Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Апельсиновий кекс з кабачків

Багатий урожай кабачків – привід поекспериментувати з ним на кухні. Спробувавши всілякі рагу, супи, закуски з кабачків чому б не спекти з нього справжнісінький пиріг? Замісити тісто і додати до нього тертий кабачок і цедру апельсина, яка додасть випічці чудовий запах. За бажанням в тісто можна додати й шоколадні гранули. Пиріг виходить дуже вологим, ніжним і смачним. Подавайте його до чашечки чаю або кави.

Час: 1 година 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

  • Крупно натертого кабачка 1,5 стакана
  • Соняшникової олії 0,5 стакана
  • 2 великих яйця
  • Цукру 1 стакан
  • Дрібно натертої цедри апельсина 2 чайні ложки
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Борошна вищого сорту 1,5 стакана
  • Розпушувача тіста 1 чайна ложка
  • Соди 1/4 чайної ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Молочного або темного шоколаду в гранулах 0,5 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть маслом форму для запікання розміром 22 х 12 см і застеліть її папером для випічки, так, щоб папір був і на стінках форми.
  2. У великій мисці змішайте віночком соняшникову олію, яйця, цукор, цедру і ванільний екстракт. В іншу миску просійте борошно, розпушувач, соду і сіль. Вмішайте кабачок, щоб він рівномірно покрився борошном, і перекладіть все в рідку суміш. Перемішайте. Вмішайте шоколадні гранули (якщо використовуєте) і перекладіть тісто в підготовлену форму.
  3. Випікайте пиріг 50 – 60 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в середину коржа, при перевірці не вийде сухою. Повністю остудіть кекс у формі, потім викладіть і наріжте. Пиріг можна зберігати, щільно загорнувши, протягом 3 днів, або в морозильній камері протягом 3 місяців.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни панда

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close