Випічка і ДесертиТорти

Білий шоколадно-кокосовий торт

Білий шоколадно-кокосовий торт — це торт, який зводить з розуму спочатку своїм ароматом. А спробувавши шматочок ніжного, що тане як хмарка торта ви будете в захваті й від його смаку.

Торт складається з класичного ванільного бісквіта, ганаша на білому шоколаді та кокосовому молоці, хрусткого мигдалю в прошарку, а також зі збитих вершків замість важкого крему. Такий простий у приготуванні й зовсім не яскравий торт зробить завершення будь-якого свята незабутнім.

Цей торт хочеться їсти навіть без чаю і кави, щоб не перебивати ледь вловиму кокосову нотку і легкий смак ванілі. Такі торти, як цей, назавжди залишаються в записниках господинь.

Інгредієнти розраховані на форму діаметром 16 см. Якщо у вас форма більше, то збільште кількість інгредієнтів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця курячі 4 штуки
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Крохмаль 30 грамів

Для кокосового ганаша:

  • Білий шоколад 200 грамів
  • Кокосове молоко 100 мілілітрів

Для крему:

  • Вершки 33-36% 400 мілілітрів
  • Цукрова пудра 3 столові ложки

Для просочення:

  • Кокосове молоко 100 мілілітрів
  • Цукор пісок 1-2 столові ложки

Додатково:

  • Мигдаль 100 грамів

Приготування:

  1. Спочатку потрібно спекти бісквіт. Яйця розбити в миску, додати сіль, цукор і ванільний екстракт.
  2. Яйця збити до стійкої, пишної маси. Збивати потрібно близько 10-15 хвилин.
  3. Просіяти до яєць борошно, крохмаль і розпушувач.
  4. Перемішати тісто ложкою або лопаткою до однорідності.
  5. Випікати бісквіт в кільці або в формі діаметром 16 сантиметрів. Випікати приблизно 30 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Температура випічки 180 ºС.
  6. Готовий бісквіт остудити в кільці. Потім витягти з кільця, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 4-6 годин.
  7. Потім бісквіт можна розрізати на три коржі.
  8. Тепер приготуємо кокосовий ганаш. Шоколад трохи подрібнити. Кокосове молоко прогріти до гарячого стану і залити їм шоколад. Дати постояти пару хвилин.
  9. Замість кокосового молока можна використовувати кокосові вершки або кокосове пюре.
  10. Перемішати ганаш до однорідності. Залишити ганаш охолонути до кімнатної температури й можна поставити в холод на пару годин для стабілізації.
  11. Приготуємо кокосове просочення для бісквіта. Потрібно цукор з’єднати з кокосовим молоком і на вогні довести до розчинення цукру. Потім сироп потрібно повністю остудити.
  12. Для крему потрібно збити холодні вершки з цукровою пудрою до міцних піків.
  13. Збірка торта. Перший корж просочити третиною кокосового сиропу, промазати вершками й з вершків зробити бортик.
  14. У центр торта вилити половину ганаша і половину мигдалю. Мигдаль потрібно попередньо трохи порубати.
  15. Далі викласти другий корж, теж просочити його сиропом і промазати вершками. Зробити бортик з вершків і вилити ганаш, що залишився, посипати мигдалем і накрити третім коржем. Третій корж теж потрібно просочити сиропом.
  16. Обмазати вершками торт зверху і прикрасити на свій смак. Поставити торт в холодильник години на 4 для просочення.
  17. Білий шоколадно-кокосовий торт готовий. При розрізуванні з торта апетитно випливає ганаш.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт-морозиво «Бомба»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close