СтаттіЩо приготувати?

Сирні запіканки

Сирна запіканка з червоною смородиною

Виходить надзвичайно смачною, ніжною і буквально тає в роті.

Інгредієнти:

  • Сир 500 грамів
  • Сметана 100 грамів
  • Молоко 5 столових ложок
  • Манна крупа 2 чайні ложки
  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 3 столові ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Вершкове масло 30 грамів
  • Червона смородина 150 грамів

Приготування:

  1. Збийте сир зі сметаною, молоком, манкою, яйцями, цукром і сіллю.
  2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і рівним шаром викладіть половину сирної маси.
  3. Зверху посипте смородиною і додайте масу, що залишилася. Розрівняйте поверхню.
  4. Випікайте спочатку 20 хвилин при температурі 190° С, а після ще 30 хвилин при 160° С.

Сирна запіканка з родзинками

 Сирна запіканка з родзинками

Запіканка виходить повітряною і ніжною, тому що білки збиваються окремо від інших інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Сир 500 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Сметана 2 столові ложки
  • Крохмаль 2 столові ложки
  • Ванільний цукор 5 грамів
  • Ізюм 100 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 7 столових ложок
  • Вершкове масло 1 шматочок

Приготування:

  1. Якщо сир зернистий, перетріть його через сито або пробийте блендером.
  2. Відокремте білки від жовтків і приберіть на годину в холодильник.
  3. Жовтки додайте до сиру разом зі сметаною і збийте блендером або міксером до однорідності.
  4. Всипте крохмаль і ванільний цукор і ще раз збийте.
  5. Додайте родзинки і ретельно перемішайте.

Сирна запіканка з бананом

Підсолоджувачем в цьому ніжному десерті виступає – банан і цукроамінник, а звична манка або пшеничне борошно замінюється кукурудзяним борошном. У 100 грамів такої запіканки міститься 150 ккал.

Інгредієнти:

  • Сир жирністю 5% 200 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Банан 1 штука
  • Цукрозамінник 1-2 столві ложки
  • Кукурудзяне борошно 1 столова ложка
  • Ванілін 1 щіпка

Приготування:

  1. Збийте занурювальним блендером сир з яйцями і бананом. Повинна вийти однорідна маса.
  2. Всипте цукроамінник, борошно і ванілін і збийте ще раз.
  3. Підсолоджувач можна замінити на інший і регулювати кількість на свій смак.
  4. Викладіть сирну суміш в невелику форму для запікання.
  5. Відмінно підійде форма діаметром близько 12 см.
  6. Випікайте при температурі 180° C приблизно 35 хвилин.

Запіканка з сиром

З додаванням моцарели і мускатного горіха це звичне блюдо стає ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Яйця 10 штук
  • Вершкове масло 120 грамів + для змащування
  • Сир 450 грамів
  • Моцарела 150 грамів
  • Борошно 60 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Мускатний горіх ½ чайної ложки
  • Сіль ½ чайної ложки

Приготування:

  1. Злегка збийте яйця і змішайте з розтопленим маслом, сиром, крупно натертою моцарелою, борошном, розпушувачем, мускатним горіхом і сіллю.
  2. Форму змастіть маслом і викладіть в неї сирну масу.
  3. Запікайте спочатку 15 хвилин при температурі 200° С, а після ще приблизно 25-30 хвилин при температурі 180° С.
  4. Готовність запіканки перевіряйте зубочисткою: вона повинна залишитися сухою.
  5. Перед подачею дайте запіканці постояти 5-10 хвилин.

Солодка запіканка з макаронами і сиром

Ідеальний варіант для сніданку або перекусу. Макарони запікаються з йогуртом і яйцями, а легкий лимонно-ванільний аромат робить їх надзвичайно апетитними.

Інгредієнти:

  • Макарони 250 грамів
  • Лимон 1 штука
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль 1 щіпка
  • Сир 250 грамів
  • Грецький йогурт 200 грамів
  • Молоко 2 столові ложки
  • Цукор 3 столові ложки
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Макарони відварити до готовності. Промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
  2. З лимона зніміть цедру – досить чайної ложки – і вичавіть столову ложку соку.
  3. Збийте яйця з дрібкою солі. Добре перемішайте спочатку з сиром, йогуртом і молоком, а після зі звичайним і ванільним цукром, лимонною цедрою і соком.
  4. Додайте в суміш макарони. Викладіть в змазану олією форму.
  5. Запікайте приблизно 50-60 хвилин при температурі 170° С.
  6. Готову запіканку дістаньте з духовки, за бажанням посипте цукром і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Класична сирна запіканка

У цій запіканки ніжний смак і апетитна скоринка. А з додаванням ванілі вона виходить ще й неймовірно ароматною.

Інгредієнти:

  • Сир 1 кілограм
  • Сметана 6 столових ложок
  • Яйця 2 штуки
  • Манка 6 столових ложок
  • Цукор 6 столових ложок
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 10 грамів
  • Ваніль за смаком
  • Олія рослинна 1 столова ложка

Приготування:

  1. Сир протріть через сито і змішайте з 4 ложками сметани, яйцями, манкою, цукром, сіллю, розпушувачем і ваніллю.
  2. Для запіканки краще використовувати жирний сир.
  3. Викладіть сирну масу в змащену маслом форму. Залиште на 30-35 хвилин при кімнатній температурі. Змастіть сметаною.
  4. Запікайте 50-60 хвилин при температурі 180° С.

Сирна запіканка з яблуками

Завдяки фруктам звичайна запіканка з сиру з манкою стає ще смачніше і ароматніше.

Інгредієнти:

  • Манка 80 грамів
  • Молоко 160 мілілітрів
  • Сир 800 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 80 грамів
  • Яблука 3 штуки
  • Вершкове масло 20-30 грамів

Приготування:

  1. Манку залийте молоком, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Сир протріть через сито або збийте занурювальним блендером.
  3. Яйця збийте з сіллю і цукром і разом з манкою і молоком додайте до сиру. Добре перемішайте.
  4. Яблука очистьте, видаліть серцевину і наріжте м’якоть невеликими шматочками. Засипте фрукти в тісто і ще раз перемішайте.
  5. Форму змастіть маслом. Викладіть в неї суміш і розрівняйте. Запікайте 50-60 хвилин при температурі 170° С.

Сирна запіканка з гарбузом

Ніжна, повітряна, чудово смачна, а завдяки чергуванню шарів ще й дуже яскрава і ефектна.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 1 кілограм
  • Сіль 2 щіпки
  • Яйця 3 штуки
  • Борошно 6 столових ложок
  • Цукор 4 столові ложки
  • Сир 500 грамів
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Гарбуз очистьте і наріжте не надто великими шматочками. Викладіть на застелене фольгою деко і запікайте при температурі 180° С до м’якості, приблизно 20 хвилин.
  2. Остудіть гарбуз і перебийте блендером в пюре. Готове пюре збийте з дрібкою солі, одним яйцем, половиною борошна і цукру.
  3. Сир збийте з рештою борошна, цукром, яйцями і дрібкою солі.
  4. Форму змастіть олією і столовою ложкою по черзі викладайте в неї сирну і гарбузову масу так, щоб один шар був поверх іншого і виходила гірка.
  5. Коли викладете все, кілька разів акуратно постукайте формою об стіл, щоб шари рівномірно по ній розподілилися.
  6. Запікайте 35-40 хвилин при температурі 200° С.

Запіканка з кабачків з сиром

Швидкий варіант простої овочевої страви. У холодному вигляді ця запіканка буде ще смачніше, ніж в гарячому.

Інгредієнти:

  • Кабачки 1 штука 300 грамів
  • Сіль за смаком
  • Сир 400 грамів
  • Яйця 5 штук
  • Борошно або манка 120 грамів
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Часник 2 зубчики
  • Рослинна олія 1 чайна ложка
  • Твердий сир 100-150 грамів

Приготування:

  1. Натріть кабачки на крупній тертці. Якщо вони молоді, зчищати шкірку не потрібно.
  2. Посипте чайною ложкою солі, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім відіжміть овочі і злийте зайву рідину.
  3. За допомогою блендера змішайте сир і яйця.
  4. Додайте до кабачків сирно-яєчну масу, борошно або манку, сіль, перець і подрібнений часник. Можна всипати і інші спеції. Перемішайте.
  5. Змастіть невелику форму для випічки олією. Викладіть туди масу і розрівняйте.
  6. Запікайте 40 хвилин при температурі 180° C і ще 20 хвилин при температурі 160° C.
  7. За 5-10 хвилин до кінця приготування посипте блюдо тертим сиром.

Сирна запіканка з манкою

Запіканка виходить дуже ніжною і смачною, прямо як в дитинстві. Якщо хочете зробити її ще цікавіше, подавайте її з варенням, джемом, згущеним молоком, сметаною, фруктами або ягодами.

Інгредієнти:

Яйця 3 штуки
Цукор ¹⁄₂  склянки
Сіль 1 щіпка
Сир 500 грамів
Манна крупа ¹⁄₂  склянки
Розпушувач 1 чайна ложка
Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Міксером збийте яйця з цукром і сіллю. Суміш повинна посвітліти і збільшитися в обсязі.
  2. Продовжуючи збивати, частинами вводите в яєчну масу сир. Збийте все до однорідності.
  3. Потім всипте манку і розпушувач і ще раз добре перемішайте міксером.
  4. Змастіть форму для випічки рослинною олією, викладіть туди тісто і розрівняйте.
  5. Поставте в розігріту до 180° C духовку приблизно на 30 хвилин. Краї запіканки повинні підрум’янитися.

Швидка сирна запіканка в мікрохвильовці

На приготування цієї страви піде не більше 15 хвилин. Відмінний варіант смачного сніданку або перекусу на швидку руку.

Інгредієнти:

  • Сир 250 грамів
  • Цукор 3-4 столові ложки
  • Манна крупа 2 столові ложки
  • Яйця 2 штуки
  • Вершкове масло 1 столова ложка
  • Сода ¹⁄₂  чайної ложки
  • Ягоди або фрукти за смаком

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти так, щоб вийшла однорідна маса.
  2. Перекладіть її в посуд, придатний для мікрохвильовки.
  3. Закрийте кришкою і готуйте в мікрохвильовій печі протягом 8 хвилин на потужності 800 Вт.
  4. За бажанням прикрасьте запіканку ягодами або шматочками фруктів.

Гречана запіканка з сиром та шпинатом

Нова ідея для тих, хто любить смачно поснідати або пообідати.

Інгредієнти:

  • Гречка 200 грамів
  • Сіль за смаком
  • Сир 50 грамів
  • Сир домашній 200 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Рослинна олія 1-2 столові ложки
  • Шпинат 250 грамів
  • Перець за смаком
  • Яйця 2 штуки

Приготування:

  1. Відваріть гречку в підсоленій воді. Поки вона готується, натріть сир на крупній тертці і змішайте з сиром.
  2. Подрібніть цибулю і обсмажте на олії до золотистого кольору.
  3. Додайте до цибулі шпинат і залиште під кришкою ще на пару хвилин.
  4. Змішайте гречку з 2 видами сиру, цибулею і шпинатом. Посоліть і поперчіть.
  5. Викладіть у форми для запікання і зробіть поглиблення в центрі.
  6. У кожне поглиблення влийте збите або просто сире яйце.
  7. Запікайте 20-25 хвилин в розігрітій до 190° С духовці.

Смачного!

Читайте також: Так ви ще не готували: Рецепти з моркви.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close