Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Бездріжджові пиріжки на кефірі, з тушкованою капустою

Пишну випічку можна приготувати й без дріжджів – ці пиріжки наочний тому приклад. Тісто на кефірі та олії з розпушувачем виходять повітряними, а попередньо тушкована з цибулею на сковороді капустяна начинка – соковитою й ароматною.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір 2,5% 190 мілілітрів
  • Олія рослинна рафінована 100 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 400 грамів (3 склянки місткістю 200 мл)
  • Розпушувач 2 чайні ложки
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Капуста білокачанна 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Олія рослинна рафінована 30 грамів

Для змазування і посипання пиріжків:

  • Жовток 1 штука
  • Кунжут або інші насіння за бажанням

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Кефір підійде будь-якої жирності.
  2. Почніть з приготування тіста: в мисці з’єднайте кефір і яйце. Перемішайте віночком до однорідності.
  3. Влийте рослинну олію без запаху. Перемішайте.
  4. Додайте сіль, цукор, розпушувач. Перемішайте.
  5. Всипте порціями просіяне борошно. Після кожного додавання перемішуйте віночком або ложкою.
  6. Як тільки вимішувати тісто ложкою стане важко, викладіть його на дошку і продовжите замішування руками. Тісто має стати однорідним і перестати липнути до рук. Накрийте його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 60 хвилин.
  7. Під кінець цього часу включіть її для розігрівання до 180 градусів.
  8. Тепер займіться начинкою: цибулю очистьте, вимийте, обсушити й наріжте кубиками.
  9. Всипте в сковороду з розігрітою олією й обсмажуйте 3-4 хвилини.
  10. Капусту наріжте тонкою соломкою короткою і викладіть до цибулі в сковороду. Перемішайте.
  11. Обсмажуйте 4-5 хвилин на помірному вогні, помішуючи, щоб капуста злегка зменшилася в обсязі.
  12. Додайте на смак сіль, мелений чорний перець, паприку. Перемішайте.
  13. Тушкуйте начинку під кришкою на невеликому вогні. Періодично перемішуйте.
  14. Мені знадобилося 20-25 хвилин, щоб капуста стала м’якою. Готову начинку остудіть до теплого стану.
  15. Тісто з холодильника розімніть – воно дуже м’яке і не вимагає додавання борошна. Розділіть його на порції (у мене вийшло 16 шматочків вагою 50 грамів кожен). Шматочки тіста скачайте в кульки.
  16. Розрівняйте шматочок тіста в коржик – зручніше це зробити руками. На центр коржа викладіть порцію капустяної начинки. Складіть корж в пиріжок і защипніть краї тіста над начинкою.
  17. Деко застеліть пергаментом.
  18. Викладіть пиріжки швами вниз на невеликій відстані один від одного. Зверху тісто проколіть виделкою (я цього не зробила, і мої пиріжки трохи потріскали).
  19. Змастіть пиріжки збитим жовтком, а також за бажанням посипте кунжутом, кмином або іншим насінням.
  20. Випікайте пиріжки при температурі 180 градусів 25-40 хвилин (час залежить від потужності печі й розміру пиріжків. Мої пиріжки спеклися за 40 хвилин).
  21. Бездріжджові пиріжки на кефірі, з тушкованою капустою готові – викладіть їх на решітку, укрийте і залиште під рушником до невеликого охолодження.
  22. Подавайте пиріжки в теплому вигляді. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дріжджовий пиріг з малосольними огірками і яйцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close