СтаттіЩо приготувати?

Зелені помідори: найсмачніші рецепти

Зелені помідори з морквою і перцем на зиму

Зелені помідори з часником і зеленню на зиму

Відмінний спосіб зберегти не дозріти овочі. Фаршировані томати виходять пружними, в міру солоними й дуже яскравими на смак. Інгредієнти розраховані на 2 банки об’ємом 1 літр.

Інгредієнти:

  • Морква 1 штука
  • Гострий перець 1 штука
  • Часник 6-7 зубчиків
  • Петрушка 1 маленький пучок
  • Зелені помідори 1 кілограм
  • Вода 700 мілілітрів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Оцет 9% 3 столові ложки

Приготування:

  1. Моркву з перцем, часником і зеленню подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку.
  2. На кожній помідорі зробіть глибокий надріз і покладіть начинку всередину. Відразу ж укладайте томати в чисті банки.
  3. У воді розчиніть сіль з цукром і закип’ятіть. Додайте оцет, зніміть з вогню і залийте отриманий маринад в банки до самого верху.
  4. На дно каструлі постеліть серветку, поставте банки й прикрийте кришками. Залийте теплою водою по плечика і після закипання залиште на вогні на 10 хвилин.
  5. Акуратно дістаньте банки з каструлі, закатати, переверніть і остудіть під пледом або ковдрою. Зберігайте фаршировані зелені помідори в погребі.

Зелені помідори в пивному клярі

Незвичайна закуска буде особливо хороша, якщо подавати її в гарячому вигляді, доповнивши сметанним або іншим соусом.

Інгредієнти:

  • Зелені помідори 4 штуки
  • Борошно 120 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 1 столова ложка
  • Розпушувач ¼ чайної ложки
  • Сушений мелений часник 1 чайна ложка
  • Сушений орегано 1 чайна ложка
  • Сіль ⅓ чайної ложки
  • Пиво 120 мілілітрів
  • Вода 120 мілілітрів
  • Рослинна олія 70 мілілітрів

Приготування:

  1. Помідори наріжте кружальцями завтовшки приблизно ¹/₂ сантиметра або трохи більше. Підсушіть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Просіяне борошно з’єднайте з крохмалем, розпушувачем, часником, орегано і сіллю. Додайте холодне пиво з водою і розмішайте, щоб не залишилося грудок.
  3. Для цього рецепта можна використовувати й світле, і темне пиво.
  4. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні або на вогні вище. Вмочуйте помідори в кляр і обсмажуйте до рум’яної скоринки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Салат із зелених помідорів з цибулею і перцем на зиму

Овочевий салат виходить дуже апетитним, з легкою кислинкою в смаку. Він стане справжньою окрасою зимового застілля.

Інгредієнти:

  • Зелені помідори 1300 грамів
  • Гострий перець на смак
  • Часник 7-8 зубчиків
  • Солодкі перці 3-4 штуки
  • Ріпчастої цибулі 2-3 штуки
  • Вода 1200 мілілітрів
  • Сіль 3 столові ложки
  • Цукор 5 столових ложок
  • Оцет 9% 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Помідори наріжте середніми шматочками, гострий перець і часник – дрібними, солодкий перець – соломкою, цибулю – половинками або четвертинками кілець.
  2. Перемішайте овочі і залиште на 5-10 хвилин, після розкладіть по трьох банкам обсягом 1 літр.
  3. У воді розчиніть сіль і цукор. Доведіть до кипіння, через 3 хвилини додайте оцет, а ще через 30 секунд зніміть з вогню.
  4. Залийте овочі маринадом і прикрийте банки кришками.
  5. Поставте в каструлю, дно якої застелене тканинною серветкою. Залийте теплою водою так, щоб вона доходила до плічок банок. Після закипання залиште на невеликому вогні на 20 хвилин.
  6. Акуратно дістаньте банки з каструлі, закатати, переверніть і залиште під пледом або ковдрою до повного охолодження. Зберігайте в прохолоді.

Смажені зелені помідори

Це незвичайне блюдо готується з овочів, які не встигли дозріти. Помідори виходять смачними, з апетитною рум’яною скоринкою.

Інгрдієнти:

  • Зелені помідори 4 штуки
  • Яйця 2 штуки
  • Молоко 120 мілілітрів
  • Кукурудзяне борошно 60 грамів
  • Панірувальні сухарі 75 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Пшеничне борошно 120 грамів
  • Рослинна олія 1 літр
  • Сир до смаку

Приготування:

  1. Наріжте помідори скибочками завтовшки приблизно 1 см.
  2. Яйця збийте з молоком. Кукурудзяне борошно змішайте з панірувальними сухарями, сіллю і перцем. Пшеничне борошно помістіть в окрему миску.
  3. Кожен шматочок помідора опускайте по черзі в пшеничну муку, потім в молочно-яєчну суміш, а в кінці в панірування.
  4. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажуйте помідори по кілька хвилин, поки вони не підрум’яняться.
  5. За раз обсмажують 4-5 скибочок, щоб вони не стикалися.
  6. Готові помідори викладіть на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
  7. Перед подачею посипте тертим сиром.

Варення із зелених помідорів

Оригінальна ідея солодкої страви з недозрілих овочів. Буде смачно, обіцяємо.

Інгредієнти:

  • Лимон ½ штуки
  • Зелені помідори 1 кілограм
  • Цукор 1 кілограм

Приготування:

  1. Лимон заморозьте і натріть на тертці або, не заморожуючи, подрібніть в блендері.
  2. Помідори наріжте невеликими шматочками й складіть в каструлю разом з лимоном і цукром. Перемішайте і залиште на 1-2 години.
  3. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Зніміть варення з плити, повністю остудіть і проваріть 5 хвилин.
  5. Потім знову остудіть і відваріть за такий же час.
  6. Розлийте варення по стерилізованих банках загальним обсягом півтора літра і закатати. Укутайте, а після повного охолодження перенесіть в прохолодне місце.

Салат із зелених помідорів на зиму

Томати виходять особливо пікантними завдяки додаванню часнику і гострого перцю.

Інгредієнти:

  • Солодкі перці 5 штук
  • Гострі перці 2 штуки
  • Часник 7 зубчиків
  • Зелень 1 пучок
  • Зелені помідори 2,5 кілограма
  • Вода 1 літр
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 4 столові ложки
  • Оцет 9% 120 мілілітрів

Приготування:

  1. Перці пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Часник наріжте невеликими шматочками. Зелень порубати.
  2. Помідори розрізати на половинки або четвертинки й складіть в банки разом з перцями, часником і зеленню.
  3. Вам знадобляться 4 літрові банки.
  4. Закип’ятіть воду з сіллю і цукром. Коли всі кристалики розчиняться, зніміть з вогню і змішайте з оцтом.
  5. Розлийте маринад по банках і прикрийте кришками.
  6. Поставте банки з салатом в каструлю з рушником на дні. Залийте теплою водою так, щоб вона не доходила до верху банки. Кип’ятіть на невеликому вогні 15 хвилин.
  7. Закатайте банки й укутайте. Після повного охолодження зберігайте в прохолоді.

Мариновані зелені помідори

Інгредієнти:

  • Часник 3 зубчики
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Запашний перець горошком 8 штук
  • Гвоздика 3 бутони
  • Насіння гірчиці 1 чайна ложка
  • Кмин 1 чайна ложка
  • Зелені помідори 2 кілограми
  • Вода 1200 мілілітрів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Оцет 9% 1 столова ложка

Приготування:

  1. У стерилізовану трилітрову банку покладіть часник, лаврушку, горошини перцю, гвоздику, гірчицю і кмин. Зверху покладіть помідори.
  2. Залийте овочі окропом і залиште на 10 хвилин.
  3. Злийте рідину в каструлю, закип’ятити, додайте сіль з цукром. Перемішайте, щоб вони розчинилися.
  4. У банку з помідорами додайте оцет і залийте киплячий маринад. Закрутіть.
  5. Накрийте банку з помідорами пледом або рушником. Після повного охолодження зберігайте в прохолоді.

Фаршировані зелені помідори на зиму

Ароматна незвичайна закуска з пікантним смаком. Подавайте її до гарнірів і інших других страв.

Інгредієнти:

  • Петрушка 1 пучок
  • Часник 7-8 зубчиків
  • Перець гострий 1 штука
  • Хмелі-сунелі ½ чайної ложки
  • Зелені помідори 900 грамів
  • Лаврушка 2-4 листки
  • Перець запашний горошок 20 штук
  • Коріандр ½ чайної ложки
  • Вода 1500 мілілітрів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 3 столові ложки
  • Оцет 9% 6 столових ложок

Приготування:

  1. Листя петрушки зніміть з гілочок і нарубати. Часник і перець подрібніть. Змішайте все з хмелі-сунелі.
  2. На помідорах зробіть розрізи й нафаршируйте їх сумішшю.
  3. У дві літрові банки покладіть лаврушку, горошини перцю і коріандр, а зверху – помідори.
  4. Залийте в банки окріп і залиште на 15 хвилин.
  5. Злийте рідину в каструлю, змішайте з сіллю і цукром, доведіть до кипіння. Коли кристалики розчиняться, зніміть з вогню і додайте оцет.
  6. Залийте маринад в банки з помідорами, прикрийте кришками.
  7. Поставте банки в каструлю, на дні якої лежить тканинна серветка або рушник. Залийте теплу воду, щоб вона не доходила до верху банок. Стерилізують 10 хвилин на невеликому вогні після закипання.
  8. Закрийте банки кришками й залиште остигати під рушником або пледом. Зберігайте заготівлі в прохолоді.

Зелені помідори з часником і зеленню на зиму

Вони виходять дуже смачними, ароматними й хрусткими.

Інгредієнти:

  1. Петрушка 1 пучок
  2. Часник 6 зубчиків
  3. Чорний перець горошком 10 штук
  4. Запашний перець горошком 6 штук
  5. Сухий кріп 1-2 столові ложки
  6. Лаврушка 3 листи
  7. Зелені помідори 2 кілограми
  8. Вода 1500 мілілітрів
  9. Цукор 1 столова ложка
  10. Оцет 9% 3 столові ложки
  11. Сіль 2 столові ложки

Приготування:

  1. У стерилізовані банки об’ємом 3 літри покладіть приблизно по третині петрушки, нарізаного половинками часнику, горошин перцю, кропу і лаврове листя.
  2. Помідори розрізати на четвертинки або половинки, якщо вони зовсім невеликі. Складіть в банку.
  3. Коли місткість буде наповнена приблизно на половину, знову додайте по третині зелені, часнику, лаврове листя і перцю.
  4. Заповніть банку овочами до верху і покладіть на них зелень, часник, лаврушку, перці, що залишились. Прикрийте кришкою.
  5. Закип’ятіть воду і залийте в банку. Знову прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
  6. Злийте рідину в каструлю, знову закип’ятіть, залийте в банку і залиште на 30 хвилин.
  7. Ще раз злийте воду в каструлю і закип’ятити разом з сіллю, щоб кристалики повністю розчинилися. У банку додайте цукор і оцет, а після залийте розсіл.
  8. Закрийте банку кришкою. Накрийте ковдрою, після повного охолодження зберігайте в прохолоді.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close