Випічка і ДесертиТорти

Бісквітний торт Чародійка

Бісквітний торт Чародійка являє собою бісквіт з ніжним заварним кремом, який покритий шоколадною глазур’ю. Цей смачний торт заслуговує почесне місце на святковому столі.

Час: понад 2 години
Складність: середня
Порцій: 8

Інгредієнти:

  • Куряче яйце 4 штуки
  • Цукор 2 склянки
  • Борошно пшеничне 140 грамів
  • Молоко 400 мілілітрів
  • Какао-порошок 3 столові ложки
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Кондитерські прикраси 50 грамів

Приготування:

  1. Для приготування бісквітного коржа відділимо білки 3 яєць від жовтків. Розділяти курячі яйця треба дуже акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білок. Місткості для збивання яєць повинні бути сухими й без слідів жиру, інакше білки не зіб’ються.
  2. Приступимо до приготування торта. Включаємо духовку на 180 градусів. Поки духовка нагрівається міксером збиваємо жовтки з половиною склянки цукру. Жовтки повинні побіліти й збільшиться в об’ємі в три рази. Окремо збиваємо міксером на низькій швидкості білки до великої піни. Збільшуємо швидкість міксера до максимуму і по трішки вводимо до білків половину склянки цукру. Дуже акуратно змішуємо ложкою збиті білки з жовтками й 1 стакан просіяного борошна. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
  3. У підготовлену і змащену олією форму виливаємо тісто і ставимо її в духовку. Готовність коржа перевіряємо шпажкою якщо при його протиканні вона залишається сухою, то корж готовий.
  4. Починаємо приготування заварного крему для торта. Змішуємо в каструлі склянку молока, одне яйце, 2 столові ложки борошна і половину склянки цукру. Ставимо каструлю на середній вогонь. Постійно помішуючи крем, доводимо його до загустіння. Необхідно враховувати, що при охолодженні крем стане трохи густіше. Заварний крем готовий.
  5. Приготуємо шоколадну глазур. У каструльці змішуємо какао, 6 столових ложок цукру, 10 столових ложок молока і ставимо її на вогонь. Варимо глазур на повільному вогні 5 хвилин після закипання, додаємо вершкове масло і перемішуємо глазур. Шоколадна глазур готова.
  6. Остиглий корж розрізаємо на дві частини й змащуємо торт заварним кремом. Покриваємо бісквітний торт остиглою шоколадною глазур’ю, прикрашаємо на свій розсуд і залишаємо його в холодильнику настоятися мінімум пару годин, а краще годин на 10-12.
  7. Готовий бісквітний торт Чародійка подаємо до столу і приступаємо до чаювання.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close