоко, какао, вершкове масло і шоколадне обсипання.
Інгредієнти:
- Згущеного молока з цукром 400 грамів
- Вершкового масла 2 столові ложки (30 грамів) плюс ще для змазування рук
- Какао-порошку 2 столові ложки
- Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
- Дрібної солі 1/8 чайної ложки
- Шоколад дрібними гранулами для обвалювання
- Різнокольорове кондитерське посипання для обвалювання
Приготування:
- У маленькому сотейнику змішайте згущене молоко, вершкове масло, какао-порошок, ванільний екстракт і сіль.
- Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Зменшіть вогонь до помірно слабкого і продовжуйте помішувати протягом приблизно 8 хвилин, поки суміш не загусне, при перемішуванні стежте, щоб суміш не приставала до дна.
- Зніміть з вогню і перекладіть суміш у миску. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до повного охолодження на 2 години.
- Злегка змастіть руки вершковим маслом. Використовуючи столову ложку або маленький кулінарний совок, зачерпніть трохи трюфельної маси й руками скачайте маленьку кульку, розмір якої дозволяє покласти її в рот.
- Обваляйте трюфель в одній з посипок і викладіть на тарілку. Виконайте те ж саме з шоколадною масою, що залишилась. Зберігайте трюфелі в холодильнику до 1 тижня.
Смачного!
Ось рецепт ще одних смачненьких цікерок п’яна вишня в шоколаді