Банановий пудинг в духовці з печивом

Фантастичний десерт, який смачний як в теплому, так і в холодному вигляді. Завдяки подачі в прозорій мисці пудинг ще і дуже красиво виглядає. Ванільне вафельне печиво можна купити або зробити самостійно, але в будь-якому випадку десерт виходить дуже легким, а смаки всіх інгредієнтів ідеально збалансовані.
Інгредієнти:
- 3 стиглих банани, очищених і нарізаних на кружечки товщиною 0,6 см
- Свіжовичавленого лимонного соку 1 столова ложка
- Гранульованого цукру 1/2 стакана, ще додатково 2 столові ложки
- Борошна 1/3 стакана
- Крупнозернистої солі 1/4 чайної ложки
- 4 великих яйця, білки окремо від жовтків
- Вершків жирністю 10% 2 стакани
- Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
- Ванільного вафельного печива 45 штук
- Винного каменю 1 щіпка
Приготування:
- Нагрійте духовку до 200 ° С.
- У невеликій мисці змішайте шматочки банана і лимонний сік.
- У 3 л сотейнику з’єднайте 1/2 стакана цукру, борошно і сіль. Додайте жовтки й збийте вінчиком. Влийте вершки. Акуратно збийте до однорідності. Варіть на помірно-слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не нагріється до 78 – 82 ° С (приблизно 5-10 хвилин). Маса почне згущуватися і пускати пузирі під стінками. Зніміть каструлю з вогню і додайте, збиваючи, ванільний екстракт.
- Розподіліть невелику кількість пудингу по дну скляної миски на 1,4 л, придатної для готування в духовці. Покрийте шаром ванільного вафельного печива, а потім скибочками банана. Вилийте 1/3 частину пудингу, що залишився поверх бананів. Повторіть все те ж саме. Останній шар повинен складатися з пудингу.
- Збивайте білки з винним каменем в чаші стаціонарного міксера на середній швидкості до появи м’яких піків. Поступово додайте решту 2 столові ложки цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Викладіть білки на теплий пудинг, обов’язково покриваючи краї.
- Випікайте до тих пір, поки меренга рівномірно не підрум’яниться (8-10 хвилин).
- Дістаньте пудинг з духовки й дайте охолонути перед подачею на стіл протягом 15 хвилин. Охолодіть повністю перед тим, як поставити в холодильник. У холоді пудинг може зберігатися до 3 днів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пудинг з бананів в духовці