Страви з кукурудзи. Сім дуже класних рецептів

Варену кукурудзу і зараз можна зустріти на вулицях будь-якого міста. Ця страва користується популярністю: можна швидко перекусити чимось гарячим і вирушити далі у своїх справах. Як правило, на цьому варіанти приготування кукурудзи в голові у середньостатистичного городянина закінчуються.
Дуже даремно, адже кукурудза – смачний і корисний злак, з якого можна приготувати по-справжньому вишукані й незвичайні страви. Насправді варіантів приготування цього життєрадісного злаку дуже багато. Такий обід або вечеря не тільки вгамує почуття голоду, але і подарує вітамінний заряд вашому організму. У кукурудзі містяться вітаміни А, Е, С, К, РР, групи B.
Ділимося підбіркою рецептів з кукурудзи, які змусять вас по-новому поглянути на цей звичний продукт. Спробуйте їх усі!
Кукурудза на грилі
На грилі часто готують м’ясо, курку, рибу і деякі види овочів: помідори, печериці та болгарський перець. Смачною на грилі вийде і кукурудза. Спробуйте цей рецепт під час найближчої поїздки на природу.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 4 столові ложки
- Паста місо 1 столова ложка
- Кукурудза 4 качани
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Насіння кунжуту за смаком
Приготування:
- Змішайте вершкове масло і місо в невеликій мисці.
- Натріть кукурудзу сумішшю. Посоліть.
- Обсмажуйте кукурудзу на грилі, нагрітому до середньої температури, протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Посипте кукурудзу насінням кунжуту і подавайте до столу.

Кукурудза під сирним соусом
Мало хто знає, але кукурудза ідеально поєднується з сирним соусом. Вона моментально набуває вишукані гастрономічні нотки й відкривається для гурманів абсолютно з іншого боку. Якщо вам хочеться спробувати таку кукурудзу, яку ви ще жодного разу не пробували, то цей рецепт вам дійсно підходить.
Інгредієнти:
- Кукурудзяні качани 2 штуки
- Фета 30 грамів
- Сметана або жирні вершки 1 столова ложка
- Фундук подрібнений 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Кінза невеликий пучок
- Лайм 1/2 штуки
Приготування:
- Кукурудзу відваріть (молоді качани помістіть в холодну воду і варіть близько 20 хвилин після закипання).
- Потім обсмажте в тефлоновій сковороді без олії по 2 хвилини з кожного боку.
- Приготуйте соус, змішавши в однорідну масу сир фета, сметану і горіхи. Посоліть і додайте за смаком паприку.
- Коли кукурудза буде готова, збризніть її соком лайма. Перед подачею полийте соусом і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Печена солодка картопля з кукурудзою
Фарширована картопля користується великою популярністю в Америці. У нашій країні це блюдо ще не завоювало так багато фанатів, але все до цього йде. Картоплю, в тому числі солодку, можна нафарширувати абсолютно будь-якими інгредієнтами – наприклад, кукурудзою. Вийде смачно і дуже незвично.
Інгредієнти:
- Батат 2 штуки
- Кукурудза 1 качан
- Сметана 1 столова ложка
- Червона цибуля 1 штука
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 2-3 столові ложки
Приготування:
- Змастіть оливковою олією батат і кукурудзу, трохи посоліть.
- Викладіть овочі на деко і запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин для кукурудзи і 40 хвилин для солодкої картоплі.
- Зріжте з качана кукурудзу, і коли солодка картопля буде готова, злегка її надріжте і нафаршируйте кукурудзою.
- Зверху додайте сметану і нарізану кільцями цибулю, посипте паприкою.

Кростіні по-мексиканськи
З кукурудзи можна готувати не тільки перші й другі страви, а й апетитні закуски. Радимо обов’язково спробувати італійський міні-бутерброд під назвою “кростіні” в мексиканському стилі. Для приготування цієї страви вам буде потрібно кукурудза і кілька фірмових мексиканських спецій і інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Кукурудза 2 качани
- Рослинна олія 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Чіабатта 12 скибочок (можна звичайний багет)
- Часник 1/2 зубчики
- Сметана 1/4 чашки
- Фета 3 столові ложки
- Скибочки лайма для подачі
- Листя кінзи для подачі
- Порошок чилі для подачі
Приготування:
- Змастіть кукурудзу рослинною олією. Посоліть, поперчіть.
- Готуйте кукурудзу на грилі, розігрітому на середньо-сильному вогні. Наріжте на середні шматочки.
- Чіабатту наріжте на скибочки. Підсушіть на грилі. Натріть часником.
- Змішайте сметану з фетою.
- Змастіть підсушений хліб сметанною сумішшю.
- Зверху викладіть кукурудзу.
- Прикрасьте кростіні скибочками лайма, рубаною кінзою і посипте порошком чилі.
- Подавайте кростіні до столу.

Пряний чаудер з кукурудзою
Чаудер – традиційний американський суп родом з прибережних штатів. Рецепти Чаудер розрізняються залежно від штату. Кожен регіон привніс щось своє в рецепт цієї “юшки”. Чаудер з кукурудзи готують в штаті Вірджинія під час дозрівання врожаю цього злаку. Беріть рецепт на замітку.
Інгредієнти:
- Картопля 430 грамів
- Кукурудзяні зерна (консервовані) 340 грамів
- Селера 1 стебло
- Вершкове масло 2 столові ложки
- Борошно 1 столова ложка
- Паприка 1 столова ложка
- Овочевий бульйон 1 літр
- Густі вершки 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю і наріжте її кубиками.
- Дрібно наріжте селеру.
- Розтопити масло у великій каструлі.
- Додайте борошно, розмішайте, а потім додайте паприку.
- Додайте овочевий бульйон, картоплю, селеру, сіль і перець.
- Варіть на слабкому вогні 10-12 хвилин (картопля тільки почне пом’якшуватися).
- Додайте кукурудзу і доведіть до кипіння.
- Варіть, періодично помішуючи, на слабкому вогні ще 10-15 хвилин (до готовності картоплі).
- Додайте густі вершки й відразу ж подавайте.

Салат з кукурудзою й авокадо
Кукурудзу сміливо можна додавати в різноманітні салати. Вона ідеально поєднується з іншими овочами. Кукурудза може стати як вдалим додатковим інгредієнтом, так і справжнісінькою основою страви. Приклад другого варіанту – салат з кукурудзою й авокадо.
Інгредієнти:
- Консервована кукурудза 300 грамів
- Базилік за смаком
- Томати черрі 150 грамів
- Авокадо 1 штука
- Оливкова олія 1 столова ложка
Приготування:
- Банку з кукурудзою відкрийте. Злийте воду. Перекладіть кукурудзу в миску.
- Томати черрі наріжте на половинки й відправте до кукурудзи.
- Авокадо розріжте на половинки, видаліть кісточку і витягніть м’якуш. Наріжте її кубиками. Надішліть в миску.
- Базилік порубати й додайте в салат.
- Перед подачею заправте салат оливковою олією і гарненько перемішайте.

Кесадилья з кукурудзою і квасолею
Кукурудза – улюблений інгредієнт жителів сонячної Мексики. Вони намагаються додавати її в будь-які страви, але найулюбленішим все ж залишається кесадилья. Додайте до цієї страви трохи квасолі, щоб зробити її ще смачніше, поживніше і ситніше.
Інгредієнти:
- Консервована кукурудза 1 банка
- Відварна чорна квасоля 300 грамів
- Ріпчаста цибуля 2 штуки
- Коржі 12 штук
- Тертий сир 200 грамів
- Зелену цибулю кілька пір’я
- Оливкова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Цибулю очистіть, дрібно наріжте й обсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії до золотистої скоринки.
- У мисці змішайте кукурудзу, квасолю і смажену цибулю. Посоліть і поперчіть.
- Деко збризніть оливковою олією і викладіть на нього коржі. Зверху на них рівномірно розподіліть тертий сир і приготовлену начинку.
- Присипте сиром, що залишився.
- Запікайте кесадилью в попередньо розігрітій до 450 градусів духовці протягом 5 хвилин.
- Дістаньте, згорніть коржі навпіл і готуйте ще 5 хвилин в духовці.
- Перед подачею посипте кесадилью нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!