Другі стравиСтаттіСтрави з яєцьЩо приготувати?

Сніданок аристократа: рецепти приготування яєць «Орсіні»

Історія походження

Історія походження страви пов’язана зі знаменитим Клодом Моне. Великий імпресіоніст був не тільки художником, він був палким прихильником вишуканої гастрономії й колекціонував рецепти вподобаних йому страв. Художник часто влаштовував у своєму будинку звані обіди, разом з дружиною і куховаркою обговорював меню і сервірування. Товстий зошит зібраних Моне рецептів спадкоємці опублікували лише в кінці минулого століття.

Яйця «Орсіні» – один з його улюблених рецептів. Моне називав блюдо «сніданком аристократа». Є відомості про те, що своїй назві блюдо зобов’язане одному з гостей художника, італійцеві на прізвище «Орсіні», який і приніс йому цей рецепт. Цей рецепт зайняв почесне місце в кулінарному зошиті Моне.

Як приготувати?

Блюдо готується дуже просто, не вимагає багато часу і вміння. У класичному виконанні для цього знадобляться тільки яйця, масло, сіль і перець. Вся принадність у тому, що, додаючи інші інгредієнти, фантазуючи за своїм бажанням, можна надавати страві абсолютно неповторний смак.

Можливо, і ви захочете зробити це блюдо і здивувати своїх близьких незвичайною подачею. Тут будуть доречні в’ялені помідори, оливки, свіжа зелень, сири, авокадо, кунжутне насіння, квасоля, спаржа і різні прянощі.

Класичний рецепт приготування яєць «Орсіні»

Інгредієнти:

  • Яйця 3 штуки
  • Масло вершкове або топлене 50 грамів
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Відокремте білки від жовтків: кожен жовток повинен перебувати окремо, можна залишити його в порожній шкаралупі.
  3. Збийте білки міксером до щільної піни.
  4. Розділіть білкову масу приблизно на три порції й викладіть на змащену маслом форму для запікання. Це можуть бути окремі порційні формочки або кільця для сервірування на силіконовому килимку або папері.
  5. У центрі кожної білкової порції столовою ложкою зробіть поглиблення, в яке пізніше помістимо жовток.
  6. Помістіть форми для випікання з білковою масою в духовку і запікайте рівно п’ять хвилин.
  7. Відкрийте духовку, висуньте грати з формами, акуратно викладіть кожен жовток на білкову «подушку» в поглиблення, посоліть і поперчіть, потім запікайте ще 3-4 хвилини, поки жовтки злегка не схопляться на поверхні, залишаючись рідкими всередині.
  8. При подачі можна використовувати листя салату, авокадо і тости.

Яйця «Орсіні» з пармезаном, шинкою і цибулею

Інгредієнти:

  • Яйця 4 штуки
  • Масло вершкове або топлене 75 грамів
  • Цибуля зелена 2-3 стебла
  • Шинка 100 грамів
  • Пармезан 100 грамів
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Відокремте білки від жовтків.
  3. Збийте білки міксером до твердих піків.
  4. Розкладіть білкову масу приблизно на чотири порції й викладіть на змащену маслом форму.
  5. У центрі кожної білкової порції столовою ложкою зробіть поглиблення, в яке пізніше помістимо жовток.
  6. Посипте білки нарізаною шинкою і зеленою цибулею.
  7. Помістіть форми для випікання з білковою масою в духовку і запікайте рівно п’ять хвилин.
  8. Відкрийте духовку, висуньте грати з формами, акуратно викладіть кожен жовток на білкову «подушку» в поглиблення, посоліть, поперчіть і посипте тертим пармезаном, запікайте ще 4-5 хвилин, поки жовтки злегка не схопляться на поверхні, залишаючись рідкими всередині.

Яйця «Орсіні» зі свіжим шпинатом і пармською шинкою

Інгредієнти:

  • Яйця 3 штуки
  • Масло топлене 2 столові ложки
  • Пармська шинка 150 грамів
  • Листя шпинату 100 грамів
  • Свіжа кінза 2-3 гілки
  • Авокадо 1 штука
  • Лайм ¼ штуки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Відокремте білки від жовтків.
  3. Збийте білки міксером до твердих піків.
  4. Додайте в білкову масу подрібнений шпинат і свіжу кінзу, акуратно перемішайте ложкою (не міксером).
  5. Викладіть білкову масу з зеленню на змащену маслом форму для випічки.
  6. У центрі кожної білкової порції столовою ложкою зробіть поглиблення для жовтка.
  7. Помістіть форми для випікання з білковою масою в духовку і запікайте рівно п’ять хвилин.
  8. Відкрийте духовку, викладіть жовток на білкову масу, посоліть.
  9. Запікайте ще 3-4 хвилини, поки жовтки злегка не схопляться на поверхні, залишаючись рідкими всередині.
  10. На блюдо сервірування викладіть нарізану тонкими скибочками пармську шинку.
  11. Авокадо почистьте, тонко наріжте і збризніть соком лайма, потім викладіть на блюдо сервірування з шинкою.
  12. Готові яйця акуратно викладіть на блюдо сервірування з шинкою й авокадо.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати заварний крем: 5 рецептів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close