Сирні запіканки

Сирна запіканка з червоною смородиною
Виходить надзвичайно смачною, ніжною і буквально тає в роті.
Інгредієнти:
- Сир 500 грамів
- Сметана 100 грамів
- Молоко 5 столових ложок
- Манна крупа 2 чайні ложки
- Яйця 3 штуки
- Цукор 3 столові ложки
- Сіль 1 щіпка
- Вершкове масло 30 грамів
- Червона смородина 150 грамів
Приготування:
- Збийте сир зі сметаною, молоком, манкою, яйцями, цукром і сіллю.
- Форму для випічки змастіть вершковим маслом і рівним шаром викладіть половину сирної маси.
- Зверху посипте смородиною і додайте масу, що залишилася. Розрівняйте поверхню.
- Випікайте спочатку 20 хвилин при температурі 190° С, а після ще 30 хвилин при 160° С.
Сирна запіканка з родзинками

Запіканка виходить повітряною і ніжною, тому що білки збиваються окремо від інших інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Сир 500 грамів
- Яйця 3 штуки
- Сметана 2 столові ложки
- Крохмаль 2 столові ложки
- Ванільний цукор 5 грамів
- Ізюм 100 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Цукор 7 столових ложок
- Вершкове масло 1 шматочок
Приготування:
- Якщо сир зернистий, перетріть його через сито або пробийте блендером.
- Відокремте білки від жовтків і приберіть на годину в холодильник.
- Жовтки додайте до сиру разом зі сметаною і збийте блендером або міксером до однорідності.
- Всипте крохмаль і ванільний цукор і ще раз збийте.
- Додайте родзинки і ретельно перемішайте.
Сирна запіканка з бананом

Підсолоджувачем в цьому ніжному десерті виступає – банан і цукроамінник, а звична манка або пшеничне борошно замінюється кукурудзяним борошном. У 100 грамів такої запіканки міститься 150 ккал.
Інгредієнти:
- Сир жирністю 5% 200 грамів
- Яйця 2 штуки
- Банан 1 штука
- Цукрозамінник 1-2 столві ложки
- Кукурудзяне борошно 1 столова ложка
- Ванілін 1 щіпка
Приготування:
- Збийте занурювальним блендером сир з яйцями і бананом. Повинна вийти однорідна маса.
- Всипте цукроамінник, борошно і ванілін і збийте ще раз.
- Підсолоджувач можна замінити на інший і регулювати кількість на свій смак.
- Викладіть сирну суміш в невелику форму для запікання.
- Відмінно підійде форма діаметром близько 12 см.
- Випікайте при температурі 180° C приблизно 35 хвилин.
Запіканка з сиром

З додаванням моцарели і мускатного горіха це звичне блюдо стає ще смачніше.
Інгредієнти:
- Яйця 10 штук
- Вершкове масло 120 грамів + для змащування
- Сир 450 грамів
- Моцарела 150 грамів
- Борошно 60 грамів
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Мускатний горіх ½ чайної ложки
- Сіль ½ чайної ложки
Приготування:
- Злегка збийте яйця і змішайте з розтопленим маслом, сиром, крупно натертою моцарелою, борошном, розпушувачем, мускатним горіхом і сіллю.
- Форму змастіть маслом і викладіть в неї сирну масу.
- Запікайте спочатку 15 хвилин при температурі 200° С, а після ще приблизно 25-30 хвилин при температурі 180° С.
- Готовність запіканки перевіряйте зубочисткою: вона повинна залишитися сухою.
- Перед подачею дайте запіканці постояти 5-10 хвилин.
Солодка запіканка з макаронами і сиром

Ідеальний варіант для сніданку або перекусу. Макарони запікаються з йогуртом і яйцями, а легкий лимонно-ванільний аромат робить їх надзвичайно апетитними.
Інгредієнти:
- Макарони 250 грамів
- Лимон 1 штука
- Яйця 2 штуки
- Сіль 1 щіпка
- Сир 250 грамів
- Грецький йогурт 200 грамів
- Молоко 2 столові ложки
- Цукор 3 столові ложки
- Ванільний цукор 1 чайна ложка
- Рослинна олія 1 столова ложка
Приготування:
- Макарони відварити до готовності. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- З лимона зніміть цедру – досить чайної ложки – і вичавіть столову ложку соку.
- Збийте яйця з дрібкою солі. Добре перемішайте спочатку з сиром, йогуртом і молоком, а після зі звичайним і ванільним цукром, лимонною цедрою і соком.
- Додайте в суміш макарони. Викладіть в змазану олією форму.
- Запікайте приблизно 50-60 хвилин при температурі 170° С.
- Готову запіканку дістаньте з духовки, за бажанням посипте цукром і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Класична сирна запіканка

У цій запіканки ніжний смак і апетитна скоринка. А з додаванням ванілі вона виходить ще й неймовірно ароматною.
Інгредієнти:
- Сир 1 кілограм
- Сметана 6 столових ложок
- Яйця 2 штуки
- Манка 6 столових ложок
- Цукор 6 столових ложок
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 10 грамів
- Ваніль за смаком
- Олія рослинна 1 столова ложка
Приготування:
- Сир протріть через сито і змішайте з 4 ложками сметани, яйцями, манкою, цукром, сіллю, розпушувачем і ваніллю.
- Для запіканки краще використовувати жирний сир.
- Викладіть сирну масу в змащену маслом форму. Залиште на 30-35 хвилин при кімнатній температурі. Змастіть сметаною.
- Запікайте 50-60 хвилин при температурі 180° С.
Сирна запіканка з яблуками

Завдяки фруктам звичайна запіканка з сиру з манкою стає ще смачніше і ароматніше.
Інгредієнти:
- Манка 80 грамів
- Молоко 160 мілілітрів
- Сир 800 грамів
- Яйця 3 штуки
- Сіль 1 щіпка
- Цукор 80 грамів
- Яблука 3 штуки
- Вершкове масло 20-30 грамів
Приготування:
- Манку залийте молоком, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
- Сир протріть через сито або збийте занурювальним блендером.
- Яйця збийте з сіллю і цукром і разом з манкою і молоком додайте до сиру. Добре перемішайте.
- Яблука очистьте, видаліть серцевину і наріжте м’якоть невеликими шматочками. Засипте фрукти в тісто і ще раз перемішайте.
- Форму змастіть маслом. Викладіть в неї суміш і розрівняйте. Запікайте 50-60 хвилин при температурі 170° С.
Сирна запіканка з гарбузом

Ніжна, повітряна, чудово смачна, а завдяки чергуванню шарів ще й дуже яскрава і ефектна.
Інгредієнти:
- Гарбуз 1 кілограм
- Сіль 2 щіпки
- Яйця 3 штуки
- Борошно 6 столових ложок
- Цукор 4 столові ложки
- Сир 500 грамів
- Рослинна олія 1 столова ложка
Приготування:
- Гарбуз очистьте і наріжте не надто великими шматочками. Викладіть на застелене фольгою деко і запікайте при температурі 180° С до м’якості, приблизно 20 хвилин.
- Остудіть гарбуз і перебийте блендером в пюре. Готове пюре збийте з дрібкою солі, одним яйцем, половиною борошна і цукру.
- Сир збийте з рештою борошна, цукром, яйцями і дрібкою солі.
- Форму змастіть олією і столовою ложкою по черзі викладайте в неї сирну і гарбузову масу так, щоб один шар був поверх іншого і виходила гірка.
- Коли викладете все, кілька разів акуратно постукайте формою об стіл, щоб шари рівномірно по ній розподілилися.
- Запікайте 35-40 хвилин при температурі 200° С.
Запіканка з кабачків з сиром

Швидкий варіант простої овочевої страви. У холодному вигляді ця запіканка буде ще смачніше, ніж в гарячому.
Інгредієнти:
- Кабачки 1 штука 300 грамів
- Сіль за смаком
- Сир 400 грамів
- Яйця 5 штук
- Борошно або манка 120 грамів
- Мелений чорний перець за смаком
- Часник 2 зубчики
- Рослинна олія 1 чайна ложка
- Твердий сир 100-150 грамів
Приготування:
- Натріть кабачки на крупній тертці. Якщо вони молоді, зчищати шкірку не потрібно.
- Посипте чайною ложкою солі, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім відіжміть овочі і злийте зайву рідину.
- За допомогою блендера змішайте сир і яйця.
- Додайте до кабачків сирно-яєчну масу, борошно або манку, сіль, перець і подрібнений часник. Можна всипати і інші спеції. Перемішайте.
- Змастіть невелику форму для випічки олією. Викладіть туди масу і розрівняйте.
- Запікайте 40 хвилин при температурі 180° C і ще 20 хвилин при температурі 160° C.
- За 5-10 хвилин до кінця приготування посипте блюдо тертим сиром.
Сирна запіканка з манкою

Запіканка виходить дуже ніжною і смачною, прямо як в дитинстві. Якщо хочете зробити її ще цікавіше, подавайте її з варенням, джемом, згущеним молоком, сметаною, фруктами або ягодами.
Інгредієнти:
Яйця 3 штуки
Цукор ¹⁄₂ склянки
Сіль 1 щіпка
Сир 500 грамів
Манна крупа ¹⁄₂ склянки
Розпушувач 1 чайна ложка
Рослинна олія 1 столова ложка
Приготування:
- Міксером збийте яйця з цукром і сіллю. Суміш повинна посвітліти і збільшитися в обсязі.
- Продовжуючи збивати, частинами вводите в яєчну масу сир. Збийте все до однорідності.
- Потім всипте манку і розпушувач і ще раз добре перемішайте міксером.
- Змастіть форму для випічки рослинною олією, викладіть туди тісто і розрівняйте.
- Поставте в розігріту до 180° C духовку приблизно на 30 хвилин. Краї запіканки повинні підрум’янитися.
Швидка сирна запіканка в мікрохвильовці

На приготування цієї страви піде не більше 15 хвилин. Відмінний варіант смачного сніданку або перекусу на швидку руку.
Інгредієнти:
- Сир 250 грамів
- Цукор 3-4 столові ложки
- Манна крупа 2 столові ложки
- Яйця 2 штуки
- Вершкове масло 1 столова ложка
- Сода ¹⁄₂ чайної ложки
- Ягоди або фрукти за смаком
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти так, щоб вийшла однорідна маса.
- Перекладіть її в посуд, придатний для мікрохвильовки.
- Закрийте кришкою і готуйте в мікрохвильовій печі протягом 8 хвилин на потужності 800 Вт.
- За бажанням прикрасьте запіканку ягодами або шматочками фруктів.
Гречана запіканка з сиром та шпинатом

Нова ідея для тих, хто любить смачно поснідати або пообідати.
Інгредієнти:
- Гречка 200 грамів
- Сіль за смаком
- Сир 50 грамів
- Сир домашній 200 грамів
- Цибуля 1 штука
- Рослинна олія 1-2 столові ложки
- Шпинат 250 грамів
- Перець за смаком
- Яйця 2 штуки
Приготування:
- Відваріть гречку в підсоленій воді. Поки вона готується, натріть сир на крупній тертці і змішайте з сиром.
- Подрібніть цибулю і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Додайте до цибулі шпинат і залиште під кришкою ще на пару хвилин.
- Змішайте гречку з 2 видами сиру, цибулею і шпинатом. Посоліть і поперчіть.
- Викладіть у форми для запікання і зробіть поглиблення в центрі.
- У кожне поглиблення влийте збите або просто сире яйце.
- Запікайте 20-25 хвилин в розігрітій до 190° С духовці.
Смачного!
Читайте також: Так ви ще не готували: Рецепти з моркви.