Апельсинове печиво з мигдалем

Сьогодні готую своє улюблене апельсинове печиво з мигдалем, якого завжди мало:) Печиво виходить м’яким, ароматним і смачним, просто неможливо відірватися. Такий варіант дуже сподобається дітям, рекомендую приготувати його на солодкий стіл в дитячий сад або в школу. Готується це печиво дуже просто і швидко, з простих і доступних продуктів.
Інгредієнти:
- Масло вершкове 120 грамів
- Борошно 350 грамів
- Яйце 1 штука
- Цукор 150 грамів
- Апельсин 1 штука
- Мигдаль подрібнений 4 столові ложки
- Розпушувач для тіста 15 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Олія рослинна для змазування столу і рук
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника.
- Включаємо духовку для розігрівання до 240 градусів.
- Збиваємо м’яке вершкове масло. Додаємо яйце і цукор. Продовжуємо збивати до білої пишної маси.
- До отриманої маси на дрібній тертці натираємо цедру апельсина (тільки помаранчеву частину).
- Додаємо сік з апельсина.
- Додаємо до масляної суміші сік апельсина, перемішуємо.
- Змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю і поступово вводимо в масляно-апельсинову суміш. Замішуємо тісто.
- Зручніше тісто вимішувати на робочій поверхні. Тісто липке, тому рекомендую змастити стіл і руки рослиною олією.
- Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо формочками печиво довільної форми.
- Заготівлі для печива викладаємо на деко, попередньо застелений папером для випічки, і посипаємо подрібненим мигдалем.
- Відправляємо в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Я випікала печиво 17 хвилин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: М’яке печиво з яблуками