Спробувавши цей популярний у всьому світі американський бісквіт з яєчних білків, ви переконаєтеся в тому, наскільки виправдана його назва. Його легка і пухнаста текстура і білосніжний колір досягається внаслідок того, що при замішуванні тіста і випіканні не використовується ні грама жиру або жовтків. Ніжний бісквіт хороший і сам по собі у вигляді кексу, але ви можете полити його різними солодкими соусами або джемом, або приготувати на його основі коржі для торта. Вони чудово просочуються і зроблять будь-який торт шедевром. Час: 1 година Складність: легко Інгредієнти: Борошна вищого сорту 150 грамів Цукру 200 грамів Білок 8 великих яєць кімнатної температури Винного каменю 0,5 чайної ложки Солі 1/8 чайної ложки Цукрової пудри 55 грамів, просіяної Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки Збиті вершки і ягоди для подачі Приготування: Розігрійте духовку до 180 ° C. Двічі просійте борошно і цукор-пісок. Збийте яєчний білок з винним каменем і сіллю до пінної маси, потім поступово додайте цукрову пудру, збиваючи до утворення середніх піків. Вмішайте ванільний екстракт. У збиті білки насипте борошно в 2 заходи, рівномірно вмішуючи його віночком. Перекладіть тісто в суху форму для кексу (25 см) з отвором посередині, рівномірно розподіліть його і випікайте 30 - 35 хвилин, поки бісквіт не буде м'яко пружинити при натисканні на нього (постарайтеся не відкривати духовку перші 25 хвилин). Переверніть форму з бісквітом догори дном і дайте йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Потім пройдіться шпателем по колу між бісквітом і стінками форми, переверніть її й витрусіть корж, постукуючи формою по столі. За бажанням можете подати бісквіт зі збитими вершками і ягодами. Бісквіт можна зберігати, щільно загорнувши, протягом 3 днів (не в холодильнику). Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Торт мурашник на сметані