Секрети кулінаріїСтатті

Що, як і коли солити

Досвідчений кулінар знає, що використовувати сіль потрібно з розумом! В її грамотному вживанні є свої нюанси. Точно знаючи всі ці тонкощі, можна з легкістю досягти нових вершин кулінарної майстерності..

Уміння правильно солити продукти – ціле мистецтво, якому треба вчитися. Однак багато господинь про це ніколи не замислюються і зазвичай солять їжу на автоматі. Насправді смак страви багато в чому залежить від того, коли її посолити – на самому початку, під час готування або в кінці.

Хочу розкрити вам кілька секретів грамотного використання солі при приготуванні страв. Точно знаючи всі ці тонкощі, можна з легкістю досягти нових вершин кулінарної майстерності.

Поради:

  1. Якщо ви хочете отримати наваристий і ароматний м’ясний бульйон, посоліть воду на самому початку варіння. Це дозволяє м’ясним волокнам розм’якшитись, і їх ароматні соки повністю перейдуть в бульйон.
  2. Якщо ви варите м’ясо заради м’яса, наприклад яловичий язик, або шматок яловичини, кладіть м’ясо в киплячу воду, а сіль додавайте ближче до кінця варіння. Якщо посолити невчасно, воно стане жорстким.
  3. Овочеві та рибні бульйони соліть відразу після закипання.
  4. Салати соліть до того, як заправите їх олією, в іншому випадку олія покриє листя салату й овочі тонким шаром, не давши солі зробити свою роботу. Збалансованого поєднання смаків не вийде. Замість цього ви отримаєте окремо смак кожного складового салату.
  5. Воду для варіння макаронів соліть перед тим, як опустити їх в окріп, інакше макарони злипнуться, навіть якщо ви добре промиє їх гарячою водою після варіння.
  6. Пельмені, галушки й вареники соліть на початку варіння.
  7. Картоплю соліть відразу після закипання води.
  8. Смажену картоплю соліть перед закінченням смаження. Якщо посолити картоплю раніше, вона пустить сік і скибочки картоплі будуть не підсмаженими й м’якими.
  9. Сочевицю і квасолю соліть ближче до кінця варіння, інакше вони залишаться твердими.
  10. М’ясо при смаженні соліть тільки після того, як на ньому утворюється рум’яна кірочка, що оберігає м’ясні соки від витікання.
  11. Рибу посоліть за 10-15 хвилин до смаження і почекайте, поки сіль добре вбереться, тоді риба не буде розвалюватися в процесі смаження.
  12. Завжди додавайте навіть в солодке тісто невелику дрібку солі. Це необхідно для того, щоб збалансувати смак.
  13. Якщо ви ненароком пересолили суп, перед закінченням варіння опустіть в нього марлевий мішечок з рисом на 5-7 хвилин, і рис “забере” надлишки солі.

Читайте також: 5 помилок, що здійснюються при тушкуванні м’яса

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close