Салати з сезонними ягодами, 8 класних рецептів

Набридло їсти ягоди просто так? Спробуйте приготувати один з цих крутих салатів з найголовнішим сезонним продуктом! Ви побачите, як ягоди перетворюються в справжній Суперфуд, а ваші страви – в кулінарні шедеври.
Швидкий Капрезе з кавуном в бальзамічному оцті
Соковиті й ароматні кавуни вже починають з’являтися на ринках, а це значить, що пора готувати Капрезе з самою сезонною ягодою. Цей салат просто створений для літа! У рецепті ми спеціально не вказали кількість інгредієнтів, оскільки тут воно залежить лише від кількості порцій, які вам потрібно.
Інгредієнти:
- М’якуш кавуна, нарізана на шматочки
- Сир моцарела, нарізана на скибочки
- Листя свіжого базиліка
- Сіль перець
- Оливкова олія
- Бальзамічний оцет
Приготування:
- Кавун наріжте не дуже великими кубиками, а сир – круглими скибочками.
- На тарілках розкладіть, чергуючи, шматочки кавуна і моцарели.
- Збризніть салат бальзамічним оцтом, за смаком посоліть і поперчіть.
- Розклавши зверху листя базиліка, полийте салат оливковою олією і подавайте.
Салат-паста з полуницею в глазурі з бальзамічного оцту
Саме ситне блюдо в нашій добірці. Салат або паста? Готуйте і вирішуйте самі!
Інгредієнти:
- Паста Фарфалле 450 грамів
- Бальзамічний оцет 5 столових ложок
- Сир Фета покришений 120 грамів
- Полуниця, нарізана на четвертинки 300 грамів
- Листя свіжого шпинату 100 грамів
- Сіль, перець до смаку
- Мигдальна стружка для подачі
Приготування:
- Зваріть пасту “аль денте”, дотримуючись інструкції на упаковці. Злийте воду і залиште фарфалле в каструлі.
- У невеликій сковороді розігрійте бальзамічний оцет і дайте йому покипіти на повільному вогні близько 10-ти хвилин, поки він не загусне.
- У салатній чаші змішайте сир, полуницю і шпинат. За смаком приправити сіллю і перцем.
- У салатну чашу додайте пасту і знову перемішайте всі інгредієнти.
- Перед подачею полийте блюдо глазур’ю і за бажанням прикрасьте мигдальною стружкою.
Легкий чорничний салат зі шпинатом, малиною і блакитним сиром
Неймовірно вишуканий, легкий і корисний салат з двома самими соковитими сезонними ягодами – малиною і чорницею. Ця страва стане головною прикрасою як святкового столу, так і неформального пікніка.
Інгредієнти:
- Листя свіжого шпинату 240 грамів
- Свіжа малина 130 грамів
- Свіжа чорниця 65 грамів
- Червона цибуля, дрібно нарізана 40 грамів
- Блакитний сир нарізаний 65 грамів
- Мигдальна стружка для подачі
- Оливкова олія 4 столові ложки
- Малиновий оцет 3 столові ложки
- Свіжий базилік, дрібно нарізаний 2 столові ложки
- Коричневий цукор 2 чайні ложки
- Діжонська гірчиця 1/2 чайної ложки
- Часник, дрібно нарізаний 1 зубчик
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Приготуйте заправку: до однорідної консистенції змішайте в блендері 65 грамів малини, сіль і перець, дрібно нарізаний часник, гірчицю, цукор, базилік, малиновий оцет і оливкову олію. Поки будете готувати сам салат, тримайте заправку в холодильнику.
- У салатній чаші змішайте решту малини, чорницю, шпинат, цибулю і сир.
- Додайте до салату заправку і перемішайте.
- Подавайте готовий салат відразу ж, за бажанням прикрасивши його мигдальною стружкою.
Апельсиновий салат з руколою і чорною смородиною
Ідеальне блюдо для пізньої вечері в спекотний літній день. Свіжий, яскравий смак, максимум користі й мінімум калорій.
Інгредієнти:
- Оливкова олія 6 столових ложок
- Кумин 1,5 чайної ложки
- Куркума 1 чайна ложка
- Апельсини, очищені від шкірки й розділені на часточки 5 штук
- Чорна смородина 150 грамів
- Рукола 120 грамів
Приготування:
- Зробіть заправку. В окремій невеликій мисці змішайте кумин і куркуму з оливковою олією. Додайте сіль і перець.
- У салатну чашу перекладіть шматочки апельсинів. Сік, який залишився після нарізки апельсинів, додайте до заправки.
- Додайте до апельсинів смородину і руколу. Перемішайте.
- Подавайте салат, поливши його заправкою.
Овочевий салат з малиною, авокадо і лососем
Дуже незвичайний і при цьому легкий у приготуванні салат на основі найкорисніших продуктів. До речі, цей рецепт ідеально підходить для палео дієти!
Інгредієнти:
- Лосось, приготований на грилі й розрізаний на скибочки 120 грамів
- Зелений салат, порваний руками 100 грамів
- Цукіні, нарізаний тонкими кружечками 70 грамів
- Малина 60 грамів
- Бальзамічний оцет 1 столова ложка
- Авокадо, нарізаний маленькими кубиками 3-4 столові ложки
- Сіль, перець за смаком
- Лимонний сік для заправки
Приготування:
- Цукіні обсмажте на оливковій олії, посолити й поперчити.
- У салатній чаші змішайте салат, нарізаний на дрібні шматочки лосось, авокадо і готові цукіні.
- Розкладіть салат по тарілках, виклавши зверху малину, заправивши бальзамічним оцтом і скропивши лимонним соком.
Кобб салат з полуницею
Сезонна версія легендарного американського салату. У число його основних інгредієнтів входять зелень, помідори, куряче м’ясо, авокадо, бекон і яйця. З полуницею він виходить дуже свіжим, літнім і оригінальним.
Інгредієнти:
Для заправки:
- Соус Ранч 50 мілілітрів
- Дрібно нарізана свіжа петрушка 1/2 пучка
- Листя базиліка 8-10 штук
Для салату:
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Куряча грудка, нарізана скибочками 180 грамів
- Сіль, перець за смаком
- Салат зелений, довільно порваний руками 5-6 листів
- Полуниця, нарізана тонкими скибочками 12 ягід
- Авокадо, нарізаний тонкими скибочками 1 штука
- Невелика червона цибулина, дрібно нарізана 1 штука
- Козячий сир розкришений 100 грамів
- Прошутто або бекон, нарізаний на тонкі скибочки 60 грамів
- Яйце, зварене круто і розрізане на 4 частини 1 штука
Приготування:
- Приготуйте заправку. Всі інгредієнти змішайте в блендері до однорідної консистенції.
- Курячі грудки відваріть або обсмажте на сковороді в оливковій олії з сіллю і перцем, а потім наріжте довгими скибочками.
- У велику тарілку викладіть листя салату і полийте їх 1/2 частиною заправки. Зверху викладіть курку, полуницю, авокадо, цибулю, сир, прошутто і шматочки яйця. Приправте все сіллю і перцем.
- Подавайте салат у великій тарілці. Заправку подавайте окремо в соуснику.
Персиковий салат з ожиною і волоським горіхом
Цей оригінальний салат підійде і для сніданку, і для ланчу, і для легкої вечері. Чи зможете ви утриматися, щоб не викласти фото готового блюда в Інстаграм?
Інгредієнти:
- Салат зелений, порваний руками 1 пучок
- Персик, нарізаний часточками 1 штука
- Ожина 120 грамів
- Сир фета 3 столові ложки
- Бальзамічний оцет 2 столові ложки
- Коричневий цукор 1 чайна ложка
- Рапсова олія 3 столові ложки
- Волоський горіх подрібнений до смаку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- У дві тарілки, в яких ви будете подавати салат, викладіть зелень.
- Зверху зелені викладіть скибочки персика, ягоди, сир і волоський горіх.
- Приготуйте заправку, в окремій мисці ретельно змішавши оцет, олію і цукор.
- Подавайте салат відразу ж, поливши його заправкою.
Салат з черешнею на грилі, чорницею, козячим сиром і лісовим горіхом
Дуже святковий і яскравий салат. А черешня на грилі – це окрема історія, в яку ви закохаєтесь раз і назавжди.
Інгредієнти:
- Коричневий цукор 3 столові ложки
- Гаряча вода 3 столові ложки
- Фундук очищений 120 грамів
- Салат зелений, порваний руками 1 пучок
- Ягоди черешні, очищені від кісточок і розрізані навпіл 140 грамів
- Бальзамічний оцет 2-3 столові ложки
- Чорниця 120 грамів
- Сир козячий подрібнений 120 грамів
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Духовку поставте розігріватися на 200 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор з водою і помістіть туди горіхи. Потім перекладіть їх на лист, застелений пергаментним папером, і запікайте близько 10-15-ти хвилин, щоб вони покрилися глазур’ю. Вийнявши з духовки, остудіть горіхи й довільно подрібніть їх.
- В окрему миску викладіть половинки черешні й змішайте їх з бальзамічним оцтом. Обсмажте черешню на грилі протягом 5-ти хвилин.
- У великій салатній чаші змішайте листя салату, черешню, приготовлену на грилі, ягоди чорниці, козячий сир і карамелізований фундук.
- Заправте салат бальзамічним оцтом на смак, за бажанням посоліть і поперчіть його. Подавайте готову страву відразу ж.
Смачного!