Бісквітний рулет з сирним кремом

Дуже ніжний, соковитий, смачний, ароматний і красивий бісквітний рулет з сирним кремом за простим рецептом. Повітряне тісто і начинка зі смаком вареного згущеного молока — чудове частування для домашнього чаювання або навіть до приходу дорогих гостей.
Готувати бісквіт ми будемо найпростіший — класичний білий з трьох інгредієнтів (яйця, цукор і пшеничне борошно). Якщо любите вологі й навіть мокрі рулети, раджу додатково просочити готовий корж цукровим сиропом (на пів склянки води – 1 столова ложка цукру). Крем для бісквітного рулету буде на основі сиру з додаванням вершкового масла, цукрової пудри й вареного згущеного молока.
За бажанням можна урізноманітнити цю домашню випічку. Наприклад, покласти в начинку рубані горішки (ідеально — волоські) або шматочки чорносливу. Прикраса — ті ж горішки або тертий шоколад. Експериментуйте, пробуйте нове, взявши за основу цей базовий рецепт, і все вийде на 5 +!
Інгредієнти:
- Яйця курячі 4 штуки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку 100 грамів
- Цукор 100 грамів
Для крему:
- Сир 200 грамів
- Варене згущене молоко 100 грамів
- Масло вершкове 100 грамів
- Цукрова пудра 50 грамів
Приготування:
- Відразу включаємо грітися духовку на 180 градусів і готуємо бісквітне тісто для рулету. У відповідну для збивання чистий і сухий посуд розбиваємо 4 курячих яйця. Туди ж насипаємо 100 грамів цукру.
- Збиваємо все за допомогою міксера на високій швидкості близько 5-7 хвилин до повного розчинення кристалів цукру. Яйця з цукром повинні сильно збільшитися в обсязі, а сама маса стати повітряною і пухнастою. Від якості збивання залежить пишність майбутнього бісквіта.
- 100 грамів пшеничного борошна просіваємо через сито і у 2-3 приймання вводимо його в яєчну суміш.
- Вмішувати борошно потрібно лопаткою, ложкою або рукою — ні в якому разі не міксером і не блендером. А інакше ви випустите з тіста все повітря і бісквіт не підніметься, як слід, вийде плоским і абсолютно не пухнастим. Як варіант, ви можете взяти в руку віночок і буквально за 5-7 дуже швидких рухів вмішати муку. Мені такий спосіб дуже подобається і я все частіше його практикую при приготуванні будь-яких бісквітів.
- Беремо деко (у мене розміри по внутрішній стороні 37х32 см), застилаємо його пергаментним папером і перекладаємо бісквітне тісто.
- Лопаткою або ложкою рівномірно розподіляємо тісто по паперу для випічки.
- Ставимо в прогріту духовку на середній рівень і печемо при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Не забувайте, що час випічки бісквіта залежить від особливостей вашої духовки! Цілком можливо, що в електродуховці бісквіт для рулету спечеться навіть за 10 хвилин.
- Перша частина майбутнього крему. 200 грамів сиру і 100 грамів вареного згущеного молока кладемо в глибоку миску.
- За допомогою занурювального міксера перетворюємо їх в повністю гладкий і однорідний крем. Напевно навіть через пару хвилин ви не досягнете цього, тому відскрібати масу з блендера назад в миску і ложкою все перемішайте. Так зробіть 2-3 рази, чергуючи з зануренням і подрібненням
- Друга частина майбутнього крему. 100 грамів м’якого вершкового масла і 50 грамів цукрової пудри перекладаємо в глибокий, але не дуже великий посуд.
- За допомогою міксера збиваємо масло з цукровою пудрою до посвітління маси й збільшення її в об’ємі. Таким чином ми намагаємося вбити в масло якомога більше повітря, завдяки чому майбутній сирний крем буде більш повітряним і ніжним. Залежно від потужності міксера час збивання може відрізнятися, але в середньому на це піде хвилин 6-7 на високій швидкості.
- Тепер залишається з’єднати дві частини (сирну і масляну) воєдино.
- Їх можна просто гарненько перемішати лопаткою або набагато швидше (буквально за 7-10 секунд) – міксером на середніх оборотах.
- Бісквіт буде готовий, коли помітно підніметься і при натисканні буде пружинити. Оскільки в моїй газовій плиті передбачено або тільки нижній або тільки верхній нагрів, бісквітні коржі для рулетів я печу на нижньому нагріванні, тому вони виходять не особливо рум’яними зверху. Цього разу я вирішила додатково включити верхній нагрів буквально на пару хвилин, щоб і верх злегка зарум’яниться.
- Готовий бісквіт дістаємо з духовки й відразу знімаємо з дека, перекладаючи на стіл, разом з пергаментним папером. Знизу в мене кухонний рушник. Даємо бісквіту повністю охолонути (буквально 15 хвилин) – це важливо (щоб не потік крем).
- Уже остиглий бісквітний корж промазуємо сирним кремом з вареним згущеним молоком, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні за допомогою кулінарного шпателя або звичайною столової ложки. Буквально 2-3 столові ложки крему я відкладаю, щоб потім прикрасити готовий рулет (це за бажанням).
- Звертаємо бісквітний корж в щільний рулет, акуратно відділяючи пергаментний папір.
- Загортаємо рулет в цей папір і відправляємо в холодильник на 2-3 години. За цей час крем стабілізується, ущільниться, а бісквіт вбере в себе зайву вологу і стане соковитіше.
- Готовий бісквітний рулет можна розрізати на дві частини, щоб зручніше було подавати.
- За бажанням можна прикрасити рулетики розтопленим шоколадом. І відсадити квіточки з сирного крему (якщо залишали трохи, як це зробила я).
- Дуже ніжний, соковитий, смачний, ароматний і красивий бісквітний рулет з сирним кремом. Для домашнього чаювання або навіть до приходу дорогих гостей — чудове частування. Готуйте на здоров’я і приємного вам апетиту, друзі!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сметанний пиріг з маком в шоколадній глазурі