Апельсиновий кекс з кабачків

Багатий урожай кабачків – привід поекспериментувати з ним на кухні. Спробувавши всілякі рагу, супи, закуски з кабачків чому б не спекти з нього справжнісінький пиріг? Замісити тісто і додати до нього тертий кабачок і цедру апельсина, яка додасть випічці чудовий запах. За бажанням в тісто можна додати й шоколадні гранули. Пиріг виходить дуже вологим, ніжним і смачним. Подавайте його до чашечки чаю або кави.
Час: 1 година 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8
Інгредієнти:
- Крупно натертого кабачка 1,5 стакана
- Соняшникової олії 0,5 стакана
- 2 великих яйця
- Цукру 1 стакан
- Дрібно натертої цедри апельсина 2 чайні ложки
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- Борошна вищого сорту 1,5 стакана
- Розпушувача тіста 1 чайна ложка
- Соди 1/4 чайної ложки
- Солі 1/4 чайної ложки
- Молочного або темного шоколаду в гранулах 0,5 стакана
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть маслом форму для запікання розміром 22 х 12 см і застеліть її папером для випічки, так, щоб папір був і на стінках форми.
- У великій мисці змішайте віночком соняшникову олію, яйця, цукор, цедру і ванільний екстракт. В іншу миску просійте борошно, розпушувач, соду і сіль. Вмішайте кабачок, щоб він рівномірно покрився борошном, і перекладіть все в рідку суміш. Перемішайте. Вмішайте шоколадні гранули (якщо використовуєте) і перекладіть тісто в підготовлену форму.
- Випікайте пиріг 50 – 60 хвилин, поки зубочистка, вставлена в середину коржа, при перевірці не вийде сухою. Повністю остудіть кекс у формі, потім викладіть і наріжте. Пиріг можна зберігати, щільно загорнувши, протягом 3 днів, або в морозильній камері протягом 3 місяців.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни панда