Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Білий хліб в духовці

Цей простий рецепт ідеально підходить для тих, хто тільки знайомиться з майстерністю випікання домашнього хліба. В результаті приготування повинні вийти 2 смачні паляниці. Від хліба, випеченого за цим рецептом, вже буде важко відмовитися. Він хороший як доповнення до інших страв, а також підходить для сендвічів або грінок. Використовуючи рецепт як основу, його можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти за смаком, наприклад, родзинки або горіхи.

Час 3 години 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12

Інгредієнти:

  • 6-7 стаканів хлібопекарського борошна з високим вмістом клейковини 12 – 14%
  • Молока 1 стакан
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • Теплої води 1/2 стакана
  • Активних сухих дріжджів 2 упаковки (1 столова ложка або 14 грамів)
  • Цукру 2 столові ложки
  • Солі 1 столова ложка
  • Теплої води 1 стакан

Приготування:

  1. Базовий рецепт білого хліба для початківців.
    Нагрійте 1 стакан молока і 2 столові ложки вершкового масла в маленькому сотейнику на середньому вогні. Зніміть з плити, коли вершкове масло розтопиться, і відставте для охолодження. Налийте 1/2 стакана теплої води в маленьку миску. Повільно введіть дріжджі, постійно помішуючи. Це запобіжить утворенню грудок. Відставте миску з сумішшю води й дріжджів в сторону приблизно на 5 хвилин, поки ви будете працювати над наступними двома етапами.
  2. У великій мисці з’єднайте цукор, сіль і 1 стакан теплої води. Добре перемішайте. Перевірте сотейник з молоком і вершковим маслом. Якщо вміст теплий на дотик, вилийте рідину в більшу миску і перемішайте. Влийте в більшу миску суміш води й дріжджів. Важливо, щоб тісто було теплим, а не гарячим. Висока температура (наприклад, нагрітого молока) знищить сухі дріжджі, в результаті чого хліб не зможе піднятися.
  3. Почніть вмішувати хлібопекарське борошно (по 1 стакану за раз). До моменту додавання 5 склянки тісто почне ставати пружним і його буде складно мішати дерев’яною ложкою. Замісити опару і дочекайтеся, поки тісто підніметься.
  4. Тепер крок безпосередньо ручного етапу у виготовленні тіста. Тому, що існує ризик забруднитися, не надягайте свій кращий одяг і обов’язково зніміть колечка перед замішуванням. Виверніть тісто на злегка присипану борошном дошку і почніть замішувати тісто. Продовжуйте підсипати борошно (пару столових ложок за раз) і вмішувати його в тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і не перестане липнути.
  5. Те, скільки борошна вам знадобиться, буде залежати від багатьох факторів, включаючи температуру і вологість повітря. Можливо, ви не використаєте всі 6 або 7 стаканів. Змастіть велику миску вершковим маслом, кулінарним жиром або рослинною олією (миска повинна бути в 2-3 рази більше кома тіста).
    Помістіть тісто в миску. Проверніть його так, щоб верх також був змазаний.
  6. Накрийте миску чистим кухонним рушником і дайте тісту піднятися при кімнатній температурі в 2 рази (приблизно 1 годину).
    Замішування та формування буханок. На наступних етапах хліб почне набувати вигляду буханки. Втисніть тісто. Виверніть його на присипану борошном дошку і вимісіть всі бульбашки повітря протягом приблизно 5 хвилин.
  7. Розділіть тісто навпіл і сформуйте з кожної половини буханку, спочатку розкотивши її в прямокутник. Загорніть тісто, як рулет. Заліпіть шов, приховавши його, потім затисніть і покладіть швом вниз. Кінцева розстойка і випікання хліба «Розстойка» – це хлібопекарський термін, що означає витримування тіста протягом деякого часу, протягом якого воно підходить. Це останній етап перед тим, як сформовані буханки відправляться в духовку.
  8. Змастіть жиром дві форми для випікання хліба. Якщо є бажання покрийте їх тонким шаром жовтої кукурудзяної муки. Помістіть буханки в форми. Накрийте кухонним рушником і залиште тісто підніматися вдруге, поки воно не подвоїться в обсязі (приблизно 30 хвилин).
  9. Розігрійте духовку до 190 ° С. Випікайте хліб приблизно 45 хвилин або поки кірка не стане золотисто-коричневого. Дістаньте хліб з духовки й виверніть буханки на решітку або чистий кухонний рушник. Дайте хлібу охолонути перед тим, як нарізати його.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листковий пиріг з лососем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close