Випічка і ДесертиДесерти

Банановий пудинг в духовці з печивом

Фантастичний десерт, який смачний як в теплому, так і в холодному вигляді. Завдяки подачі в прозорій мисці пудинг ще і дуже красиво виглядає. Ванільне вафельне печиво можна купити або зробити самостійно, але в будь-якому випадку десерт виходить дуже легким, а смаки всіх інгредієнтів ідеально збалансовані.

Інгредієнти:

  • 3 стиглих банани, очищених і нарізаних на кружечки товщиною 0,6 см
  • Свіжовичавленого лимонного соку 1 столова ложка
  • Гранульованого цукру 1/2 стакана, ще додатково 2 столові ложки
  • Борошна 1/3 стакана
  • Крупнозернистої солі 1/4 чайної ложки
  • 4 великих яйця, білки окремо від жовтків
  • Вершків жирністю 10% 2 стакани
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
  • Ванільного вафельного печива 45 штук
  • Винного каменю 1 щіпка

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 ° С.
  2. У невеликій мисці змішайте шматочки банана і лимонний сік.
  3. У 3 л сотейнику з’єднайте 1/2 стакана цукру, борошно і сіль. Додайте жовтки й збийте вінчиком. Влийте вершки. Акуратно збийте до однорідності. Варіть на помірно-слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не нагріється до 78 – 82 ° С (приблизно 5-10 хвилин). Маса почне згущуватися і пускати пузирі під стінками. Зніміть каструлю з вогню і додайте, збиваючи, ванільний екстракт.
  4. Розподіліть невелику кількість пудингу по дну скляної миски на 1,4 л, придатної для готування в духовці. Покрийте шаром ванільного вафельного печива, а потім скибочками банана. Вилийте 1/3 частину пудингу, що залишився поверх бананів. Повторіть все те ж саме. Останній шар повинен складатися з пудингу.
  5. Збивайте білки з винним каменем в чаші стаціонарного міксера на середній швидкості до появи м’яких піків. Поступово додайте решту 2 столові ложки цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Викладіть білки на теплий пудинг, обов’язково покриваючи краї.
  6. Випікайте до тих пір, поки меренга рівномірно не підрум’яниться (8-10 хвилин).
  7. Дістаньте пудинг з духовки й дайте охолонути перед подачею на стіл протягом 15 хвилин. Охолодіть повністю перед тим, як поставити в холодильник. У холоді пудинг може зберігатися до 3 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пудинг з бананів в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close