Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Ананасове морозиво

Додаючи золотистий карамелізований ананас, ми робимо ще краще і без того прекрасне ванільне морозиво. Але чому б і ні? Термічна обробка ананаса перед використанням підсилює смак і не дає йому покритись льодом в морозилці.

Інгредієнти:

Морозиво:

  • Жирних вершків 33% 3 стакани
  • Цільного молока 1 стакан
  • Цукру 3/4 стакана
  • Екстракту ванілі 1 столова ложка
  • 5 жовтків від великих яєць
  • Спеціальне обладнання: морожениця і термометр

Карамельний ананас:

  • Жирних вершків 2 столові ложки
  • Вершкового масла 1 столова ложка
  • Цукру 2 столові ложки
  • Кукурудзяного сиропу 2 столові ложки
  • Консервованого ананаса разом з рідиною 3/4 стакана

Приготування:

  1. Для морозива. В середньому сотейнику змішайте вершки, молоко, цукор, ваніль і 1/2 ч. л солі, доведіть на середньому вогні до слабкого кипіння. У невеликій місткості збийте яєчні жовтки. Повільно введіть 1 стакан гарячої молочної маси в збиті жовтки, потім вилийте цю суміш назад в сотейник, перемішуючи, і знову поставте на середній вогонь. Готуйте 6-8 хв, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки суміш не загусне і почне покривати ложку, а термометр покаже 82 ° С.
  2. Зніміть з вогню і процідіть заварний крем через дрібне сито в більшу миску або мірну склянку, тверді частинки викиньте. Часто помішуйте, поки суміш не охолоне до кімнатної температури. Злегка притисніть харчову плівку безпосередньо до поверхні крему, щоб не утворювалася плівка. Охолоджують близько 3 годин. (Щоб крем швидше охолов, помістіть миску в чашу з крижаною водою і перемішуйте до холодного стану).
  3. Для начинки з ананасом. У мірній чашці з’єднайте вершки, вершкове масло й 1/4 ч. л солі, відставте в сторону. Цукор, кукурудзяний сироп і 1 ст. л води нагрійте в сотейнику на середньому вогні до розчинення цукру. Встановіть помірно високий вогонь і доведіть суміш до кипіння. Готуйте без помішування близько 3 хвилин до бурштинового кольору.
  4. Зніміть сотейник з вогню й акуратно влийте вершкову масу в гарячий сироп. Перемішайте карамель віночком до однорідності. Вмішайте подрібнений ананас з рідиною з банки й знову поставте на середній вогонь. Випарюйте 10 хв, поки маса не загусне. Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути протягом 10 хв. Подрібніть в пюре в кухонному комбайні, потім охолоджують.
  5. Заморожуйте холодний крем в морожениці згідно з інструкцією виробника. Перекладіть половину морозива в металеву форму на 20 см, металевою лопаткою або кулінарним шпателем додавайте 1/2 стакана ананасної начинки, розподіляючи її круговими рухами. Додайте морозиво, що залишилось і повторіть з іншою начинкою. Накрийте плівкою і помістіть в морозилку для затвердіння на 2-3 години. Вихід: 1 л.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close