ЗакускиСалатиСтаттіЩо приготувати?

Салати з сезонними ягодами, 8 класних рецептів

Набридло їсти ягоди просто так? Спробуйте приготувати один з цих крутих салатів з найголовнішим сезонним продуктом! Ви побачите, як ягоди перетворюються в справжній Суперфуд, а ваші страви – в кулінарні шедеври.

Швидкий Капрезе з кавуном в бальзамічному оцті

Соковиті й ароматні кавуни вже починають з’являтися на ринках, а це значить, що пора готувати Капрезе з самою сезонною ягодою. Цей салат просто створений для літа! У рецепті ми спеціально не вказали кількість інгредієнтів, оскільки тут воно залежить лише від кількості порцій, які вам потрібно.

Інгредієнти:

  • М’якуш кавуна, нарізана на шматочки
  • Сир моцарела, нарізана на скибочки
  • Листя свіжого базиліка
  • Сіль перець
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет

Приготування:

  1. Кавун наріжте не дуже великими кубиками, а сир – круглими скибочками.
  2. На тарілках розкладіть, чергуючи, шматочки кавуна і моцарели.
  3. Збризніть салат бальзамічним оцтом, за смаком посоліть і поперчіть.
  4. Розклавши зверху листя базиліка, полийте салат оливковою олією і подавайте.

Салат-паста з полуницею в глазурі з бальзамічного оцту

Саме ситне блюдо в нашій добірці. Салат або паста? Готуйте і вирішуйте самі!

Інгредієнти:

  • Паста Фарфалле 450 грамів
  • Бальзамічний оцет 5 столових ложок
  • Сир Фета покришений 120 грамів
  • Полуниця, нарізана на четвертинки 300 грамів
  • Листя свіжого шпинату 100 грамів
  • Сіль, перець до смаку
  • Мигдальна стружка для подачі

Приготування:

  1. Зваріть пасту “аль денте”, дотримуючись інструкції на упаковці. Злийте воду і залиште фарфалле в каструлі.
  2. У невеликій сковороді розігрійте бальзамічний оцет і дайте йому покипіти на повільному вогні близько 10-ти хвилин, поки він не загусне.
  3. У салатній чаші змішайте сир, полуницю і шпинат. За смаком приправити сіллю і перцем.
  4. У салатну чашу додайте пасту і знову перемішайте всі інгредієнти.
  5. Перед подачею полийте блюдо глазур’ю і за бажанням прикрасьте мигдальною стружкою.

Легкий чорничний салат зі шпинатом, малиною і блакитним сиром

Неймовірно вишуканий, легкий і корисний салат з двома самими соковитими сезонними ягодами – малиною і чорницею. Ця страва стане головною прикрасою як святкового столу, так і неформального пікніка.

Інгредієнти:

  • Листя свіжого шпинату 240 грамів
  • Свіжа малина 130 грамів
  • Свіжа чорниця 65 грамів
  • Червона цибуля, дрібно нарізана 40 грамів
  • Блакитний сир нарізаний 65 грамів
  • Мигдальна стружка для подачі
  • Оливкова олія 4 столові ложки
  • Малиновий оцет 3 столові ложки
  • Свіжий базилік, дрібно нарізаний 2 столові ложки
  • Коричневий цукор 2 чайні ложки
  • Діжонська гірчиця 1/2 чайної ложки
  • Часник, дрібно нарізаний 1 зубчик
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте заправку: до однорідної консистенції змішайте в блендері 65 грамів малини, сіль і перець, дрібно нарізаний часник, гірчицю, цукор, базилік, малиновий оцет і оливкову олію. Поки будете готувати сам салат, тримайте заправку в холодильнику.
  2. У салатній чаші змішайте решту малини, чорницю, шпинат, цибулю і сир.
  3. Додайте до салату заправку і перемішайте.
  4. Подавайте готовий салат відразу ж, за бажанням прикрасивши його мигдальною стружкою.

Апельсиновий салат з руколою і чорною смородиною

Ідеальне блюдо для пізньої вечері в спекотний літній день. Свіжий, яскравий смак, максимум користі й мінімум калорій.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія 6 столових ложок
  • Кумин 1,5 чайної ложки
  • Куркума 1 чайна ложка
  • Апельсини, очищені від шкірки й розділені на часточки 5 штук
  • Чорна смородина 150 грамів
  • Рукола 120 грамів

Приготування:

  1. Зробіть заправку. В окремій невеликій мисці змішайте кумин і куркуму з оливковою олією. Додайте сіль і перець.
  2. У салатну чашу перекладіть шматочки апельсинів. Сік, який залишився після нарізки апельсинів, додайте до заправки.
  3. Додайте до апельсинів смородину і руколу. Перемішайте.
  4. Подавайте салат, поливши його заправкою.

Овочевий салат з малиною, авокадо і лососем

Дуже незвичайний і при цьому легкий у приготуванні салат на основі найкорисніших продуктів. До речі, цей рецепт ідеально підходить для палео дієти!

Інгредієнти:

  • Лосось, приготований на грилі й розрізаний на скибочки 120 грамів
  • Зелений салат, порваний руками 100 грамів
  • Цукіні, нарізаний тонкими кружечками 70 грамів
  • Малина 60 грамів
  • Бальзамічний оцет 1 столова ложка
  • Авокадо, нарізаний маленькими кубиками 3-4 столові ложки
  • Сіль, перець за смаком
  • Лимонний сік для заправки

Приготування:

  1. Цукіні обсмажте на оливковій олії, посолити й поперчити.
  2. У салатній чаші змішайте салат, нарізаний на дрібні шматочки лосось, авокадо і готові цукіні.
  3. Розкладіть салат по тарілках, виклавши зверху малину, заправивши бальзамічним оцтом і скропивши лимонним соком.

Кобб салат з полуницею

Сезонна версія легендарного американського салату. У число його основних інгредієнтів входять зелень, помідори, куряче м’ясо, авокадо, бекон і яйця. З полуницею він виходить дуже свіжим, літнім і оригінальним.

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Соус Ранч 50 мілілітрів
  • Дрібно нарізана свіжа петрушка 1/2 пучка
  • Листя базиліка 8-10 штук

Для салату:

  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Куряча грудка, нарізана скибочками 180 грамів
  • Сіль, перець за смаком
  • Салат зелений, довільно порваний руками 5-6 листів
  • Полуниця, нарізана тонкими скибочками 12 ягід
  • Авокадо, нарізаний тонкими скибочками 1 штука
  • Невелика червона цибулина, дрібно нарізана 1 штука
  • Козячий сир розкришений 100 грамів
  • Прошутто або бекон, нарізаний на тонкі скибочки 60 грамів
  • Яйце, зварене круто і розрізане на 4 частини 1 штука

Приготування:

  1. Приготуйте заправку. Всі інгредієнти змішайте в блендері до однорідної консистенції.
  2. Курячі грудки відваріть або обсмажте на сковороді в оливковій олії з сіллю і перцем, а потім наріжте довгими скибочками.
  3. У велику тарілку викладіть листя салату і полийте їх 1/2 частиною заправки. Зверху викладіть курку, полуницю, авокадо, цибулю, сир, прошутто і шматочки яйця. Приправте все сіллю і перцем.
  4. Подавайте салат у великій тарілці. Заправку подавайте окремо в соуснику.

Персиковий салат з ожиною і волоським горіхом

Цей оригінальний салат підійде і для сніданку, і для ланчу, і для легкої вечері. Чи зможете ви утриматися, щоб не викласти фото готового блюда в Інстаграм?

Інгредієнти:

  • Салат зелений, порваний руками 1 пучок
  • Персик, нарізаний часточками 1 штука
  • Ожина 120 грамів
  • Сир фета 3 столові ложки
  • Бальзамічний оцет 2 столові ложки
  • Коричневий цукор 1 чайна ложка
  • Рапсова олія 3 столові ложки
  • Волоський горіх подрібнений до смаку
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. У дві тарілки, в яких ви будете подавати салат, викладіть зелень.
  2. Зверху зелені викладіть скибочки персика, ягоди, сир і волоський горіх.
  3. Приготуйте заправку, в окремій мисці ретельно змішавши оцет, олію і цукор.
  4. Подавайте салат відразу ж, поливши його заправкою.

Салат з черешнею на грилі, чорницею, козячим сиром і лісовим горіхом

Дуже святковий і яскравий салат. А черешня на грилі – це окрема історія, в яку ви закохаєтесь раз і назавжди.

Інгредієнти:

  • Коричневий цукор 3 столові ложки
  • Гаряча вода 3 столові ложки
  • Фундук очищений 120 грамів
  • Салат зелений, порваний руками 1 пучок
  • Ягоди черешні, очищені від кісточок і розрізані навпіл 140 грамів
  • Бальзамічний оцет 2-3 столові ложки
  • Чорниця 120 грамів
  • Сир козячий подрібнений 120 грамів
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Духовку поставте розігріватися на 200 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор з водою і помістіть туди горіхи. Потім перекладіть їх на лист, застелений пергаментним папером, і запікайте близько 10-15-ти хвилин, щоб вони покрилися глазур’ю. Вийнявши з духовки, остудіть горіхи й довільно подрібніть їх.
  2. В окрему миску викладіть половинки черешні й змішайте їх з бальзамічним оцтом. Обсмажте черешню на грилі протягом 5-ти хвилин.
  3. У великій салатній чаші змішайте листя салату, черешню, приготовлену на грилі, ягоди чорниці, козячий сир і карамелізований фундук.
  4. Заправте салат бальзамічним оцтом на смак, за бажанням посоліть і поперчіть його. Подавайте готову страву відразу ж.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close